Bentley tuo markkinoille Bentayga hybridin

26.02.2021 15:00

Bentley ottaa seuraavan askeleen kohti kestävämpää tulevaisuutta uudella Bentayga Hybridillä. Valmistaja ennustaa ladattavan hybridin nousevan Bentayga-perheen myydyimmäksi malliksi. 

Uusien Bentayga V8:n ja Bentayga Speed -mallien jälkeen Bentayga Hybrid on ennennäkemättömän menestyksekkään luksusluokan SUV-perheen kolmas malli.

Bentayga Hybridissä matkustetaan hienostuneessa ja akustisesti eristetyssä ohjaamossa ilman moottorin häiritsevää ääntä täysin sähköisesti jopa 50 kilometriä (NEDC) 862 kilometrin kokonaistoimintamatkasta. 

Uusi Bentayga on edelliseen sukupolveen verrattuna uudistettu merkittävästi sekä sisältä että ulkoa ja siinä on viimeisintä teknologiaa ja entistäkin parempi ohjaamo. 

Hybridi-voimalinja 

Bentaygan sähköinen voimansiirto koostuu 12 pääkomponentista. Latausliitäntä on sijoitettu auton vasemmalle puolelle, vastapäätä polttoaineen täyttöluukkua. Led-valo ilmaisee lataustilan visuaalisesti. Auton latausteho on 7,2 kilowattia. 

Ladattavan hybridin 17,3 kWh:n litiumioniakku koostuu 168 erillisestä kennosta, joiden odotettu käyttöikä on yli 160 000 kilometriä tai kahdeksan vuotta, ja akun täyteen lataaminen vie vain noin kaksi ja puoli tuntia. Tehoelektroniikalla muunnetaan korkeajänniteakkujen energia sopivaksi sähkömoottoria ja auton 12 voltin sähköjärjestelmää varten.

Varastoitu energia muunnetaan suorituskyvyksi 94 kW:n (126 hv) sähkömoottorilla, joka tuottaa jopa 350 Nm:n vääntömomentin. Sähkömoottori on sijoitettu vaihteistoon, vaihdelaatikon ja polttomoottorin väliin ja se voi tuottaa täyden väännön välittömästi paikoiltaan, minkä ansiosta kiihdytys on nopea ja äänetön. Kolmelitrainen twin-scroll turbolla varustettu V6-moottori täydentää sähkömoottoria silloin, kun tarvitaan lisää vääntöä tai yli 135 km/h nopeutta. Ajoneuvo on sähkökäytössä lähes äänetön ja alhaisilla nopeuksilla ajoneuvo varoittaa jalankulkijoita äänimerkillä.

Kolmea ajotilaa – EV, Hybrid ja Hold – ohjataan erillisestä painikkeesta. Ajotilojen avulla kuljettaja voi hallita akun käyttöä matkan aikana manuaalisesti tai jättää sen auton automatiikan hallittavaksi. 

EV-ajotila kytkeytyy päälle maksimoiden sähköisen ajokokemuksen heti, kun autoon kytketään virta. EV on erinomainen ajotila kaupunkiajossa ja lyhyillä matkoilla. Bentley Hybrid Efficiency Accelerator Pedal korostaa painepisteellä siirtymää sähköstä hybridikäyttöön. Bentley Hybrid Efficiency Navigation -järjestelmän ennakoivan datan perusteella risteystä tai nopeusrajoitusaluetta lähestyttäessä poljin värisee kehottaen kuljettajaa nostamaan jalan kaasulta, mikä säästää energiaa ja mahdollistaa maksimaalisen energian talteenoton. Kaasupolkimen antama palaute sähkömoottorin poiskytkemisestä ja polttomoottorin käynnistämisestä kannustaa kuljettajaa pysymään EV-tilassa mahdollisimman pitkään taloudellisuuden maksimoimiseksi. Puhtaasti sähkömoottorilla voidaan ajaa jopa 135 km/h nopeuteen asti. 

