Uuden teknologian työvalot Startaxilta

19.01.2021 8:30

star1.jpg

Startax tarjoaa johtavat valaisinratkaisut työkoneisiin ja hyötyajoneuvoihin. Vahva oma tuotekehitys näkyy markkinoiden edistyksellisimmissä ja tehokkaimissa valoissa, mitkä on kehitetty Suomen haastaviin käyttöympäristöihin ja sääolosuhteisiin.

(kuva yllä: Uusi kompaktin kokoinen BULLPRO CENTUM 100 W on tehokkain työvalo kokoluokassaan yli 8000 lm mitatulla järisyttävällä valoteholla. Käyttökohteen tai mieltymysten perusteella voi valita puhtaan kirkkaan valkoisen 6000K valon värin (vas.) tai luonnollisemman 4500K valon värin.)

- Valotuotteissa Startaxin omat tuotebrändit -  kuten työvaloissa BULLPRO ja BULLBOY sekä lisävaloissa X-VISION ja SEEKER - ovat saavuttaneet markkinoilla vahvan aseman kestävyytensä ja valotehonsa ansiosta. Valojen kehityksessä seurataan tarkalla silmällä asiakkaiden muuttuvia valaisintarpeita ja pyritään tuomaan markkinoille edistyksellisimmät ratkaisut niin tekniikan kuin designinkin suhteen, sanoo Startax Finland Oy:n Ville Mikkonen.

Uusi BULLPRO CENTUM työvalo

Uusi kompaktin kokoinen BULLPRO CENTUM 100 W on tehokkain työvalo kokoluokassaan yli 8000 lm mitatulla järisyttävällä valoteholla. Valaisimen ominaisuudet on mietitty huolellisesti jokaista yksityiskohtaa myöten. 

- Erikoislinssi kestää kolhuja ja kuumuutta, linssi ja kehys on suunniteltu siten etteivät ne kerää lunta, jäätä tai likaa, mikä takaa valotehon kaikissa olosuhteissa sekä estää lampun kuumenemisen. Valon kaksoiskäsitelty pinnoite kestää iskuja ja antaa suojaa veden ja tiesuolan aiheuttamaa korroosiota vastaan, kertoo Startax Finland Oy:n Jaakko Jyrkkä

Kiinnitysjalka on kompakti mutta kestävä ja mahdollistaa valaisimen asentamisen pieneenkin tilaan. Pitkällä 2 m lisäasennusjohdolla teet helpon kytkennän haluamaasi paikkaan. Radiohäiriösuojattua valaisinta on saatavana kahdella eri värilämpötilalla. Voit valita käyttökohteen tai mieltymysten perusteella puhtaan kirkkaan valkoisen 6000K valon värin tai luonnollisemman 4500K valon värin. 

star2.jpg(kuva: Mielenkiintoinen BULLPRO uutuus on uuden teknologian työvalaisin lämpöä johtavalla, erittäin kevyellä komposiittivalurungolla.)

Kevyt komposiittivalo

Toinen mielenkiintoinen BULLPRO uutuus on uuden teknologian työvalaisin lämpöä johtavalla komposiittivalurungolla, mikä tekee valaisimesta myös erittäin kevyen. Rungon rakenne on täysin korroosiovapaa eikä siihen tule maalinsyöpymistä tai lohkeilua. Philipsin korkealaatuiset ledit ja huippuunsa hiottu optiikka takaavat tasaisen leveän valokuvion.  Komposiittirunkoisella BULLPRO työvalolla on ECE R23 peruutusvalohyväksyntä ja se on ADR-käyttöön soveltuva, siinä on alaspäin suunnattu integroitu DT-liitin ja särkymätön linssi.  

- Ominaisuudet tekevät siitä erinomaisen vaihtoehdon raskaankaluston valaisutarpeisiin kuten perävaunuihin, kuorma- autojen astinlautoihin ym. vaativiin kohteisiin, ilmoittaa Jyrkkä.

Startaxin tarjoamat valaisimet ovat ammattikäyttöön tarkoitettuja laatutuotteita. Moninaiset käyttökohteet ja haastavat toimintaolosuhteet asettavat valaisimille korkeat laatuvaatimukset. 

- Valojen suunnittelussa ja toteutuksessa on panostettu toimintavarmuuteen ja kestävyyteen. Johtavien valmistajien LED -komponenteilla sekä valovalmistajien suunnittelu- ja kokoonpano-osaamisella saavutetaan huipputason valaisimet, lupaa Ville Mikkonen.

star4.jpg

(kuva: Startaxin Lempäälässä sijaitsevassa valolaboratoriossa uudet valaisinmallit testataan ja tuotantoerät käyvät läpi laatukontrollin.)

Perusteellista tuotekehitystä

Valaisinten tuotekehitysprosessissa prototyypit käyvät läpi monivaiheisen suunnittelu- ja testiohjelman. Ensimmäisistä testiversioista aletaan eri LED -komponenteilla ja heijastinpinnoilla työstämään valaisinta, jossa valon teho, keilan muoto sekä pituus, värilämpö ja värintoistoarvot saadaan toivotunlaiseksi. 

Valaisimen kestävyys pölyä, likaa, pakkasta ja kosteutta vastaan varmistetaan halutulle tasolle muiden valmistusosien valinnoilla. Valon elektromagneettinen suojausluokka säädetään käyttökohteiden vaatimuksia vastaavaksi piirikortin elektroniikalla. 

