RST-Steel: Kotimaista laatua kuorma-autojen ja työkoneiden varusteluun

24.01.2021 12:50

rst1.jpg

RST-Steel Oy on  autovarustelun ammattilainen, joka keskittyy myös työkoneiden varusteluun. Yritys valmistaa ruostumattomasta teräksestä varusteluissa tarvittavat lisävalotelineet, karjapuskurit, etuhelmaputket, lintuverkot ja varustelaatikot. Lisäksi edustetaan laajasti varusteluissa tarvittavia johtavien valmistajien tuotteita - valoissa ykkösvaihtoehto on korkealaatuinen englannissa valmistettava Lazer.

RST-Steel on valmistanut omia tuotteitaan jo vuodesta 2005 lähtien. Toiminnan pääpaikka on Nivalassa, missä sijaitsee yrityksen tuotekehitysyksikkö, tuotanto, myynti- sekä asennuspalvelut. Lisäksi asiakkaita palvellaan Pirkkalan myynti- ja asennuspisteessä. Yhteensä RST-Steel työllistää tällä hetkellä jo 22 henkilöä ja lisää rekrytoidaan parhaillaan niin tuotantoon kuin suunnitteluunkin. Erittäin tärkeässä roolissa myyntitoiminnassa on myös verkkokauppa, mitä kautta asiakkaat saavat yksittäiset tuotteet tai laajemmat varustelukokonaisuudet kätevästi ja yksilöllisesti toteutettuna.

rst5.jpg

(kuva: Puutavara-autoissa suosituin RST-Steelin karjapuskurimalli on off-road käyttöön suunniteltu tyylikäs Dakar -malli, missä ei ole osumaherkkiä maavaraa syöviä alareunoja.)

- Suurin asiakaskuntamme ovat hyötyajoneuvot eli kuorma-autot, pakettiautot, pick-upit ja maasturit. Muutama vuosi sitten aloimme keskittymään myös maarakennuskoneiden varusteluun. Olemme kehittäneet kaivukoneisiin merkkikohtaiset valoraudat mitkä asennetaan katolle ja peräpunttiin sekä lisäksi niitä löytyy myös pyöräkuormaajiin ja metsäkoneisiin, joihin tuotteillemme tuntuu olevan hyvin kysyntää. Mallisto on jo todella laaja ja kattaa johtavien konevalmistajien eri mallit ja kehitämme tuotteitamme jatkuvasti asiakkaiden tarpeen mukaan, kertoo RST-Steel Oy:n Ilpo Eskola.

rst4.jpg

(kuva: Ruostumattomasta teräksestä valmistetut RST-Steel karjapuskurit ja valoraudat saa myös maalattuna. Valorautoihin kiinnitettävät LED tasovalot korvaavat haluttaessa perinteiset katolle kiinitettävät majakat.)

Metsäkuljetuksissa vaaditaan laatua

Metsäteollisuuden kuljetuksissa operoiva autokalusto on ollut koko historian ajan erittäin tärkeä RST-Steelin asiakaskunta.

- Puutavara- ja hakeautoilijat haluavat parasta laatua karjapuskureissa sekä valotelineissä ja valoissa. Tuotteiden pitää kestää vaativaa maastokäyttöä missä tulee osumia, mikä asettaa omat vaatimuksensa niiden suunnittelulle. Esimerkiksi puutavara-autoissa suosituin karjapuskurimalli on off-road käyttöön suunniteltu tyylikäs Dakar -malli, missä ei ole osumaherkkiä maavaraa syöviä alareunoja. Asiakkaat haluavat autoihinsa tietenkin lisäksi näyttävyyttä joten tasokkaat ruostumattomasta teräksestä valmistetut karjapuskurit, valotelineet, helmaputket ja lintuverkot saa myös maalattuna RAL-värikoodien mukaan, sanoo Arttu Eskola.  

RST-Steel kehittää tuotteita jatkuvasti yhteistyössä asiakkaidensa kanssa:

- Kehitystyön tuloksena pystymme tuomaan markkinoille entistä edistyksellisimpiä ratkaisuja, mitkä istuvat nykyautojen haastavaan muotoiluun, toteaa Eskola.

rst2.jpg

(kuva: Puutavara-autojen työvaloissa ykkösvaihtoehto on hiljattain uudistunut Lazer Utility-45 Gen 2.)

Paras vaihtoehto työvaloksi

Puutavara-autojen työvaloissa ykkösvaihtoehto on hiljattain uu- distunut Lazer Utility-45 Gen 2.

