Savon Raskashuolto: Moottoreiden ja voimansiirron erikoisosaaja kehittää toimintaansa

27.02.2021 16:44

savon12.jpg

Savon Raskashuolto on erikoistunut Scanian moottoreiden, diesellaitteiden ja voimansiirtopuolen korjauksiin, joissa tarvittava erikoisosaaminen on syntynyt vuosikymmenten aikana.

(kuva yllä: Savon Raskashuollolla erityisesti V8 osaaminen on huipussaan joten puutavara-autoilijat ja maansiirtopuolen yrittäjät kautta maan ovat tärkeää asiakaskuntaa.)

Kuopiossa toimiva Savon Raskashuolto elää vahvan kasvun ja kehityksen aikaa.

- Pitkäjänteinen tekemisemme ja asiakkaiden tyytyväisyys ammattitaitoomme on lisännyt palveluidemme kysyntää. Meillä käy autoja laajasti eri puolilta maata ja korjaamme lisäksi irtokomponentteja autoilijoille sekä muille huoltoliikkeille. Vahva erikoistumisemme Scaniaan ja erityisesti V8 moottoreihin palvelee raskaissa ajotehtävissä olevaa kalustoa, joten puutavara- ja sora-autot ovat korjaamollamme todella yleinen näky, kertovat yrittäjät Mikko Rautiainen ja Joni Räsänen.

savon22.jpg

(kuva: Savon Raskashuollon Mikko Rautiaisella (oik.) on pitkä historia Scania moottoreiden ja voimansiirron remonttien parissa. Tekemiseen ja prosesseihin on saatu uutta tehoa, kun varaosapuolen pitkän linjan osaaja Mika Asikainen aloitti syksyllä palveluksessa.)

Moottorit ja voimansiirto lujilla raskaissa kuljetuksissa

Suomessa jatkuvasti nousseet yhdistelmämassat laittavat kuorma-autojen moottorit ja voimansiirron lujille.  

- Voimansiirron ja alustan osia ei ole mielestäni mitoitettu näin koville massoille mikä näkyy vähänkin ajettujen autojen remonttien lisääntymisenä. Myös raskaan kaluston päästövaatimusten tiukentuminen näkyy selvästi moottorihuollossa. Meidän tehtävä on tarjota osaavaa apua remontteihin kustannustehokkaasti, ilmoittaa Rautiainen. 

Joustavuus ja nopea toiminta yhdistettynä vankkaan ammattitaitoon ovat Savon Raskashuollon valttikortit.

- Pyrimme auttamaan asiakasta aina niin nopeasti kuin mahdollista että kalusto saadaan takaisin tuottavaan työhön. Meillä ei ole ylimääräistä byrokratiaa eikä virka-aikoja, toteaa Rautiainen.

savon32.jpg

(kuva: Korjaamohenkilökunnan osaaminen ja asenne on kohdillaan. Emilia Rautiainen on nuoresta iästään huolimatta jo todellinen moottori- ja voimansiirto korjausten ammattilainen.)

Prosessit kehittyvät

Tällä hetkellä korjaamopuolella työskentelee neljä alansa ammattilaista ja tekemiseen on saatu uutta tehoa, kun varaosapuolen pitkän linjan osaaja Mika Asikainen aloitti syksyllä palveluksessa.

- Olin aikaan Kuorma-autoasennus Mahlamäen (nykyään Atoy Rekkahuolto) palveluksessa, missä Rautiaisen Mikkokin aikaan työskenteli. Sitten siirryin vuonna 2013 Närhelle, missä Mikon kanssa tehtiin hyvää yhteistyötä varaosissa. Mikko houkutteli minua jo pitkään mu- kaan ja nyt oli oikea aika lähteä hakemaan uusia haasteita. Savon Raskashuolto on tehnyt todella hyvää työtä moottori- ja voimansiirtopuolella. Asiakkaat kautta maan arvostaa vankkaa osaamista ja hyvää palvelua, joten mahdollisuudet toiminnan kasvattamiseen entisestään ovat hyvät, kertoo Asikainen.

savon4.jpg

(kuva: Paikanpäällä käyvien autojen lisäksi korjataan irtokomponentteja autoilijoille sekä muille huoltoliikkeille ympäri maata.)