Hybridi-ajotila maksimoi ajoneuvon taloudellisuuden ja toimintamatkan hyödyntäen älykkään navigointijärjestelmän tietoja. Hybridi-ajotila sopii pidemmille matkoille ja se käyttää ennakoivaa E-tilaa ja moottorin vapaata rullausta navigointijärjestelmän ohjeita seuraten. Kun määränpää syötetään järjestelmään, auto valitsee automaattisesti oikean ajotilan kullekin matkan osalle, suunnittelee jatkuvasti taloudellisimman tavan akun latauksen hyödyntämiseksi ja säästää sähköä matkan sellaisille osille, missä siitä on eniten hyötyä – esimerkiksi kaupunkialueelle saavuttaessa. Maksimoidakseen kokonaistehokkuuden auto pyrkii käyttämään akun varauksen kokonaan matkan loppuun mennessä.  

Hold-tila tasapainottaa poltto- ja sähkömoottorin käyttöä ja säilyttää akun varausta myöhempää käyttöä varten. Tämä on oletustila silloin, kun käytetään Sport-toimintoa, jossa käytössä on jatkuva tehostus ja rekuperaatio.

Uuden Bentayga Hybridin mukana toimitetaan vakiovarusteiset latauskaapelit, minkä ansiosta lataaminen on helppoa niin kotona kuin julkisissa latauspisteissä. Asiakkaat voivat tilata myös veloituksettoman Bentley-seinäkotelon, jossa latauslaite ja kaapelit säilyvät siististi.

Bentayga Hybridiin on saatavana sekä autossa että etänä käytettävien My Bentley -palveluiden uusin päivitys. Autossa käytettävät palvelut toimitetaan nyt sisäisen SIM-kortin välityksellä, eikä tähän tarvita enää asiakkaan omaa mobiilidatayhteyttä.  Etäpalvelut ovat – alueellisen saatavuuden mukaisesti – käytettävissä My Bentley sovelluksen kautta. 

Seuraavan sukupolven infotainment-järjestelmä on integroitu käsityönä valmistettuun, Bentleyn klassisen siipikuvion hallitsemaan kojelautaan. 10,9-tuumaisen näytön grafiikka ulottuu reunasta reunaan.

Liitettävyyttä on parannettu merkittävästi, ja USB-C-liittimet sekä langaton puhelimen lataus ovat nyt vakiona. 

Bentayga ottaa käyttöön Bentleyn uuden muotokielen

Uuden Bentayga-sarjan ulkomuoto on päivitetty täysin edellisestä sukupolvesta ja se on entistä tyylikkäämpi ja tarkoituksenmukaisempi. Auton jokaista etu- ja takaosassa olevaa paneelia on muutettu puhtaamman ja nykyaikaisemman ilmeen luomiseksi.

Keulan matriisisäleikkö on aiempaa pystympi ja suurempi, ja konepelti taittuu tyylikkäästi aina säleikön kromireunukseen saakka. Uudet, 30 milliä korkeammalle sijoitetut ellipsin muotoiset valot on viety kauemmas toisistaan, mikä luo muhkeutta ulkoasuun. Uusissa ajovaloissa on brändille tunnusomainen kristalli-design, joka saa ne kimaltamaan myös silloin, kun valot eivät ole päällä. 

Ehkä dramaattisin muutos näkyy auton takaosassa, joka eroaa radikaalisti edellisestä Bentaygasta. Continental GT:n tapaan siinä on ensimmäistä kertaa ellipsin muotoiset takavalot. Valot on sijoitettu täysin uuteen, täysleveään takaluukkuun, mikä tekee ilmeestä linjakkaamman ja modernimman. Rekisterikilpi on siirretty alas puskuriin, minkä ansiosta yläpuolelle mahtuvat huomiota herättävät Bentley-kirjaimet. 

Uutta dynaamista ulkonäköä voidaan korostaa edelleen monilla personointivaihtoehdoilla, mukaan lukien uusi urbaanin nykyaikainen Blackline Specification, jossa kaikki korin kromiosat ovat mustia. 

