Volvo Trucks ja DFDS yhteistyöhön rakentamaan sähköisten kuorma-autokuljetusten toimitusketjua

04.06.2021 8:50

Pohjois-Euroopan suurin kuljetus- ja logistiikkayhtiö DFDS ja Volvo Trucks yhdistävät voimansa sähköistääkseen raskaat kuorma-autokuljetukset. Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa DFDS toimittaa täysin sähkökäyttöisellä kuorma-autolla osia Volvon kuorma-autotehtaalle Göteborgin lähelle. Yhteistyö on tärkeä askel Volvo-konsernin fossiilittoman toimitusketjun rakentamisessa. 

"Olen erittäin iloinen ja ylpeä yhteistyöstämme DFDS:n kanssa matkallamme kohti kestävämpiä kuljetuksia. Volvo-konserni on asettanut tavoitteekseen rakentaa fossiilittomat toimitusketjut, ja tämä on merkittävä virstanpylväs sillä matkalla”, sanoo Volvo Trucksin johtaja Roger Alm.

Volvo Trucks ilmoitti huhtikuussa kolmen uuden raskaan täyssähköauton myynnin aloittamisesta. Yksi niistä on Volvo FM Electric, jota DFDS ensimmäisenä yrityksenä käyttää kaupallisessa liikenteessä. Kesän jälkeen kuorma-auto toimittaa osia Volvon kuorma-autojen tehtaalle Göteborgiin. Volvo FM Electric tulee aluksi ajamaan yhteensä 120 kilometriä päivässä.

"Tämä täydenskaalan sähköhanke osoittaa konkreettisella tavalla, kuinka tosissaan DFDS suhtautuu siirtymiseen sähköiseen liikkuvuuteen ja vastuulliseen ja kestävään kuljetusbisnekseen", sanoo Nikola Andersson, DFDS:n logistiikkatoimialan johtaja. 

Volvo Group on yksi maailman suurimmista kuorma-autojen ja muiden ajoneuvojen valmistajista - ja samalla myös merkittävä kuljetusostaja. Tavoitteena on rakentaa fossiiliton toimitusketju.

"Yhteinen tavoitteemme on oppia toinen toisiltamme ja saada syvällisiä ja hyödyllisiä oivalluksia sähköisten kuljetusten kannalta olennaisista aiheista kuten akun kapasiteetista, reittisuunnittelusta, lataamisesta, kuljettajien kokemuksista ja paljon muusta. Sähkön käyttö on paljon muutakin kuin vain kuorma-auto - se on täydellinen ratkaisu”, Roger Alm sanoo. 

Tehokas latausasema

Tulevaisuuden turvaamiseksi DFDS päätti rakentaa markkinoiden tehokkaimman latausaseman, teholtaan 350 kW, päätoimipisteeseensä Göteborgiin.

"Olemme e-liikkuvuusmatkamme alussa ja tiedämme, että latauskapasiteetti on tärkeä. Yhteinen oppimiskokemuksemme Volvon kanssa on arvokas sähköistymisen alkumetreillä, sillä saamiemme tietojen perusteella voimme arvioida ajoneuvon akun kapasiteettia reittien ja yksittäisten tehtävien kannalta", jatkaa Niklas Andersson. 

Markkinoiden kattavin mallisto

Kolmen uuden raskaan sähkökuorma-automallin - Volvo FH, FM ja FMX – myynnin aloituksen myötä Volvo Trucksilla on nyt kattava mallisto kuudesta keskiraskaasta ja raskaasta sähkökuorma-autosta. Tällä hetkellä se on alan kattavin kaupallinen sähkökuorma-automallisto.

"Esittelemällä Volvon uudet täysin sähkökäyttöiset suuremmalla kantavuudella ja tehokkailla voimansiirroilla varustetut kuorma-autot uskomme, että aika on oikea nopeaan sähköistymiseen raskaiden kuljetusten osalta", Roger Alm toteaa.

21.06.2021 10:45Transporterista Carsport Premium Edition
20.06.2021 9:00Pro Silva esitteli uuden S5 harvesterin - mallisto nyt erittäin kattava
18.06.2021 23:44KATSO TÄSTÄ 18.6. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
18.06.2021 11:22Stora Enso avaa uuden dispersiopäällystelinjan Forshagassa
18.06.2021 10:00Suomen Metsämuseo Luston arkkitehtuurikilpailun ratkaisusta 30 vuotta
17.06.2021 11:33Metsäpöly mullistaa kosmetiikka-alaa
17.06.2021 11:11Kantorahatulot laskivat vähän koronavuonna 2020
17.06.2021 9:00Hyundai kasvattaa parheautotarjontaansa täysin uudella mallilla
16.06.2021 16:33Metsä Fibre ja Kelvion B. V. tekivät sopimuksen tehokkaiden jäähdytystornien toimittamisesta Kemin biotuotetehtaalle
16.06.2021 16:00Metsäkoneenkuljettajien työkyky ja työhyvinvointi hyvällä tasolla nuoremmilla mutta heikkenevät iän karttuessa

Siirry arkistoon »