Design ja ulkoiset mitat sekä kiinnitysvaihtoehdot muokataan optimaalisen käytettävyyden ja esteettisen ulkoasun ehdoilla. Tarvittaessa valaisimeen voidaan modifioida lisäominaisuuksia kuten esimerkiksi DOUPLE UP-toiminto, lämmitettävä linssi, erikoispinnoite, sideshooter -kulmavalaisimet tai parkkivalo.

- Valmistuserät käyvät läpi laatukontrollin, jossa toimivuus ja tiiveydet testataan. Lisäksi valmistuseristä poimitut valaisimet testataan valomittauksilla, jotta valoista voidaan teoreettisten arvojen lisäksi tarjota myös todellista suorituskykyä vastaavaa tietoa. Samalla varmistutaan siitä, että valoteho säilyy tasaisena kaikissa valmistuserissä. Valomittausten avulla pystytään tarjoamaan kaikki tarvittava tieto valaisinten todellisesta suorituskyvystä. Mittausten ansiosta valaisin malleja sekä mallin eri komponenttiratkaisuja päästään vertaamaan keskenään objektiivisesti, opastaa Jyrkkä.

star3.jpg(kuva: Jaakko Jyrkkä esittelee uusia BULLPRO CENTUM työvaloja Lempäälän suuressa logistiikkakeskuksessa, mistä löytyy todella suuri varastovalikoima valotuotteita heti toimitukseen.)

Oma valolaboratorio

Startaxin Lempäälässä sijaitsevassa valolaboratoriossa uudet valaisinmallit testataan ja tuotantoerät käyvät läpi laatukontrollin. Valolaboratoriossa integroivalla puolipallolla, sekä lisä- ja työvalojen testaukseen räätälöidyllä kuvantamistekniikkaan perustuvalla valokuviomittauslaitteistolla saadaan valaisimista testattua suoritusarvot stabiileissa käyttöolosuhteissa. Testilaitteilla pystytään mittaamaan hetkelliset sekä tarvittaessa eri käyttöaikojen jälkeiset arvot.

- Valolaboratoriomittauksissa valaisimista selvitetään käyttötehot, valon määrät ja voimakkuudet, värilämmöt sekä värintoistoarvot. Laitteilla pystytään luomaan graafinen esitystapa valokuviosta havainnollistamaan valon jakautumista visuaalisessa muodossa. Integroivalla puolipallolla nähdään myös valon sijoittuminen värikoordinaatistoihin ja valon aallonpituudet, kertoo Mikkonen.

Virrankulutusmittauksessa valaisimesta otetaan ampeerit (A) ja käyttöjännite (V), joiden perusteella saadaan todellinen virrankulutus (W) Työ- ja lisävaloissa yleisesti ilmoitetun LED:ien nimellistehon ero käyttötehoon muodostuu, kun käyttöteho rajoitetaan komponenttien käyttöiän pidentämiseksi ja tieliikennehyväksyntien rajoissa pysymiseksi.

- Mittauksessa valaisimesta saadaan valon määrä mitattuna lumeneissa (lm). Lumenet ovat vertailukelpoisempia LED -valoja vertaillessa kuin wattitehot, mutta nekin kertovat vain valon kokonaismäärää huomioimatta valon suuntaa tai väriä. Lumen arvoja verratessa tulee huo- mioida, että LED: ien teoreettinen yhteenlaskettu arvo on eri asia, kuin kokoonpannun valaisimen tehokas valon määrä, huomauttaa Jyrkkä.

Värilämpömittauksessa saadaan selvitettyä valon väri kelvineissä (K) sekä värintoistoarvo (CRI) joka kertoo sen, miten luonnolliselta värit näyttävät valaisimen keilassa.

Keilamittauksessa valaisimista saadaan pinnalle heitetyn keilan muoto, leveys sekä pituus. 

- Tässä mittauksessa valolle pystytään määrittämään luksietäisyydet (lx @ m). Mittauksessa pystytään määrittämään myös ns. tehokkaan valon ja hajavalon jakaumasuhde. Voimakkuusmittauksessa pystytään määrittämään valon intensiteetti kandeloina (cd), sanoo Mikkonen.

25.02.2021 15:11Renault Trucks toimittaa ensimmäisen työmaakäyttöön tarkoitetun D Wide ZE täyssähkökuorma-auton Noblet -konsernille
25.02.2021 12:50Raskaampaa huoltoa Mikkelissä lähes 50-vuoden kokemuksella
25.02.2021 11:33Eteläpohjalaiselle suopohjalle ainutlaatuinen mittausasema
24.02.2021 10:00Ponsse lanseeraa uuden sukupolven Scorpion -harvesterimalliston
24.02.2021 2:02Rotator Oy aloittaa Maxus täyssähköisten pakettiautojen myynnin Suomessa
23.02.2021 15:55Hauta-Ahon Markolle Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:44Kaukoliikennekuljetukset sähköistyvät
23.02.2021 9:43Goodyearilta rengasuutuuksia kevyille hyötyajoneuvoille
22.02.2021 14:55Vaasan uuden Scania-keskuksen rakennustyöt käyntiin kesällä 2021

Siirry arkistoon »