Metsäkonehuolto Kähkönen - Vihreiden koneiden huoltoa Nakkilassa vuosikymmenten kokemuksella

05.08.2021 14:55

nakkilanet1.jpg

Metsäkonehuolto Kähkönen Oy on tehnyt metsäkoneiden huoltoja vuodesta 1993 lähtien, jolloin aloitettiin Lokomo koneiden huolto. Sitten vihreiden metsäkoneiden nimi muuttui ensin Timberjackiksi ja lopulta John Deereksi mutta Nakkilassa on huollettu aina Joensuussa valmistettuja maailmanluokan metsäkoneita.

(kuva yllä: Metsäkonehuolto Kähkönen Oy:n toimitilat sijaitsevat Nakkilassa osoitteessa Varjuksentie 217. Viihtyisästä myymälästä löytyy laajasti urakoinnissa tarvittavia tuotteita ja tarvikkeita.)

Kähkösen tontilla on harrastettu kauppatoimintaa yli 70 vuotta ja metsäkonehuollon vieressä palvelee edelleen K-kyläkauppa Kähkönen. Yrittäjäveljekset Janne ja Veli-Matti Kähkönen jatkavat toimintaa jo kolmannessa polvessa:

- John Deere metsäkoneiden huolto on toimintamme perusta ja lisäksi toimimme John Deere -traktoreiden sopimushuoltajana sekä myymme John Deeren laitteita kuten ruohonleikkureita. Asiakkaita palvellaan suurella varaosavarastolla ja myymälästä löytyy varusteet sekä tarvikkeet urakointiin, joita voi tilata kätevästi myös verkkokaupastamme.

nakkilanet2.jpg

(kuva: Metsäkoneet pitää iskussa osaava ja kokenut porukka. Huhtikuussa Ammattilehti teki Hyviä uutisia! lähetyksen Kähköseltä ja uutisankkuri Helena Riihitupa pääsi esittelemään yrityksen toimintaa laajalle katsojakunnalle. Katso lähetys: https://www.youtube.com/watch?v=gvo37Micg2Y&t=3s)

Laaja tuore konekanta

John Deere metsäkoneita huolletaan laajalla alueella noin sadan kilometrin säteellä Nakkilasta.

- Vihreä konekanta on vahva alueellamme: huoltosopimuksen alaisia koneita on noin seitsemänkymmentä sekä lisäksi tietenkin uudempaa ja vanhempaa kalustoa ilman kiinteää sopimusta joten kokonaismäärä on pitkälle toistasataa. Suurin osa John Deere Forestryn Antti Haralan myymistä uusista koneista otetaan nykyään huoltosopimuksella, mikä helpottaa urakoitsijan arkea kun ylläpitokulut pystytään tarkasti ennakoimaan. Konekanta on koko ajan tuoreempaa aktiivisilla metsäkoneurakoitsijoilla ja koneiden vaihtoväli yleensä kolme vuotta tai sitä nopeampikin, toteaa Janne Kähkönen. 

nakkilanet3.jpg

(kuva: - John Deere metsäkoneiden huolto- ja varaosapalvelut ovat toimintamme vankka perusta, sanoo Janne Kähkönen esitellessään myymälän tuotevalikoimaa.)

Huoltosopimus suosittu - antaa pitkät takuut

John Deere tarjoaa hyvät takuuehdot uusille metsäkoneille ja huoltosopimuksen avulla takuita saadaan jatkettuakin mitä hyödynnetään laajasti.

- Täystakuu on 1 vuosi / 2000 tuntia mutta jatkosopimus on tarjolla huoltosopimuskoneille aina 6000 tuntiin saakka. Lisäksi moottorille, voimansiirrolle ja hydrauliikalle on saatavilla jatkotakuu aina 9000 tuntiin saakka huoltosopimuksen yhteydessä. Ja huoltosopimuksen alaisille uusille koneille saa 3 vuoden / 10 000 tunnin runkotakuun, opastaa Kähkönen.