- Parhaasta on tehty entistäkin parempi. Tässä työvalossa yhdistyvät alan viimeisin tietämys ja kehittynyt teknologia patentoituihin ominaisuuksiin, joilla saavutetaan paras mahdollinen toiminnallisuus sekä luotettavuus kaikissa olosuhteissa. Työvalossa käytetty kehittynyt led -teknologia sekä tarkoin valittu polttimon värilämpötila (5000 kelvin), varmistavat valaistavan kohteen erinomaisen näkyvyyden vähentäen samalla silmille  aiheutuvaa rasitusta. Rakenteeltaan ennen näkemätön Matrix -jäähdytyselementti lisää jäähdytyspinta-alaa 20 %. Tällä on erittäin suuri merkitys, koska uudentyyppisellä jäähdytyksellä saadaan tehostettua LED-polttimoiden jäähdyttämistä, eikä työvalojen teho ja valon kirkkaus laske käytön aikana. Lisäksi elektroninen lämmönhallinta varmistaa, että valoteho pysyy optimaalisena koko sen käyttöajan. Utility-sarjan työvaloissa on erinomainen korroosiosuojaus (automotive grade), joka varmistaa työvalon pitkäikäisyyden sekä erittäin tehokas radiohäiriösuojaus (EMC), joten valot eivät tuota radiohäiriöitä, Eskola kertoo. 

Puutavara-autoissa Lazer työvaloja asennetaan alas etuakselille, telille ja auton peränurkkiin.

- Meiltä löytyy myös valoraudat nosturiohjaamon katolle tapahtuviin työvaloasennuksiin. Ja usein asiakkaat päivittävät tehokkaat Lazer valot myös nosturin puomissa olevien alkuperäisvalojen tilalle, lisää Eskola.

rst3.jpg

(kuva: Kuorma-auton katolle asennetaviin valorautoihin ja karjapuskuriin kiinnitetään tehokkaat Lazer lisävalot joista suosituin on Lazer Triple R1000, mihin saa nyt myös oranssin parkkivalon kirkkaan ohella.)

Tehokkaat lisävalot - myös oranssilla parkilla

Kuorma-auton katolle asennetaviin valorautoihin ja karjapuskuriin kiinnitetään tehokkaat Lazer lisävalot joista suosituin on Lazer Triple R1000, mihin saa nyt myös oranssin parkkivalon kirkkaan ohella. 

- Lisävalo voidaan kytkeä toimimaan joko oranssina tai kirkkaana parkkivalona - ja jos halutaan niin voimme asentaa myös kytkimen millä värin voi vaihtaa. Oranssia parkkivaloa on odotettu sillä tämän hetken trendi on ns. old school meininki eli valot halutaan oransseina vanhan liiton tyyliin, sanoo Eskola. 

rst6.jpg

(kuva: RST-Steelin lisävarusteet ja Lazer valot ovat erittäin suosittuja myös hake- ja turveautoissa, mitkä ovat usein myös varsin tyyllikkäästi viimeistelty.)

LED tasovalot korvaa majakkapaneelit

RST-Steel valorautoihin saa myös kestävät ja tehokkaat LED tasovalot.

- Kattorautaan asennettuna niillä voidaan korvata haluttaessa perinteiset majakkapaneelit, kertoo Eskola.

rst7.jpg

(kuva: Myös metsäkoneisiin on tarjolla RST-Steel valorautoja ja mallistoa kehitetään koko ajan kysynnän kasvaessa. Kuvassa Finnharvestin Ponsse Buffalo mikä varusteltiin valoraudalla ja 22 kpl Lazer Utility-45 Gen 2 työvaloilla - lisäksi RST-Steelillä tehtiin rosterinen pakoputki.)

25.02.2021 15:11Renault Trucks toimittaa ensimmäisen työmaakäyttöön tarkoitetun D Wide ZE täyssähkökuorma-auton Noblet -konsernille
25.02.2021 12:50Raskaampaa huoltoa Mikkelissä lähes 50-vuoden kokemuksella
25.02.2021 11:33Eteläpohjalaiselle suopohjalle ainutlaatuinen mittausasema
24.02.2021 10:00Ponsse lanseeraa uuden sukupolven Scorpion -harvesterimalliston
24.02.2021 2:02Rotator Oy aloittaa Maxus täyssähköisten pakettiautojen myynnin Suomessa
23.02.2021 15:55Hauta-Ahon Markolle Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:44Kaukoliikennekuljetukset sähköistyvät
23.02.2021 9:43Goodyearilta rengasuutuuksia kevyille hyötyajoneuvoille
22.02.2021 14:55Vaasan uuden Scania-keskuksen rakennustyöt käyntiin kesällä 2021

Siirry arkistoon »