Raskaan kaluston uusi monipuolinen palvelukeskus Lahden Kujalassa

05.04.2021 14:00

orig1.jpg

Raskaan kaluston varaosa- ja korjaamoalalla jo 45 vuoden ajan toiminut, valtakunnalliseen Raskassarja -ketjuun kuuluva Originator Oy on muuttanut uusiin tasokkaisiin toimitiloihin Lahden Kujalaan; nelostien ja valtatien 12 solmukohtaan. Nyt kaikki toiminnot on saatu saman katon alle mikä parantaa asiakaspalvelua entisestään, kun kaikki erikoisosaajat ja tieto-taito on samassa pisteessä.

Toiminta uusissa tiloissa käynnistyi 17.11.2020. Palvelukeskuksen kokonaispinta-ala on lähes 4000 neliömetriä, josta varaosatoiminnoille ja myymälätilalle on varattu noin 1500 neliötä. Palveluajat ovat pidentyneet entisestään: ma-pe 6.00-22.00 ja varaosat la 9.00-14.00.

- Muutto Lahden Launeen ja Hollolan Kukonkoivun aiemmista pisteistämme sujui yllättävänkin jouhevasti hyvän ennakkosuunnittelun ansiosta. Hollolan korjaamon saimme tyhjäksi jo lokakuun puolella kun taas Launeen korjaamo, varasto ja myymälä muutettiin yhden pitkän viikonlopun aikana niin että palvelu jatkui uudessa Kujalan pisteessä seuraavana tiistaina, kertoo perheyritys Originator Oy:n toimitusjohtaja Oskari Hentilä.

orig2.jpg

(kuva: Originator Oy:n toimitusjohtaja Oskari Hentilä (vas.) ja varatoimitusjohtaja Jari Kukkonen esittelevät uutta viihtyisää myymälää.)

Uusi viihtyisä myymälä

Varaosien ja huoltotarvikkeiden myynti vaatii aiempaa enemmän osaamista ja tietotaitoa.

- Sen vuoksi halusimme panostaa viihtyisään myymälätilaan, jonka pinta-ala on lähes 500 neliötä ja tavaraa on tarjolla todella paljon. Valikoimaa kasvatetaan jatkossakin asiakkaiden tarpeiden mukaan, toteaa Hentilä. 

orig3.jpg

(kuva: Korjaamon käytössä on kuusi läpiajettavaa tilaa, joiden pituus on noin 38 metriä. Mitoitus mahdollistaa kaikkien nykyisin käytössä olevien yhdistelmien - myös HCT - huoltamisen ja korjaamisen niitä katkomatta.)

Todella laaja palvelukonsepti

Uudessa palvelukeskuksessa Originatorilla on Suomen oloissa poikkeuksellisen laaja valikoima monimerkkipalveluita; varaosavarastossa on reilut 20 000 nimikettä autoihin, perävaunuihin ja kuormankäsittelylaitteisiin. Toisessa päässä taloa työskentelee 15 ammattitaitoista monimerkkiasentajaa ja saman katon alta saa nyt myös A-Katsastuksen palvelut.

- Olemme rekrytoineet muuton yhteydessä kaksi asentajaa ja edelleen osaajille löytyisi töitä. Yhteensä henkilökuntaa on tällä hetkellä Lahdessa 25 ja tytäryhtiö Hyvinkään HRP Oy työllistää 20 henkilöä, ilmoittaa Hentilä.

orig4.jpg

(kuva: Originatorilta saa apua kaikenlaisiin hyötyajonevoihin linja-autoista puutavarayhdistelmiin oli sitten kyseessä perushuolto tai vaativampi remontti.)

Pisimmätkin yhdistelmät sisään halliin

Korjaamon käytössä on kuusi läpiajettavaa tilaa, joiden pituus on noin 38 metriä. Mitoitus mahdollistaa kaikkien nykyisin käytössä olevien yhdistelmien - myös HCT - huoltamisen ja korjaamisen niitä katkomatta. Ja yli kolmen hehtaarin tontilla, mistä on asfaltoitu yli 2 hehtaaria, mahtuu liikkumaan pisimmilläkin yhdistelmillä.

