Työkoneiden ja kuljetuskaluston tietokoneasiat kuntoon

09.01.2021 16:22

vlh1.jpg

Toimivat tiedonsiirtoratkaisut ovat avainasemassa nykyaikaisessa urakoinnissa ja logistiikassa.

(kuva yllä: Koneyhtymä Veikko Pasanen ja Pojat päivitti kerralla neljän metsäkoneensa vanhat PC:t uusilla Panasonic Toughbook CF-19 laitteilla. Kuvassa Profi -harvesteriin Motomit -mittalaitteen rinnalle asennettu Toughbook.)

Viestilaitehuolto tarjoaa urakointiyrityksille huippulaitteet ja vuosikymmenten osaamisen yrittäjähenkisellä palvelulla; toimipaikat ovat Äänekoskella ja Tampereella - asiakkaita palvellaan ympäri Suomea. 

Metsäkoneiden järkevä tietokonepäivitys

Koneyhtymä Veikko Pasanen ja Pojat urakoi puuta UPM:lle Karstulan alueella neljällä metsäkoneella.

- Meillä on Profi 40 ja Profi 500 harvesterit joiden perästä puu ajetaan Komatsun ja Logsetin kuormatraktoreilla. Kaikissa koneissa oli Windows 7 -pohjaiset PC tietokoneet,  joten niiden päivittäminen oli nyt edessä kun kyseistä käyttöjärjestelmää ei enää tueta eikä vanhojen koneiden tehot riitä pyörittämän metsäyhtiön uusinta MekoGis ohjelmaa, kertoo Marko Pasanen.

Tietokoneiden päivityksessä päädyttiin Keski-Suomen Viestilaitehuollon ratkaisuun missä kaikkien neljän metsäkoneen alkuperäiset PC-laitteet korvattiin kerralla uusilla Panasonic Toughbook CF-19 laitteilla:

- Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Viestilaitehuollon kanssa tietokoneasioissa vuodesta 2007 lähtien. Palvelu pelaa ripeästi ja vahva kokemus metsäkoneista takaa ammattitaitoiset asennukset. Ja ykkösasia on se että kun tietokoneiden kanssa on ongelmia niin Viestilaitehuollolta saa aina nopeasti osaavaa apua vaikka paikanpäälle metsään.

Vaikka nyt vaihdettiin kerralla neljä tietokonetta, sujui sekin nopeasti hyvän ennakkovalmistautumisen ansiosta:

- Viestilaitehuolto oli mm. ajanut Toughbookeihin valmiiksi sisään MekoGis -ohjelman uusimmat versiot joten kaikki koneet saatiin asennettua helposti yhden työpäivän aikana. Myös vanhojen PC-koneiden tarvittavat tiedot siirtyivät uusiin laitteisiin joten operaatio oli kaikin puolin onnistunut.  

Profi -harvestereissa Toughbookit on asennettu vanhojen PC -laitteiden tilalle Motomit -mittalaitteiden näyttöjen rinnalle:

- Motomitin tietoja voi katsella nyt myös Toughbookista, missä pyörii yhtiön kattaohjelmat, työmaatiedot, sähköpostit jne. Ajokoneissa ei tarvita kuin yksi näyttö, mikä onkin Toughbookissa huippulaatua.

vlh3.jpg

(kuva: Kuljetus Villman Oy:llä on Panasonic tietokone noin kymmenessä puutavara-autossa. Tuotteiden lisäksi ollaan erityisen tyytyväisiä Keski-Suomen Viestilaitehuolto Oy:n ripeään palveluun tietokoneasioissa.)

Tiedonsiirto liikuttaa puutavara-autoja

Kuljetus Villman Oy Viitasarelta kuljettaa puuta suurella kalustomäärällä. Ajoneuvotietokoneasioissa on jo pitkään luotettu Viestilaitehuollon palveluun.

- Meillä on Panasaonicin tietokone noin kymmenessä autossa. Laitteet pelaavat luotettavasti ja naapurikylässä Äänekoskella toimiva Viestilaitehuolto palvelee meitä todella joustavasti kaikissa tietokoneasioissa, kertoilee Elmeri Villman.

Keski-Suomen alueella operoiva puuautokalusto saa nopeaa apua Viestilaitehuollolta. 