Uudistettua käsityötaitoa

Bentaygan upea käsityönä valmistettu ohjaamo on uudelleensuunniteltu. Bentayga Hybridin sisustus on jo yleisesti asetettu luksusmaastoautojen vertailukohdaksi ja nyt se tarjoaa vertaansa vailla olevan yhdistelmän ylellisiä materiaaleja ja hienoa, yksityiskohtaista käsityötä.

Bentaygan nykyaikaisemman sisustuksen suurimpia muutoksia ovat uudet oviviimeistelyt ja ohjauspyörä sekä uudistettu kojelaudan keskiosa ja digitaalinen mittaristo. Näitä uudistuksia täydentävät uudet istuimet. 

Uuteen Bentayga Hybridiin on valittavana kaksi istuinkonfiguraatiota. Viisipaikkaisessa mallissa on vakiona aivan uusi istuinrunko, joka tuplaa takaistuimen kallistuskulman. Nelipaikkaisessa versiossa on kaksi erillistä istuinta, joiden välissä on keskikonsoli. Nelipaikkaisen version ergonomiaa kasvattaa 30 millin lisäys polvitilassa pystyasennossa ja lähes 100 millin lisäys kallistettuna, mikä tekee ylellisestä matkustamisesta entistäkin mukavampaa.

Informaatiota nappia painamalla

Uudessa Bentaygassa on nyt täysin digitaalinen mittaristo samaan tapaan kuin Continental GT:ssä ja Flying Spurissa. Ohjaamon nykyaikaista ilmettä korostava digitaalinen mittaristo voidaan räätälöidä kuljettajan vaatimusten mukaiseksi ja siinä on reaaliaikaiset valotehosteet tyylikkäillä animaatioilla. 

Moottorin kierrosnopeusmittari on korvattu uudella mittarilla, joka osoittaa, milloin auto liikkuu puhtaasti sähköllä, hybriditilassa näytöllä näkyy moottorin kierrosnopeus. Akun tilan ilmaisin korvaa moottorin lämpömittarin. 

Infotainment-näytössä voidaan näyttää energiavirrat kaikissa kolmessa E-tilassa, eli toimiiko auto akusta tulevalla sähköllä vai polttomoottorilla – vai kerätäänkö energiaa akkuun talteen.

Tavallisten medialähteiden lisäksi uudessa Bentaygassa on nyt ensimmäistä kertaa vakiona langallisen järjestelmän lisäksi myös langaton Apple CarPlay Android Auton tapaan. Kun puhelin on kytketty johonkin auton USB-C-liittimistä, infotainment-näyttö peilaa älypuhelimen näytön. 

Eurooppaan ja Suomeen uusi Bentayga Hybrid -ladattava hybridi saapuu myöhemmin tänä vuonna.

14.04.2021 9:03Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa
13.04.2021 19:00Metsä Fibre ja Eltel ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle
13.04.2021 17:22Taimikoita hoidetaan hyvin - hoitomäärissä yhä kirittävää
13.04.2021 15:00Juha-Matti on työyhteisön hyvä tyyppi
13.04.2021 10:32Volvo FM palkittiin ohjaamon erinomaisesta suunnittelusta
12.04.2021 17:04Alumiinivanteet tuoneet hyötyä hakekuljetuksiin jo vuosikymmenten ajan
12.04.2021 15:20Uuden PONSSE Scorpionin Future Cabin -ohjaamolle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto
12.04.2021 9:33HUOMIO ILMOITTAJAT: Metsäalan Ammattilehden 35-v. juhlanumero ilmestyy toukokuussa!
12.04.2021 9:32Kattoteltasta ratkaisu majoituspulmiin
12.04.2021 8:11Nurminen Logistics vuokraa Luumäen terminaali- ja toimistokiinteistönsä kansainväliselle ympäristöystävällisen energian tuottajalle

Siirry arkistoon »