Petri Tolonen CH-Bioforcen johtoon - suomalaisyrityksellä on potentiaalia vaikuttaa maailmanlaajuiseen kiertotalouteen

02.03.2021 8:11

CH-Bioforce_Petri_Tolonen_400x400px.jpg

Suomalaisen biomassan fraktiointiteknologian kehittäjän CH-Bioforce Oy:n toimitusjohtajaksi on vuoden alusta nimitetty yli 30-vuoden kansainvälisellä liiketoimintakokemuksella varustettu diplomi-insinööri Petri Tolonen.

Uuden toimitusjohtajan avulla CH-Bioforce tähtää kaupallistamaan yli neljän vuoden intensiivisen tutkimus- ja kehitystyön tulokset.

Raisiossa sijaitsevassa pilottitehtaassa tehdään maailmaa muuttavaa tutkimustyötä ja yrityksen tavoitteena onkin tänä vuonna saavuttaa laajempaa tunnettuutta vastuullisten tuotteiden valmistajien ja kuluttajien keskuudessa.

”CH-Bioforce on kehittänyt täysin uuden tavan käsitellä biomassaa. Menetelmän avulla biomassasta voidaan erotella sen kaikki kolme jaetta samassa prosessissa – selluloosa, ligniini ja hemiselluloosa – laadukkaiksi tuotantomateriaaleiksi. Teknologiaa hyödyntämällä teollisuuden sivuvirroista saadaan vaihtoehto öljy- ja ruoka-ainepohjaisille raaka-aineille”, kuvailee tammikuussa toimitusjohtajana aloittanut Petri Tolonen. 

Uusilla biomateriaaleilla voidaan korvata kuluttajatuotteiden valmistuksessa käytettäviä fossiilisia raaka-aineita, kuten öljyä ja myös maatalouspohjaisia raaka-aineita kuten puuvillaa ja tärkkelystä. Näin voidaan vastata moniin ilmastonmuutokseen ja kestävään maatalouteen liittyviin haasteisiin ympäri maailman.

Tutkimuksesta käytäntöön ympäristön hyväksi

CH-Bioforcen innovatiivinen, maailmaa muuttava teknologia ja sen tuomat mahdollisuudet ovat keskeisiä syitä kansainvälisessä liiketoiminnassa kannuksensa ansainneen toimitusjohtajan päätökseen lähteä luotsaamaan seuraavaa suomalaista menestystarinaa maailmalle.

”Me olemme aallon harjalla, kun puhutaan vihreästä teknologiasta. Ilmastonmuutoksen hidastamiseksi ja luonnonvarojen säästämiseksi kasvava ja välttämätön suunta on, että kaikki mahdolliset teollisuuden ja maatalouden tuotteiden sivuvirrat voidaan jalostaa hyödyllisiksi lopputuotteiksi polttamisen tai kaatopaikoille ajamisen sijaan – maailmanlaajuisesti.”

Kasvuyrityksen intensiivisen tutkimus- ja kehitystyön tuloksena on havaittu, että kaikki biomassan jakeet on osoitettu soveltuviksi korkean arvon tuotteiksi, joita voidaan käyttää monessa erilaisessa kaupallisessa tuotesovelluksessa. 

”Teknologiallamme erotettuja hemiselluloosaa, ligniiniä ja selluloosaa voidaan hyödyntää esimerkiksi paperi- ja kartonkiteollisuudessa, tekstiiliteollisuudessa, kemian- ja lääketeollisuudessa tai elintarviketeollisuudessa, muutamia mainitakseni.”

CH-Bioforcen kehittämä prosessi on hyvin skaalautuva, eikä tuotannon tehdasmittakaavaan siirtäminen vaadi satojen miljoonien investointeja. Kuluneen vuoden aikana tätä on pilotoitu Raision tehtaalla ja teknologiaa on haasteellisesta vuodesta huolimatta päästy esittelemään isoille innovaatioista kiinnostuneille yrityksille ja potentiaalisille sijoittajille. 

Yrityksellä selkeä suunta liiketoiminnan kasvattamiseksi

CH-Bioforce on vienyt yhdessä asiakkaiden kanssa tuotteiden kehitystyön siihen vaiheeseen, että tuotteiden laatuun ja hintakilpailukykyyn voidaan luottaa sataprosenttisesti. Alkaneen vuoden suunta on selkeä. CH-Bioforce suunnittelee investointia teollisuusmittakaavan biotuotetehtaaseen, lisensoi teknologiaa asiakkailleen sekä jatkaa kehitystyötä ja kaupallisia koeajoja pilottilaitoksessa Raisiossa.

”Asiakkaillemme tuotettujen materiaalien lisäksi tuotantolaitoksessa voimme demonstroida teknologiaamme käytännössä lisensoinnista kiinnostuneille asiakkaillemme. Etsimme jatkuvasti asiakkaita teknologian lisensoinnille ja olemme avoimia keskustelemaan uusien kumppaneiden ja rahoittajien kanssa tehdasinvestoinnistamme”, Tolonen kuvaa tulevaisuuden suunnitelmia.

14.04.2021 13:01Täyssähköisyys poistaa päästöt lähijakelusta: Mercedes-Benz eSprinter
14.04.2021 12:11Valmet toimittaa uuden haihduttamon Södra Cell Mönsteråsin sellutehtaalle Ruotsiin
14.04.2021 9:03Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa
13.04.2021 19:00Metsä Fibre ja Eltel ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle
13.04.2021 17:22Taimikoita hoidetaan hyvin - hoitomäärissä yhä kirittävää
13.04.2021 15:00Juha-Matti on työyhteisön hyvä tyyppi
13.04.2021 10:32Volvo FM palkittiin ohjaamon erinomaisesta suunnittelusta
12.04.2021 17:04Alumiinivanteet tuoneet hyötyä hakekuljetuksiin jo vuosikymmenten ajan
12.04.2021 15:20Uuden PONSSE Scorpionin Future Cabin -ohjaamolle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto
12.04.2021 9:33HUOMIO ILMOITTAJAT: Metsäalan Ammattilehden 35-v. juhlanumero ilmestyy toukokuussa!

Siirry arkistoon »