- Apua on saatu aina silloin kun sitä on tarvittu. Ajamme paljon Äänekoskelle ja jos laitteiden kanssa tulee ongelmia niin Viestilaitehuolto säätää ne iskuun todella lyhyellä varoitusajalla; joskus jopa samantien. Ja kun ollaan lähellä niin tuotteet saadaan perille ilman postilähetysten viivästymisiä, sanoo Villman.  

Kuljetus Villmanin Panasonic Toughbook tietokoneilla pyörii metsäyhtiöiden ohjelmat kitkattomasti.

- Stora Enso, Metsä Group ja Metsähallitus käyttää Logforcea, UPM AutoGisiä ja Keitele Group Piimegaa. Tietokoneelta näkee mm. varastokirjanpidon eli kartalta missä laanit sijaitsee ja mitä niistä haetaan, kuljetustilaukset ja koneilla lähetetään tehtaille ennakkoon tiedot tulevista kuormista. Ilman tietokonetta ei nykypäivän puutavara-autologistiikka pyöri, kertoo Villman. 

vlh2.jpg

(kuva: Oy Adolf Lahti Yxpila Ab on todennut Panasonic Toughpad tablettilaitteet toimivaksi ratkaisuksi materiaalinkäsittelykoneissa erityisesti niiden nopean siirreltävyyden ansiosta.)

Tietokoneita tarvitaan terminaalikoneissakin

Oy Adolf Lahti Yxpila Ab on moderni konealan ammattilainen, joka tarjoaa kokonaisvaltaisia, asiakaskohtaisesti kohdennettuja logistiikka- ja konepalveluratkaisuja metsäteollisuudelle, kaivosalalle, kemianteollisuudelle ja kaupalle. Tällä hetkellä toimitaan yli 15 toimipisteessä eri puolella Suomea ja käytössä on noin 300 koneyksikköä. 

- Käytämme ajoneuvo- ja ta lettitietokoneita pyöräkuormaajissa, HighLift kuormaajissa, puukurottajissa ja materiaalinkäsittelykoneissa. Keski-Suomen Viestilaitehuolto on osoittaunut luotettavaksi ja tehokkaaksi yhteistyökumppaniksi niin laitteiden asentamisessa kenttäolosuhteissa kuin myös mahdollisten ongelmien ratkaisussa. Heidän toimittamat IP-suojatut Panasonic tietokoneet kestävät kovaa käyttöä eli tärinää, pölyä ja lämpötilavaihteluita, sanoo Oy Adolf Lahti Yxpila Ab:n aluejohtaja Pekka Pöllänen

Metsäteollisuuden palveluksessa oleviin koneisiin asennetuissa tietokoneissa pyörii puutavaran vastaanottojärjestelmät.

- Adolf Lahden filosofian mukaan meillä on varakoneet asiakkaan terminaalissa, mikä mahdollistaa katkeamattoman puuvirran silloinkin jos pääkoneen tekniikkaan tulee murheita. Niin- pä olemme viime aikoina hankkineet Panasonic Toughpad FZ-G1 tablettilaitteita mitkä on tarvittaessa kätevä telakoida pääkoneesta varakoneeseen. Ja kun tabletissa on oma akku niin ohjelmat pysyy päällä siirron ajan, jolloin pystytään jatkamaan suoraan puuerän käsittelyä varakoneella ilman että tiedonsiirto katkeaa, kertoo Pöllänen.

22.01.2021 23:25KATSO TÄSTÄ 22.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
23.01.2021 16:00Raskaan kaluston huollot ja varustelut kehittyy alan muuttuviin tarpeisiin
23.01.2021 11:00Päivitä metsäkoneen mittalaite-PC edullisesti vaatimusten mukaiseksi
22.01.2021 13:02Metsä Board suunnittelee taivekartogin tuotannon kasvattamista
22.01.2021 10:15Uusi hakkuulaite vaativiin kohteisiin - Komatsu C164
22.01.2021 7:44Nokian Renkaiden Suomen-tehtaalla solmittiin joustosopimus vuodelle 2021
21.01.2021 17:45HELLAlta uuden sukupolven LED-työvalot työkoneisiin ja kuljetuskalustoon
21.01.2021 16:10Uudet pakkas-sylinterit ja jarruliittimet Metal Worksilta
21.01.2021 11:52Suomen Partiolaiset: Lasten ja nuorten harrastustoiminta mahdollistettava poikkeusoloista huolimatta
21.01.2021 9:15Ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden miesten työllistyminen naisia hankalampaa

Siirry arkistoon »