- Läpiajomahdollisuuden merkitys korostuu varsikin nopeissa töissä, kuten vaikkapa ilmapalkeen vaihdossa. Yhdistelmä voidaan ajaa sisään pitkänä ja nopean työn jälkeen auto pääsee jatkamaan matkaa, sanoo korjaamopäällikkö Kai Saarikoski.

orig5.jpg

(kuva: - Huollamme myös Loglift, Jonsered ja Kesla puutavaranosturit, kertoo korjaamopäällikkö Kai Saarikoski.)

Huollot hoituu busseista tukkinostureihin

Originatorin valtti korjaamopalveluissa on monipuolisuus:

- Meiltä saa apua kaikenlaisiin hyötyajonevoihin linja-autoista puutavarayhdistelmiin oli sitten kyseessä perushuolto tai vaativampi remontti. Huollamme myös Kesla, Loglift ja Jonsered puutavaranosturit joita käykin hallissa tasaiseen tahtiin - lisäksi olemme valtuutettu huoltopiste Hiab kappaletavaranostureille, Moffett ajoneuvotrukeille, Multilift vaijeri- ja koukkulaitteille sekä Focolift ja Zepro perälaudoille, luettelee Saarikoski.

Myös liikkuvan kaluston hydrauliikkaan panostetaan aiempaa tiukemmalla otteella.

- Uuden palvelukeskuksen myötä asiakkaille voidaan tarjota täysi kattaus hydrauliikkakomponentteja asennuksineen, sanoo Saarikoski.

orig6.jpg

(kuva: Yhdestä läpiajettavasta hallista löytyy dynamometri ym. yhdistelmien jarrujen testaukseen.)

Varaosavalikoimaa kehitetään

Jatkuvasti kehittyvästä varaosavalikoimasta Oskari Hentilä nostaa esiin Boschin tuotteet, joissa Originator toimii valtakunnallisesti Raskassarja -ketjun jakelijana:

- Boschilla on erittäin laaja valikoima raskaan kaluston tuotteita. Tunnettujen pyyhkijänsulkien, starttien ja laturien lisäksi Bosch tarjoaa mm. täyden linjan ohjauksen osia (entinen ZF), AbBlue laitteet ja laajasti elektroniikkaa. 

45. juhlavuosi

Vuonna 1976 perustettu Originator viettää 45. juhlavuottaan 2021.

- Kehitämme toimintaamme ja hiomme palveluita entistäkin paremmiksi vastataksemme kuljetusalan muuttuviin tarpeisiin. Jossain vaiheessa kun tilanne sallii pyrimme järjestämään 45-vuotisjuhlat ja uuden palvelukeskuksen avajaiset, sanoo Oskari Hentilä. 

14.04.2021 13:01Täyssähköisyys poistaa päästöt lähijakelusta: Mercedes-Benz eSprinter
14.04.2021 12:11Valmet toimittaa uuden haihduttamon Södra Cell Mönsteråsin sellutehtaalle Ruotsiin
14.04.2021 9:03Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa
13.04.2021 19:00Metsä Fibre ja Eltel ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle
13.04.2021 17:22Taimikoita hoidetaan hyvin - hoitomäärissä yhä kirittävää
13.04.2021 15:00Juha-Matti on työyhteisön hyvä tyyppi
13.04.2021 10:32Volvo FM palkittiin ohjaamon erinomaisesta suunnittelusta
12.04.2021 17:04Alumiinivanteet tuoneet hyötyä hakekuljetuksiin jo vuosikymmenten ajan
12.04.2021 15:20Uuden PONSSE Scorpionin Future Cabin -ohjaamolle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto
12.04.2021 9:33HUOMIO ILMOITTAJAT: Metsäalan Ammattilehden 35-v. juhlanumero ilmestyy toukokuussa!

Siirry arkistoon »