Asikaisen mukaantulo näkyy jo nyt Savon Raskashuollon rutiineissa:

- Mikan ammattitaito varaosissa on meille arvokas asia. Hän vastaa osien sisäänostosta ja omasta maahantuonnista sekä rakentaa meille entistä parempaa logistiikkaa ja varastoa niin että yleisimpiä perusosia ei tarvitse tilata tai hakea kiireellä toimittajilta. Mikan vastuulla on myös työmääräykset ja laskutus mitkä hoidetaan jatkossa AutoFutur 2020 ohjelmalla. Kaikki tämä mahdollistaa meille merkittävän harppauksen kaikessa tekemisessä, kehuu Rautiainen.

savon5.jpg(kuva: Onnin Auton maahantuomia Euroricambin voimansiirron osia käytetään paljon remonteissa. Tärkeitä kumppaneita varaosissa ovat myös Närhi ja TAVO.)

Pitkän linjan varaosapuolen ammattilainen on ollut yllättynyt Savon Raskashuollon volyymeistä:

- Vaikka yhteistyötä on tehty pitkään niin vasta töihin tultuani olen nähnyt miten paljon moottorin ja voimansiirron osia toiminnassa käytetään. Nyt kun hiomme prosesseja niin remonttien läpimenoaikoja saadaan nopeutettua entisestään ja kaikkea tekemistä järjestelmällisemmäksi. Mutta joustavuudesta ja hyvästä asiakaspalvelusta ei tingitä jatkossakaan tuumaakaan. Nyt kun olen ottanut Mikolta varaosapuolen ja hallinnon asioita omille harteilleni, hän saa keskittyä moottori- ja voimansiirtopuolen remontteihin, joissa miehen osaaminen on aivan omalla tasollaan. Mikko on myös jakanut auliisti ainutlaatuista tieto-taitoaan, mikä näkyy koko korjaamohenkilöstön ammattitaidossa, sanoo Asikainen.   

Toimitilat laajenee

Toiminnan kasvun myötä Savon Raskashuolto on tehnyt myös investoinnin toimitiloihin.

- Olemme toimineet jo muutaman vuoden näissä nykyisissä tiloissa Telkkistentiellä vuokralla. Nyt kun tarjoutui mahdollisuus lähdimme mukaan niiden omistajaksi ja samalla saamme käyttöön kaivattua lisätilaa, mikä mahdollistaa tuotannon uudelleen järjestelyn ja lisää huoltopaikkoja sekä varastotilaa, sanoo Mikko Rautiainen.

14.04.2021 13:01Täyssähköisyys poistaa päästöt lähijakelusta: Mercedes-Benz eSprinter
14.04.2021 12:11Valmet toimittaa uuden haihduttamon Södra Cell Mönsteråsin sellutehtaalle Ruotsiin
14.04.2021 9:03Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa
13.04.2021 19:00Metsä Fibre ja Eltel ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle
13.04.2021 17:22Taimikoita hoidetaan hyvin - hoitomäärissä yhä kirittävää
13.04.2021 15:00Juha-Matti on työyhteisön hyvä tyyppi
13.04.2021 10:32Volvo FM palkittiin ohjaamon erinomaisesta suunnittelusta
12.04.2021 17:04Alumiinivanteet tuoneet hyötyä hakekuljetuksiin jo vuosikymmenten ajan
12.04.2021 15:20Uuden PONSSE Scorpionin Future Cabin -ohjaamolle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto
12.04.2021 9:33HUOMIO ILMOITTAJAT: Metsäalan Ammattilehden 35-v. juhlanumero ilmestyy toukokuussa!

Siirry arkistoon »