Raskaampaa huoltoa Mikkelissä lähes 50-vuoden kokemuksella

25.02.2021 12:50

varis2.jpg

Korjaamo S ja V Varis on huoltanut raskasta ajoneuvokalustoa Mikkelissä jo lähes 50 vuoden ajan. Pitkän historian omaava korjaamoalan toimija kehittää jatkuvasti toimintojaan vastatakseen asiakkaiden nopeasti muuttuviin tulevaisuuden tarpeisiin.

Korjaamo S ja V Varis huoltaa, korjaa, koneistaa, maalaa, katsastaa ja pesee raskaan kaluston vuosikymmenten kokemuksella; Scanian sopimuskorjaamona on toimittu vuodesta 1994 lähtien. Viihtyisä varaosamyymälä palvelee laajalla ja monipuolisella valikoimalla. 

- Monipuolisuus on ehdoton valttimme. Samalla käynnillä on mahdollista toteuttaa kaikki työ- vaiheet katsastuksesta korjaukseen ja päällerakentamiseen. Nykyisin alueellamme toimii myös automatisoitu ja vartioitu raskaan kaluston parkki, mihin mahtuu pisimmilläkin HCT-yhdistelmillä. Aidatulta alueelta löytyy myös lämmitystolpat ja tilat pientavaroiden säilytystä varten. Toimimme joustavasti ja nopeasti niin, että jokaisen yrityksessä asioivan kuljetusyrittäjän pyörät pysyvät liikkeessä ilman pitkiä seisahduksia, kertovat S ja V Varis Oy:n yrittäjät Ville ja Jani Varis.

varis1.jpg

(kuva: Uusi Mikkeli-Juva moottoriliikennetien ajojärjestelyt paransi Korjaamo S ja J Variksen pihaan saapumista merkittäväsi pisimmilläkin HCT-yhdistelmillä. Alueella toimii myös vartioitu raskaan kaluston parkki.)

Helppo kulkea pisimmilläkin HCT-yhdistelmillä

Merkittävä positiivinen muutos Korjaamo S ja V Variksen toimintaympäristössä tapahtui syyskuun alussa 2020, kun uusi moottoritieliikenne välillä Mikkeli-Juva otettiin käyttöön.

- Toimitiloja on laajennettu viitosten varrella vuodesta 1972 lähtien. Nyt avattu moottoriliikennetie parantaa Pohjois- ja Etelä-Savon yhteyttä valtavasti samoin kuin koko liikennevirtaa etelästä pohjoiseen. Tietä pitkin kulkee raskasta liikennettä todella paljon joten kunnon turvallista tietä on jo pitkään odotettu. Ja parasta asiassa on se että kulkuyhteydet korjaamolle parantuivat oleellisesti. Aiemmin yhdistelmät joutuivat odottelemaan minuuttikaupalla sopivaa väliä mihin puikata ruuhkaisella viitostiellä, mikä oli jopa riskialtista touhua. Nyt meille pääsee nätisti pohjoisesta tullessa Siikakosken liittymän (nro 31) kautta etelästä ajettaessa Visulahden liittymästä (nro 27), joissa on HCT-yhdistelmille mitoitetut suorat rampit ja isot liikenneympyrät tielle numero 4500. Ajomatka ei pitene entisestään yhtään ja myös pihaamme johtavat liittymät on parannettu, sanoo Ville Varis.    

varis4.jpg

varis5.jpg

(kuva: Korjaamo S ja V Varis on saavuttanut hyvän maineen laajasti eri kuljetussegmenteissä. Sijainti on keskeinen mm. puutavara- ja hakeautojen reittien varrella.)

Vankkaa ammattitaitoa ja jatkuvaa koulutusta 

Kohta 50-vuotisjuhliaan viettävän Korjaamo S ja V Variksen tärkein voimavara on erittäin ammattitaitoinen henkilökunta. 

varis7.jpg- Asentajiemme ammattitaito ja asenne asiakkaiden palvelussa on sillä tasolla, että sitä kehutaan kuljetusyrityksissä pitkin Suomea. Siihen on päästy hyvällä kannustavalla yhteishengellä ja sitä kautta muodostuneilla pitkillä työsuhteilla vaihtuvuuden ollessa kahdenkymmenen hengen porukassa minimaalista. Pisimmät työsuhteet ovatkin jatkuneet jopa 45 vuoden ajan, minkä ansiosta arvokas käytännön tekemisen oppi periytyy porukassa kisällimäisesti nuoremmille tekijöille, toteaa Varis.  

