Jakamistalous yleistyy puutarhatyökaluissa - Tools for You -palvelu laajenee pian koko Suomeen

14.06.2021 8:00

husse12.jpg

Ruotsissa suosiota saavuttanut Tools for You -palvelu tulee Suomeen. Husqvarnan tarjoamaa palvelua kokeillaan Seinäjoella ja Pirkanmaalla. Kokeilun jälkeen palvelu laajenee muualle Suomeen. 

Digiteknologia tekee puutarhatyökalujen lainaamisesta vaivatonta ja nopeaa. Tools for You -palvelu hyödyntää mobiilisovellusta, jonka avulla puutarhatyökalua tarvitseva saa haluamansa akkukäyttöisen työkalun käyttöönsä Tools for You -työkaluvarastosta. Mobiilisovelluksella avautuvasta työkaluvarastosta löytyy omista lokeroistaan pensasleikkurit, puhaltimet, oksasahat, moottorisahat, trimmerit, ruohonraivurit ja akkulaturit. 

Puutarhatyökalua tarvitseva saa akkukäyttöisen puutarhatyökalun käyttöönsä työkaluvarastosta, jota kutsutaan nimellä Tools for You. Mobiilisovelluksen avulla avautuvassa työkaluvarastossa on omat osastot pensasleikkureille, puhaltimille, oksasahoille, moottorisahoille, trimmereille, ruohoraivureille ja akkulatureille. 

”Ruotsissa palvelu on toiminut hyvin ja uskomme, että Suomessakin aika on kypsä tälle palvelulle. Esimerkiksi akkukäyttöisen ja ammattitason pitkävartisen pensasleikkurin lainaus päiväksi maksaa palvelun kautta vain 29 euroa. Teemme samalla pilottitutkimusta naapurien yhteiskäyttöpalvelusta, mikä auttaisi naapureita hankkimaan työkaluja yhdessä”, sanoo Husqvarnan myyntijohtaja Tuomas Kuivamäki

Tools for You -mobiilisovelluksen avulla käyttäjä maksaa palvelusta sekä avaa haluamansa työkalulokerot. Lisäksi sovelluksessa on ohjevideoita ja oppaita työkalujen käyttöön. Palautuksen yhteydessä valtuutettu Husqvarna-kumppani huoltaa kaikki laitteet ja lataa niiden akut valmiiksi seuraavaa käyttökertaa varten.    

”Siirrymme nyt pilotointivaiheesta lopulliseen palvelukonseptiin. Lokerot ovat itsenäisiä yksiköitä eikä niihin tarvita omaa virtalähdettä. Lokeroiden lukot toimivat omilla akuillaan ja Bluetooth-yhteydellä. Kyselyitä varastojen sijainneista on tullut minulle paljon ja tilausta palvelulle näyttäisi olevan selkeästi olemassa. Tutkimme jo konseptin laajennusta ja lokeroiden määrän lisäämistä ensi vuodelle”, kommentoi projektista vastaava piiripäällikkö Mikael Viitanen Husqvarnalta. 

Suomen ensimmäiset Tools for You -työkaluvarastot sijaitsevat Seinäjoella osoitteessa Seinäjoen konerengas, Hautomonkatu 14 ja Cafe Mondeo, Herralankatu 41, Lempäälässä Realparkissa Suomen pienkonepisteen pihassa ja Ylöjärvellä Kauppakeskus Elon parkkipaikalla. Näiden lisäksi Pirkkalaan avautuu lähiaikoina Tools for You -työkaluvarasto Prisman parkkialueelle.

Puutarhatyökalujen yhteiskäyttö alueella asuvien kesken on ympäristöystävällinen, huoltovapaa ja taloudellinen vaihtoehto puutarhan hoitoon. Puutarhatyökalujen vuokraustoimintaa kokeiltiin Ruotsissa ensimmäisen kerran jo vuonna 2017. Käyttökokemusten perusteella palvelua on kehitetty ja kokeiltu useassa eri maassa. Tools for You -konsepti on jo käytössä Suomen lisäksi Australiassa, Yhdysvalloissa, Ranskassa, Saksassa, Belgiassa, Itävallassa, Alankomaissa, Sveitsissä, Ruotsissa ja Norjassa. 

05.08.2021 14:55Metsäkonehuolto Kähkönen - Vihreiden koneiden huoltoa Nakkilassa vuosikymmenten kokemuksella
05.08.2021 12:33Pitkäaikaiset helteet ovat vauhdittaneet kirjanpainajien ensimmäisen sukupolven kehittymään ennätysnopeasti
05.08.2021 9:09Kodinkoneiden kauppa käy vilkkaana
05.08.2021 9:00Metsästyskausi käynnistyy 10.8.2021
04.08.2021 12:40Hyötyautokauppa jatkaa kasvuaan Euroopassa - Ensirekisteröinnit kasvussa kaikissa ajonevuoluokissa
04.08.2021 11:55Metsäkoneteloissa oltava vaihtoehtoja erilaisiin korjuuolosuhteisiin
04.08.2021 11:00Uusiutuvan energian direktiivin päivitys bioenergia-alan kiikarissa
03.08.2021 15:04OOO Ponssen toimitusjohtaja Jaakko Laurila: Venäjän metsäteollisuus vahvassa nosteessa
03.08.2021 14:01Nokian Renkaat Oyj Puolivuosikatsaus tammi-kesäkuu 2021: Volyymit ja tulos kasvoivat vahvasti
03.08.2021 11:00Kesla Oyj puolivuosikatsaus: Saadut tilaukset ja tilauskanta nousivat ennätyksellisen korkealle tasolle

Siirry arkistoon »