Hiab Raisio: Vankkaa osaamista nostureiden asennuksissa ja huolloissa

29.07.2021 8:42

hiab1net.jpg

Hiab Suomi asentaa ja huoltaa Loglift ja Jonsered puutavara- ja kierrätysnosturit Raision palvelukeskuksessa, missä lisäksi samat toiminnot tarjotaan myös Hiab/Effer kappaletavaranostureille ja Multilift koukkulaitteille sekä tietenkin varaosat kaikkiin tuotteisiin. Puutavara-autoilijoiden keskuudessa Raision toiminnoilla on erittäin hyvä maine joten asennuksissa ja huolloissa käydään pidemmänkin matkan päästä.

(kuva yllä: Hiabin Raision toimipaikassa viimeistellään Loglift 140Z puutavaranosturin asennusta luovutusvalmiiksi asiakkaalle.)

Uudet Loglift ja Jonsered nosturit saapuvat tehtaalta Raisioon yleensä jo hyvin pitkälle varusteltuna.

- Joskus nosturiin ei tarvitse tehdä juuri ollenkaan lisävarustelua mutta yleensä räätälöidään kokonaisuus tarkasti asiakkaan toiveiden mukaan, mihin meillä on vankkaa osaamista ja tuotannossa oikein hyvät mahdollisuudet. Teemme esimerkiksi hydrauliikan muutoksia sekä asennamme vaakoja, ilmastointilaitteita, keskusvoiteluita, lisävaloja, erilaisia kouria jne. kertoo Hiab Suomen huollon työnjohtaja Kari Silander, jolla on vanka kokemus puutavaranostureiden asennus- ja huoltotoiminnoista.   

Sähkötöiden osuus asennuksessa kasvanut

Itse nosturin asennuksessa sähkötyöt näyttelevät nykyään merkittävää osaa. 

- Vielä 2000-luvun alkupuolella puutavaranostureissa oli vähän sähkötoimintoja mutta  viimeisen kymmenen vuoden aikana ne ovat lisääntyneet valtavan paljon turvallisuuteen ja käyttömukavuuteen liittyen. Sähköjen kanssa meneekin iso osa eli jopa kolmasosa koko asennusajasta, vaikka yleensä autojen sähköt on jo hyvin pitkälle valmiina kun ne saapuvat meille päällerakentajalta ja tarvittavat lisäsähköt on asennettu yleensä kuorma-automaahantuojilla, sanoo Silander.

hiab2net.jpg

(kuva: - Toimivat asennus- ja huoltopalvelut ovat perusta myös uusien nostureiden myynnille, toteavat Hiab Suomen huollon työnjohtaja Kari Silander ja nosturimyyjä Janna Wolin.)

Laadukas asennus tehdään ripeästi

Hiabin Raision huollossa työskentelee yhteensä parikymmentä ammattilaista, joista kuusi henkilöä huoltotoiminnoissa sekä puutavaranostureiden asennuksessa. Kappaletavaranostureiden ja koukkulaitteiden asennuksessa toimii 13 osaavaa henkilöä.

- Kun uusi ohjaamolla varustettu puutavaranosturi on perusvarusteltu valmiiksi, niin itse asennustyö auton päälle kestää normaalisti 16-24 tuntia. Eli kun aamulla aloitellaan niin valmista tulee seuraavan päivän lounaustuntiin mennessä; avokoneet saadaan tehtyä yleensä saman työpäivän aikana. Ja Z-mallin nosturit ovat hieman työläämpiä kuin perinteisellä puomistolla varustetut, sanoo Silander.

Kun nosturi on asennettu niin sille tehdään aina perusteellinen käyttöönottotarkastus.

- Teemme Raisiossa myös kaikkien nostureiden vuositarkastukset - meillä on usealla asentajalla tarkastuspaperit, lisää Silander.

hiab3net.jpg

(kuva: Puutavara-autoilijat laajalta alueelta maata luottavat Raision ammattitaitoisen nosturihuollon palveluihin.)

Tietoa jaetaan

Raision ainutlaatuista puutavaranosturiosaamista jaetaan auliisti eri puolille maata.

- Hiabin huoltopisteet ovat yhteydessä kun on joku haasteellinen asia ja me pyrimme parhaamme mukaan auttamaan. Yleensä yhdessä miettimällä ratkaisu löytyy ja asiassa päästään eteenpäin, Myös puutavara-autoilijat soittelevat aika usein kun vaikka nosturi on remontissa ja pitäisi täsmätä säätö- ja painarvoja. Puunajon ammattilaisilla on vielä tänäkin päivänä tosi kova tekninen osaaminen joten hydrauliikka- ja sähköpuolikin on hallussa. Se helpottaa keskustelua kun molemmissa päässä tunnetaan perusasiat, toteaa Silander.

Myynti ja huoltopalvelut kulkee käsi kädessä

Toimivat asennus- ja huoltopalvelut ovat perusta myös uusien nostureiden myynnille.

- Vaikka tuotteet edustavat kehityksen kärkeä ja ovat toiminnaltaan entistä luotettavampia, niin kaupanteossa huoltopalveluiden pelaaminen on erittäin ratkaisevassa roolissa. Raisio palvelee laajasti myyntialueeni puutavara-autoilijoita ja kun palvelu pelaa niin myyjän elämäkin on paljon helpompaa, kehuu Hiab Suomen nosturimyyjä Janna Wolin.    

20.09.2021 16:11Tehokkaassa STIHL HT 135 -oksasahassa on nyt uusi, entistä kevyempi kulmavaihde
20.09.2021 9:45Juupajoen Koskitien läpikulkuyhteys suljetaan liikenteeltä tietyön ajaksi
20.09.2021 8:22Valmet toimittaa ulkopakkauskartonkikonelinjan Kipas Kagıtille Turkkiin
19.09.2021 11:00Uusi puun varastointiopas valmistunut - tutustu tästä
19.09.2021 8:57Junavaunupankot ja Terminatorit palvelevat toisiaan
18.09.2021 12:33Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä kasvoi vuoden 2021 toisella neljänneksellä
17.09.2021 23:11KATSO TÄSTÄ 17.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
17.09.2021 10:12Ford tuo kevythybridivoimansiirron pienten pakettiautojen luokkaan
16.09.2021 17:00Metsä Group suunnittelee uuden kertopuu-tehtaan rakentamista Äänekoskelle
16.09.2021 12:21Ponsse webinaari harvennusratkaisuista 29.9. ilmoittaudu mukaan

Siirry arkistoon »