Työssäoppimisen lisäksi tasaiseen tahtiin tehtävien koulutusten rooli on todella tärkeä.

- Scanian koulutusjärjestelmä on huikean hyvä ja sen anti syventää asentajiemme osaamista. Koulutuksissa saadaan oppia erityisesti uusimmista teknologioista, joihin ei perustyössä vielä törmää, kehuu Varis. 

varis3.jpg

(Kuva: Varustelutyöt ovat kuuluneet vahvasti yrityksen toimintaan aina. Myös Scania Suomen myynti toimii samoissa tiloissa joten uusien Scanioiden sähköistys- ja varustelutyöt ovat tuttua puuhaa.)

Puutavara- ja hakeautoilijat tärkeä asiakaskunta

Korjaamo S ja V Varis on saavuttanut hyvän maineen laajasti eri kuljetussegmenteissä. 

- Metsäteollisuuden ajossa olevat yritykset ovat erittäin merkittävää asiakaskuntaamme. Korjaamomme sijaitsee keskeisellä paikalla puutavara- ja hakeautojen reittien varrella. Ja kun alan ammattilaiset kehuvat palveluitamme niin tänne ajetaan kauempaakin huoltoon. Puutavara-autoihin teemme remontit koko yhdistelmälle perävaunua ja nosturia myöten, sillä meiltä löytyy vankkaa hydrauliikan osaamista. Olemme asentaneet myös puutavara-autojen päällerakenteita sekä tehneet erilaisia muutostöitä kuten akselivälimuutoksia ja kärryjen telityksiä, kertoo Varis.

varis6.jpg

(kuva: Maalaamossa tehdään myös hiekkapuhallustyöt jolloin mm. vanhat rungot ja lavat saavat uuden elämän nykyisillä pintakäsittelymenetelmillä.)

Seuraava sukupolvi vie yritystä eteenpäin

Vuonna 2010 tehtiin yrityksen omistussuhteisiin muutoksia toisen perustajäsenen Veikko Variksen jäädessä eläkkeelle. Yhtiömiehenä jatkoivat toinen yrityksen perustajista Seppo Varis ja uusiksi yhtiömiehiksi tulivat Jani Varis, Ville Varis sekä sisarensa Anu Ihalainen.

- Nyt kesällä 2020 Seppo pääsi nauttimaan ansaitusta eläkkeestä yhtiön siirtyessä kokonaan minun ja Janin vastuulle, kertoo Ville Varis. 

varis82.jpg

(kuva: Veikko Varis eläköityi 10 vuotta sitten ja keväällä 2020 kuvassa kurvaileva Seppo pääsi ansaitulle eläkkeelle liki 50 vuotta kestäneen yrittäjä uransa jälkeen.)

14.04.2021 13:01Täyssähköisyys poistaa päästöt lähijakelusta: Mercedes-Benz eSprinter
14.04.2021 12:11Valmet toimittaa uuden haihduttamon Södra Cell Mönsteråsin sellutehtaalle Ruotsiin
14.04.2021 9:03Nuorten ammattitaitokilpailu Taitaja järjestetään toukokuussa
13.04.2021 19:00Metsä Fibre ja Eltel ovat allekirjoittaneet sopimuksen voimajohdon rakentamisesta Kemin uudelle biotuotetehtaalle
13.04.2021 17:22Taimikoita hoidetaan hyvin - hoitomäärissä yhä kirittävää
13.04.2021 15:00Juha-Matti on työyhteisön hyvä tyyppi
13.04.2021 10:32Volvo FM palkittiin ohjaamon erinomaisesta suunnittelusta
12.04.2021 17:04Alumiinivanteet tuoneet hyötyä hakekuljetuksiin jo vuosikymmenten ajan
12.04.2021 15:20Uuden PONSSE Scorpionin Future Cabin -ohjaamolle arvostettu Red Dot -tuotesuunnittelupalkinto
12.04.2021 9:33HUOMIO ILMOITTAJAT: Metsäalan Ammattilehden 35-v. juhlanumero ilmestyy toukokuussa!

Siirry arkistoon »