BPW Kraatz Opisto tarjoaa laatukoulutusta sidosryhmille

19.07.2021 16:00

andrew12.jpg

BPW Kraatz Oy tarjoaa ajoneuvoteollisuuden järjestelmät, korjaamoiden varaosaratkaisut ja kuljetusliikkeiden palveluratkaisut. Alan johtavien valmistajien laadukkaiden tuotteiden lisäksi toiminnan keskiössä on tekninen osaaminen ja sen tarjoaminen asiakkaille. Viime aikoina on panostettu vahvasti myös eri sidosryhmien koulutuksiin.

(kuva yllä: BPW Kraatz Opisto järjesti viime vuonna noin 40 koulutustapahtumaa joissa osallistujia oli muutamasta henkilöstä jopa kahteenkymmeneen per koulutus. - Suunnittelemme räätälöidyt asiakaskohtaiset koulutukset oli kohderyhmänä vaikkapa raskaan kaluston mekaanikot, perävaunuvalmistajien ja päällerakentajien suunnittelijat, katsastusmiehet, kuljetusyritysten edustajat tai oman yrityksemme henkilökunta, kertoo BPW Kraatz Oy:n koulutusvastaava Andrew Schlegel.)

BPW Kraatz on tehnyt teknistä koulutusta eri muodoissa jo pitkään mutta pari vuotta sitten toimintaa alettiin kehittämään järjestelmällisesti.

- Lähdimme rakentamaan akatemia-tyyppistä koulutuskokonaisuutta kun aiemmin koulutukset olivat olleet yksittäisiä. Ajoneuvoteollisuuden järjestelmille asetetut vaatimukset kasvavat koko ajan samalla kun lainsäädäntö muuttuu ja komponenttien tekniikka kehittyy, mikä luo selvän tarpeen järjestelmälliseen koulutukseen, kertoo BPW Kraatz Oy:n koulutusvastaava Andrew Schlegel.

andrew2.jpg

(kuva: Jatkossa tarjolla on koulutustapahtumien lisäksi myös itsenäiseen opiskeluun tarkoitetut verkkokurssit, mitkä muodostuvat teksteistä, kuvista ja videoista sekä loppukokeesta.)

Koulutukset siirtyi onnistuneesti verkkoon

BPW Kraatz Opisto järjesti viime vuonna noin 40 koulutustapahtumaa joissa osallistujia oli muutamasta henkilöstä jopa kahteenkymmeneen per koulutus.

- Ennen pandemiaa kävimme järjestämässä koulutuksia paikanpäällä asiakkaiden luona tai pidimme niitä koulutustiloissamme Espoossa, mistä löytyy laajasti komponentteja kuten akseleita ja vetolaitteita käytännön tekemiseen. Pandemian takia koulutukset siirtyivät kuitenkin verkkoon pääasiassa Microsoft Teamsin avulla järjestettäväksi, missä olemme onnistuneet asiakkailta saadun palautteen perusteella oikein hyvin, toteaa Schlegel.

andrew3.jpg

(kuva: Vetolaitteisiin keskittyvän verkkokurssin sisältöä.)

Koulutukset räätälöidään kohderyhmän mukaan

Koulutuksia tehdään laajasti erilaisille sidosryhmille. Ne ovat yksi BPW Kraatzin liiketoiminnan alueista joita asiakkaat ja eri sidosryhmät voivat hydyntää kustannustehokkaasti. 

- Suunnittelemme räätälöidyt asiakaskohtaiset koulutukset oli kohderyhmänä vaikkapa raskaan kaluston mekaanikot, perävaunuvalmistajien ja päällerakentajien suunnittelijat, katsastusmiehet, kuljetusyritysten edustajat tai oman yrityksemme henkilökunta. Esimerkiksi viime kesäkuussa muuttunut tieliikennelaki vaikutti HCT-yhdistelmien vetolaitteiden laskentaperiaatteeseen, minkä ympärillä järjestetyt koulutukset olivat todella suosittuja suunnittelupuolen ammattilaisten keskuudessa. Seuraavaksi on tulossa muutoksia alleajosuojien vaatimuksiin ja tarjoamme koulutuksia niiden vaikutuksesta perävaunujen ja päällerakenteiden suunnitteluun, kertoo Schlegel.

Verkkokoulutuksissa kuullaan teoriaopetusta halutusta aiheesta tai opitaan esimerkiksi akselin huoltamista BPW Kraatzin ammattilaisten toimesta.

- Verkkokoulutuksissa hyödynnetään aiempien käytännössä toteutettujen koulutusten videomateriaalia. Toki verkossa päästään myös keskustelemaan vapaasti käsiteltävästä aiheesta ja esittämään kysymyksiä BPW Kraatzin edustajille. Ja kun sessio on ohi niin osallistujille toimitetaan käyttöön koulutustapahtuman materiaali myöhempiä tarpeita varten, sanoo Schlegel.

Tulossa itsenäisen opiskelun verkkokurssit 

Tänä vuonna BPW Kraatz Opisto järjestää koulutuksia asiakkaiden tarpeiden mukaan ja uuttakin on jälleen kehitteillä:

- Olemme luomassa itsenäiseen opiskeluun soveltuvia verkkokursseja niin että oppimateriaali löytyy netistä jolloin siihen voi perehtyä silloin kuin itselle parhaiten sopii. Verkkokurssit tulevat koostumaan oppitunneista mitkä muodostuvat teksteistä, kuvista ja videoista sekä loppukokeesta, ilmoittaa Schlegel.      

05.08.2021 14:55Metsäkonehuolto Kähkönen - Vihreiden koneiden huoltoa Nakkilassa vuosikymmenten kokemuksella
05.08.2021 12:33Pitkäaikaiset helteet ovat vauhdittaneet kirjanpainajien ensimmäisen sukupolven kehittymään ennätysnopeasti
05.08.2021 9:09Kodinkoneiden kauppa käy vilkkaana
05.08.2021 9:00Metsästyskausi käynnistyy 10.8.2021
04.08.2021 12:40Hyötyautokauppa jatkaa kasvuaan Euroopassa - Ensirekisteröinnit kasvussa kaikissa ajonevuoluokissa
04.08.2021 11:55Metsäkoneteloissa oltava vaihtoehtoja erilaisiin korjuuolosuhteisiin
04.08.2021 11:00Uusiutuvan energian direktiivin päivitys bioenergia-alan kiikarissa
03.08.2021 15:04OOO Ponssen toimitusjohtaja Jaakko Laurila: Venäjän metsäteollisuus vahvassa nosteessa
03.08.2021 14:01Nokian Renkaat Oyj Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2021: Volyymit ja tulos kasvoivat vahvasti
03.08.2021 11:00Kesla Oyj puolivuosikatsaus: Saadut tilaukset ja tilauskanta nousivat ennätyksellisen korkealle tasolle

Siirry arkistoon »