Lavettivalmistaja tarjoaa myös raskaan kaluston korjaamopalvelut

18.07.2021 16:20

siimet13.jpg

Siimet Oy tunnetaan kotimaisten erikoiskuljetuslavettien valmistajana, joka tarjoaa lisäksi laajasti erilaiset päällerakennetyöt sekä kuljetus- ja konekaluston korjaukset.

(kuva: Keväällä Siimetin tuotannossa Mikkelissä oli valmistumassa 2-, 3- ja 4-akselisia puoli- ja täysperävaunuja sekä 2+5 akselinen interdolly 100 tonnin kantavuudella.)

Vuonna 1946 perustettu Siimet on erikoistunut maanteillä ja teollisuudessa käytettävien erikoiskuljetuskalustojen suunnitteluun ja valmistukseen. Siimetin vahvuus on kokonaisuudessa, joka muodostuu vuosikymmenten kehitystyöstä, yksityiskohtaisesta suunnittelusta, vankasta ammattitaidosta ja kokemuksesta sekä viimeistellystä lopputuotteesta. Siimetin laadun takaa pitkäaikainen kokemus, joka merkitsee asiakkaalle parasta mahdollista sijoitusta. Asiakaskunta koostuu erikoiskuljetuksia suorittavista yrityksistä, maanrakennusliikkeistä, teollisuuden yrityksistä ja puolustusvoimista.

siimet23.jpg

(kuva: Siimet Oy:n toimitusjohtaja Marko Tuhkalainen (oik.) ja myyntijohtaja Ari Mäkitalo kertoivat että kuljetusalla uskalletaan investoida ja panostaa entistä tehokkaampiin ratkaisuihin, mikä näkyy lavettien kysynnässä.)

Lavettituotannossa hyvä tahti päällä

Keväällä Siimetin tuotannossa Mikkelissä oli täysi vauhti päällä ja myös tulevaisuus näyttää valoisalle:

- Uusia lavetteja on työn alla useita ja kysyntä on muutenkin hyvällä tasolla, joten tarjouksia päästään tekemään tasaiseen tahtiin. Keskitymme erikoiskuljetuksissa ja koneiden siirtelyssä käytettävien alaspokattujen räätlöityjen lavettien valmistukseen. Tällä hetkellä on valmistumassa  2-, 3- ja 4-akselisia puoli- ja täysperävaunuja sekä 2+5 akselinen interdolly 100 tonnin kantavuudella. Suunnitteluosaaminen on meidän ehdoton valttikortti itse valmistuksen ohella - ammattitaitoista henkilökuntaa on palveluksessa lähes neljäkymmentä. Eli jos on tarvetta juuri omiin tarpeisiin mitoitetulle ja varustellulle lavetille niin meillä on osaamista sen toteuttamiseen, kertoo Siimet Oy:n toimitusjohtaja Marko Tuhkalainen.

siimet62.jpg

(kuva: Siimetin vahvuus on vankka suunnitteluosaaminen ja tuotannossa järeä teräs taipuu juuri asiakkaan erityistarpeiden mukaan. Kuvassa työn alla uusi 4-akselinen puoliperävaunu.)

Vetoautojen varustelut ammattitaidolla

Lavettien ohella Siimet varustelee lavettien vetoautot tehtävän mukaan.

- Raskaan lavettiveturin rakentaminen vaatii osaamista ja ymmärrystä sen käyttötehtävistä. Lisäksi meiltä onnistuu myös muunlaiset autovarustelut ja nosturiasennukset - olemme tehneet esimerkiksi autohakkureita sekä muita erikoiskäyttöön meneviä ajoneuvoja, sanoo Siimet Oy:n myyntijohtaja Ari Mäkitalo

siimet5.jpg

(kuva: Lavettien ohella Siimet varustelee lavettien vetoautot tehtävän mukaan. Raskaan lavettiveturin rakentaminen vaatii osaamista ja ymmärrystä sen käyttötehtävistä.)

Ratkaisut metsäkoneiden kuljetustarpeisiin

Siimetiltä löytyy toimivat ratkaisut myös metsäkoneiden kuljetuksiin.

- 2-akselisen puoliperävaunun runkorakenne on suunniteltu erityisesti metsäkonekäyttöön. Rakenteellinen kantavuus on 35 tonnia joten kyytiin sopii kaikkein isoimmatkin konemallit varusteineen ilman että akselipainojen kanssa on ongelmia. Hydraulisesti pakko-ohjatut, ilmajousitetut akselit toimivat radio-ohjauksella ja akselien oikaisu on toteutettu logiikkaohjattuna. Se takaa että lavetilla päästään liikkumaan ahtaissakin paikoissa, sanoo Mäkitalo. 