Uusien John Deere metsäkoneiden perushuoltoväli on 750 tuntia jolloin tehdään moottoriöljyn vaihto ja muita pieniä toimenpiteitä. Suurempi huolto on edessä 1500 tunnin kohdalle ja vielä laajempi 3000 tunnissa.

- Perus öljyhuollon asiakkaat tekevät aika usein itse tai me käymme metsässä hoitamassa homman. Mutta 1500 ja 3000 tunnin huollot tehdään aina hallillamme, missä on oikeat välineet ja olosuhteet  vaativampaan tekemiseen. Huollossa työskentelee viisi raudanlujaa metsäkonehuollon osaajaa, joilta onnistuu vaikeatkin remontit kuten vaikka moottoreiden ja voimansiirron isommat korjaukset. Henkilökuntamme osaaminen pysyy hyvällä tasolla koneiden tekniikan kehittyessä, sillä John Deere Forestryn koulutus on jatkuvaa ja laadukasta. Nyt korona aikaan koulutukset on hoidettu netin kautta mikä sekin on toiminut mallikkaasti, sanoo Veli-Matti Kähkönen.

nakkilanet4.jpg

(kuva: - Henkilökuntamme osaaminen pysyy hyvällä tasolla koneiden tekniikan kehittyessä, sillä John Deere Forestryn koulutus on jatkuvaa ja laadukasta, sanoo Veli-Matti Kähkönen.)

Luotettavaa tekniikkaa

John Deere metsäkoneiden tekniikka on kehittynyt huimin loikkauksin viime vuosina, mikä on asettanut huollolle uusia haasteita mutta tuonut paljon enemmän hyötyä.

- Koneet ovat tänä päivänä todella luotettavia; erityisesti sähkö- ja hydrauliikkajärjestelmät ovat kehittyneet aivan uudelle tasolle joten ongelmia syntyy harvoin. Vaikka tekniikkaa on tullut valtavasti lisää niin huoltaminen on itse asiassa helpottunut ja yksinkertaistunut. Koneiden käyttöliittymän kautta pääsee käsiksi niiden sielunelämään ja vianhaku sekä säätäminen on nopeaa. Pystymme myös ottamaan koneisiin etäyhteyden metsään ja tutkimaan mahdollisia ongelmia menemättä paikanpäälle. Samoin öljyanalyysien avulla nähdään jos moottorissa, voimansiirrossa tai hydrauliikka järjestelmässä on ongelmia sekä pystytään ennakoimaan asiat niin että kalliita komponenttivaurioita ei pääse syntymään, sanoo Janne Kähkönen.     

26.09.2021 11:00Dachser Finland investoi biokaasukäyttöisiin kuorma-autoihin
25.09.2021 14:33Ponsse on neljättä vuotta peräkkäin Suomen maineikkain yritys
24.09.2021 23:55KATSO TÄSTÄ 24.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! erikoislähetys Proforest messuilta - kone ja kuljetusalan mielenkiintoisia tunnelmia...
23.09.2021 14:15LUE TÄSTÄ! Syksyn jättikokoinen Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt - 156 sivua kone- ja kuljetusalan asiaa
23.09.2021 11:30Proforestissa esillä täysin uusi 10-tonnin kuormainrotaattori
23.09.2021 11:00Uudet EU-rengasmerkinnät auttavat autoilijaa
22.09.2021 21:00Huomio Proforest-messujen näytteilleasettajat! Lähde mukaan Hyviä uutisia! -erikoislähetykseen osastonne esittelyvideolla
22.09.2021 10:30Pohjois-Karjalan rakennusperintöavustukset haussa
22.09.2021 9:45Ojitetut suometsät on uusimmissa tutkimuksissa tunnistettu yhdeksi merkittäväksi vesistökuormituksen lähteeksi
22.09.2021 8:45Peugeotin sähköpakettiauto-uutuus e-Partner sai Suomen hinnat

Siirry arkistoon »