Siirrot.fi - Ratkaisu tehokkaaseen metsäkonelogistiikkaan

16.01.2021 17:04

tii1.jpg

Siirrot.fi -palvelu tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun metsäkoneiden siirtoon ja sitä kautta helpotusta yrittäjien arkeen - lisäkapasiteettia siirtoihin on tarvittaessa kätevästi tarjolla.

(kuva yllä: Yrittäjävetoista siirtoautoverkostoa löytyy jo yhteensä 18 kappaletta Pohjois- ja Etelä-Savosta, Keski- Suomesta, Kymenlaaksosta ja Pohjois-Suomesta Oulusta ylöspäin.)

Metsäkoneiden siirtopalvelun ulkoistaminen alkoi puhtaasti asiakkaiden tarpeista.

- Kun kolmen kuopiolaisen metsäkoneyrittäjän kolme tyhjää siirtoautoa kulki samalla lossilla saareen, alkoivat he miettiä että onko tässä oikein mitään järkeä.  Entuudestaan tutut yrittäjät ottivat minuun yhteyttä ja pyysivät tekemään selvitystyötä siitä mi- ten koneiden siirtologistiikkaan saataisiin uutta ajatusta. Projektin aikana mm. haastattelin perusteellisesti pariakymmentä metsäkoneyrittäjää eri puolilta maata ja palautteen perusteella ratkaisu ongelmaan alkoi hahmottua. Voidaankin sanoa että Siirrot.fi -palvelu on syntynyt urakoitsijoiden ajatuksista, sanoo Suomen Konesiirrot Oy:n toimitusjohtaja Antti Huhtala.

Perusteellisen pilottivaiheen aikana luotiin toiminnalle selkeä strategia, rakennettiin autoilijaverkoston pohja ja kehitettiin mobiilisovellus mitä kautta siirtopalveluiden käyttö on helppoa. 

- Varsinainen siirtotoiminta alkoi helmikuussa 2018 ja viimeisen vuoden aikana palvelun käyttö on kasvanut hyvää tahtia. Yhteensä Siirrot.fi -palvelun kautta on tehty jo yli 10 000 konesiirtoa, ilmoittaa Huhtala.

tii2.jpg

(kuva: - Siirrot.fi -palvelu on otettu erittäin hyvin vastaan metsäkoneyrittäjien keskuudessa, joten toimintaa tullaan jatkossa laajentamaan entisestää, sanoo Suomen Konesiirrot Oy:n toimitusjohtaja Antti Huhtala.)

Palvelua laajennetaan

Nyt kun palvelun tuotekehitysvaihe on onnistuneesti takana, sitä voidaan lähteä laajentamaan.

- Yrittäjävetoista siirtoautoverkostoa löytyy jo yhteensä 18 kappaletta Pohjois- ja Etelä-Savosta, Keski-Suomesta, Kymenlaaksosta ja Pohjois-Suomesta Oulusta ylöspäin. Toiminta on vahvassa kasvussa, ilmoittaa Huhtala.    

siirrot3.jpg

(kuva: Siirrot.fi -palvelua on helppo käyttää mobiilisovelluksen kautta. Yhteensä Siirrot.fi -palvelun kautta on tehty jo yli 10.000 konesiirtoa.)

Järkevä ratkaisu kaikille

Metsäkoneiden massat ja mitat ovat kasvaneet viime vuosina, kun on siirrytty yhä tehokkampiin ja monipuolisemmin varusteltuihin yksiköihin.

- Niinpä monella urakoitsijalla siirtoauto on jäänyt auttamatta alimittaiseksi eikä se enää täytä tämän päivän vaatimuksia. Uuden ritiläauton hankinta on merkittävä kustannus - varsinkin silloin jos sen käyttö on vajavaista. Siinä tilanteessa Siirrot.fi on loistava ratkaisu koneiden logistiikkaan uuden auton hankinnan sijaan, jolloin investointisäästö ja vanhan ritiläauton myyntihinta voidaan käyttää vaikka tuottavassa työssä oleviin metsäkone- investointeihin, opastaa Huhtala.

Jos investointi uuteen ritiläautoon on jo tehty ja sen käyttöaste alhainen, tarjoaa Siirrot.fi myös siihen ongelmaan ratkaisun:

- Lähtemällä mukaan Siirrot.fi autoilijaksi kalusto liikkuu ja yrityksen kannattavuus paranee.

Usein koneenkuljetusautoa ajaa yrityksen omistaja:

- Kyseessä on yrityksen kallein mies joka tekee tavallaan tuottamatonta työtä. Käyttämällä Siirrot.fi -palvelua jää hänelle paljon aikaa vaikka ajaa tuottavasti metsäkonetta, toteaa Huhtala.

Autoilija joka siirtää koneita ammatikseen on luotettavin toimija varsinkin silloin kun operoidaan haastavissa olosuhteissa:

- Esimerkiksi viime talvena oli äärimmäisen vaikeita kelejä ja silti Siirrot.fi autoille ei sattunut yhtään vahinkoa, mikä kertoo jotain osaamisen tasosta. Kun siirrot pelaa turvallisesti ja luotettavasti niin koneiden työskentelyyn ei tule yllättäviä keskeytyksiä, sanoo Huhtala. 

 

   

 

25.02.2021 15:11Renault Trucks toimittaa ensimmäisen työmaakäyttöön tarkoitetun D Wide ZE täyssähkökuorma-auton Noblet -konsernille
25.02.2021 12:50Raskaampaa huoltoa Mikkelissä lähes 50-vuoden kokemuksella
25.02.2021 11:33Eteläpohjalaiselle suopohjalle ainutlaatuinen mittausasema
24.02.2021 10:00Ponsse lanseeraa uuden sukupolven Scorpion -harvesterimalliston
24.02.2021 2:02Rotator Oy aloittaa Maxus täyssähköisten pakettiautojen myynnin Suomessa
23.02.2021 15:55Hauta-Ahon Markolle Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendi
23.02.2021 10:02Made for you -koeajopäivät saapuvat luoksesi - katso aikataulu ja varaa oma koeajoaikasi lähimmästä Volvo Truck Centeristä
23.02.2021 9:44Kaukoliikennekuljetukset sähköistyvät
23.02.2021 9:43Goodyearilta rengasuutuuksia kevyille hyötyajoneuvoille
22.02.2021 14:55Vaasan uuden Scania-keskuksen rakennustyöt käyntiin kesällä 2021

Siirry arkistoon »