Metsäkoneenkuljetuslavetti mitoitetaan ja varustellaan juuri asiakkaan tarpeiden mukaan. 

- Yleensä varusteluun kuuluu 20 tn vinssi sekä hydrauliset kuormankiristimet, takatukijalat ja ajosillat. Huollon helppoutta tuo keskusvoitelujärjestelmä, toteaa Mäkitalo.

holmi22.jpg

(kuva: Siimetin 2-akselisen puoliperävaunun runkorakenne on suunniteltu erityisesti metsäkonekäyttöön.)

Metsäkoneita kuljetetaan myös Siimetin 3-akselisilla puoliperävaunuilla, joihin mahtuu myös järeämmät maansiirtokoneet.

- 3-akselisen vaunun rakenteellinen kantavuus on 45-68 tonnia. Päälleajoa helpottaa alhaiset kuormauskorkeudet, huomauttaa Mäkitalo.

Nopeisiin toimituksiin Siimetiltä löytyi haastatteluhetkellä pihasta uusi 2-akselinen metsäkoneiden kuljetukseen tarkoitettu puoliperävaunu.

- Eli jos on tarvetta pitkäikäiselle laatulavetille niin kannattaa olla nopeasti yhteydessä, ilmoittaa Mäkitalo.

siimet42.jpg

(kuva: Siimet tekee perusteelliset kunnostukset käytettyihin lavetteihin. Nykyaikainen maalaamo mahdollistaa laadukkaan pintakäsittelyn.)

Raskaan kaluston korjaamopalvelut

Lavettivalmistuksen ja autovarusteluiden lisäksi Siimet on panostanut viime vuosina yhä enemmän myös raskaan kaluston korjauksiin.

- Käytössämme on erillinen huoltohalli mihin mahtuu työn alle useita ajoneuvoja yhtäaikaa ja nykyaikainen maalaamo. Korjaamotoiminnassa tärkeässä roolissa on tuotantomme järeä konekanta, joten pystymme valmistamaan ja koneistamaan teräksestä lähes mitä vain korjausprojekteihin. Myös hydrauliikan osaaminen on meillä korkealla tasolla, sanoo Marko Tuhkalainen. 

Vierailuhetkellä Siimetin korjaamolla oli perusteellisessa kunnostuksessa kuljetuslavetteja sekä korjattavana puuhakkureita ja järeä kivimurskain.

- Olemme tehneet remontteja myös esimerkiksi metsäkoneiden nostureihin, kaivukoneiden puomistoihin ja pyöräkuormaajien runkoniveliin - meiltä saa myös nosturitakastukset. Pystymmekin tarjoaamaan korjauspalveluita lähes kaikenlaiselle raskaalle kalustolle kustannustehokkaaseen hintaan ja nopealla aikataululla niin että kalusto saadaan mahdollisimman äkkiä takaisin tuottavaan työhön, lupaa Ari Mäkitalo.    

siimet33.jpg

(kuva: Siimet tarjoaa monipuoliset korjaamopalvelut kaikelle raskaalle kalustolle; kuvassa työn alla pari autohakkuria ja järeä kivimurska.)

05.08.2021 14:55Metsäkonehuolto Kähkönen - Vihreiden koneiden huoltoa Nakkilassa vuosikymmenten kokemuksella
05.08.2021 12:33Pitkäaikaiset helteet ovat vauhdittaneet kirjanpainajien ensimmäisen sukupolven kehittymään ennätysnopeasti
05.08.2021 9:09Kodinkoneiden kauppa käy vilkkaana
05.08.2021 9:00Metsästyskausi käynnistyy 10.8.2021
04.08.2021 12:40Hyötyautokauppa jatkaa kasvuaan Euroopassa - Ensirekisteröinnit kasvussa kaikissa ajonevuoluokissa
04.08.2021 11:55Metsäkoneteloissa oltava vaihtoehtoja erilaisiin korjuuolosuhteisiin
04.08.2021 11:00Uusiutuvan energian direktiivin päivitys bioenergia-alan kiikarissa
03.08.2021 15:04OOO Ponssen toimitusjohtaja Jaakko Laurila: Venäjän metsäteollisuus vahvassa nosteessa
03.08.2021 14:01Nokian Renkaat Oyj Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2021: Volyymit ja tulos kasvoivat vahvasti
03.08.2021 11:00Kesla Oyj puolivuosikatsaus: Saadut tilaukset ja tilauskanta nousivat ennätyksellisen korkealle tasolle

Siirry arkistoon »