Voiteluaineet ja suodattimet metsäalan haastaviin käyttöolosuhteisiin

06.01.2021 12:04

tonttila1.jpg

Voitelukeskuksella on pitkät perinteet suodatin- ja voiteluainetoimittajana. Vuosikymmenten aikana yritys on yhdessä asiakkaiden kanssa käynyt läpi muutosprosessin 1970-luvun mies ja moottorisaha -lähtökohdista puunkorjuun koneistumiseen ja metsätalouden ja -teollisuuden kehittymiseen. Tuotetietouden jatkuva päivittäminen on asiantuntijuuden edellytys tämän päivän uusimmassa puunkorjuutekniikassa.

(kuva yllä: - Petro-Canadan valikoimasta löytyy laadukkaat voiteluaineet metsäkoneisiin ja kuorma-autokalustoon. Nopeat toimitukset hoidetaan Pirkkalan suuresta varastostamme, sanoo Voitelukeskuksen Toni Lahtinen, joka on erikoistunut metsäalan toimijoiden palveluun.)

Metsäaalan toimijat - erityisesti metsäkoneyrittäjät, puutavara- ja hakeautoilijat sekä hakkuriurakoitsijat - ovatkin merkittävä Voitelukeskuksen asiakasryhmä, joiden kanssa on tehty yhteistyötä yli 40 vuoden ajan.

- Metsäalalla öljyiltä ja suodattimilta vaaditaan todella paljon sillä olosuhteet ovat kaikin puolin haastavat. Käyttölämpötilat vaihtelevat todella paljon, laitteilla työskennellään pölyisissä olosuhteissa ja käyttöasteet ovat korkeat. Näihin vaatimuksiin kanadalainen voiteluainevalmistaja Petro-Canada vastaa tuotteilla, mitkä on alusta saakka kehitetty havumetsävyöhykkeen tarpeisiin. Suodatinpuolelle maailman johtava alan toimittaja Cummins Filtration tarjoaa Fleetguard -brändin alaisuudessa kattavan valikoiman ilma-, polttoaine-, öljy-, sekä nestesuodatukseen, kertoo Voitelukeskuksen Erika Ekholm.  

Metsäalalla koneet ja ajoneuvot ovat todellisessa ammattikäytössä, joten ylimääräisiin seisokkeihin ei ole varaa:

- Alan toimijat vaativat voiteluaineilta ja suodattimilta paljon. Kalusto pidetään iskussa tarkoilla huoltorytmeillä sekä huolellisella ennakoinnilla. Voitelukeskuksen ammattilaiset tarjoavat asiakkaille osaamisensa ja vuosikymmenten aikana kertynyt tieto mahdollistaa juuri oikeat tuotevallinnat. Esimerkiksi metsäkoneisiin löytyy mallikohtaiset suodatinsetit, mitkä ovat korkeinta OEM-laatua. Ja toimitukset pelaavat suuresta Pirkkalan keskusvarastosta nopeasti ympäri maata, lupaa Ekholm.  

tonttila2.jpg

(kuva: Voitelukeskuksen Erika Ekholm esittelee Fleetguardin kattavaa suodatinvalikoimaa Pirkkalan uudistuneessa myymälässä. Metsäkoneisiin on tarjolla korkeaa OEM-laatua olevat mallikohtaiset suodatinsetit.)

Laadukas perusöljy 

Petro-Canadan voiteluaineet ja rasvat perustuvat erittäin korkealaatuiseen vetykäsiteltyyn perusöljyyn, mikä on 99,9 % kirkasta ja myrkytöntä.

- Näin ollen koneen ja ajoneuvot saavat paremman voitelusuojan samalla kun öljynvaihtovälit ovat pitkiä, mikä säästää kustannuksia ja ympäristöä. Ja vaikka Petro-Canadan voiteluaineet edustavat markkinoiden huippua niin hintataso on varmasti kilpailukykyinen, ilmoittaa Ekholm.

Hydrauliikkaöljyn laadussa ei saa tinkiä

Petro-Canada HydrexTM -sarjan hydrauliikkaöljyt ovat energiaa säästäviä, laajalle käyttölämpötila-alueelle tarkoitettuja korkeapainehydrauliikkaöljyjä. Ne kestävät jopa kolme kertaa pidempään ja tarjoavat jopa kaksi kertaa paremman suojan kulumista vastaan, kuin tavanomaiset hydrauliikkaöljyt.

- Hydrex -sarjan öljyt soveltuu erinomaisesti korkeapainejärjestelmiin ankariin lämpöolosuhteisiin eli ne ovat loistava valinta metsäkoneisiin ja puutavara-autoihin. Talvella pakkasessa yön yli levännyt metsäkone tai useita tunteja siirtoajossa ollut puutavara-auton nosturi lähtee Hydrexillä tulille nopeammin kuin heikkolaatuisilla hydrauliöljyillä joten työskentely nopeutuu eikä hydraulijärjestelmä vaurioidu kun öljyt kiertää kaikissa olosuhteissa kunnolla. Ja kesähelteillä lämpenemisen kanssa ei ole ongelmia, sanoo Voitelukeskuksen Toni Lahtinen, joka on erikoistunut metsäalan toimijoiden palveluun.

Tarjolla myös bioöljyt

Biohajoavia hydrauliikkaöljyjä vaaditaan käytettäväksi metsäkoneissa monissa Euroopan maissa ja myös Suomessa niiden käyttö lisääntyy.

- Voitelukeskukselta löytyy laadukkaat bioöljyt jotka olisivat hyvä vaihtoehto myös metsäkonevalmistajille ensitäyttö-öljyksi vientimarkkinoille lähteviin koneisiin, toteaa Lahtinen.

Matalatuhkaiset moottoriöljyt

Uusien päästövaatimusten mukaisilla moottoreilla varustettuihin metsäkoneisiin ja kuorma- autoihin moottoriöljyksi Voitelukeskus suosittelee matalatuhkaisia voiteluaineita.

 - Petro-Canada Duron™ -sarjan moottoriöljyt ovat ensiluokkaisia moottoriöljyjä, jotka on suunniteltu erityisesti tämän päivän raskaan kaluston käyttöön täyttäen viimeiset moottorinvalmistajien laatuvaatimukset. Jos uuden teknologian moottoreissa käytetään vääriä öljyjä niin mm. hiukkassuodatin tukkeutuu ja edessä saattaa olla kallis remontti, varoittaa Lahtinen.

Laaturasvat

Petro-Canadan valikoimasta löytyy myös rasvat kaikkiin voitelutarpeisiin. 

- Petro-Canada Peerless™ OG- 2 Red on pitkäkuituinen kalsiumkompleksirasva jolla on erityisen hyvät vedenkesto-ominaisuudet ja joka soveltuu myös laakerirasvaksi hitaasti pyöriviin laakereihin. Kyseessä on erikoisrasva, joka on kehitetty monikäyttörasvaksi erityisen vaikeisiin olosuhteisiin, jatkuvasti veden huuhtelemiin kohteisiin ja koviin pintapaineisiin. Rasvalla on erinomaiset tarttumisominaisuudet ja laaja käyttölämpötila- alue -25 °C - 163 °C, ilmoittaa Lahtinen.

Rasvan käyttö on yleistynyt myös metsäkoneiden teräketjun voitelussa.

- Meillä on tarjota motokäyttöön laadukkaat vaihtoehdot kaikkiin olosuhteisiin, sanoo Lahtinen.

22.01.2021 23:25KATSO TÄSTÄ 22.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
23.01.2021 16:00Raskaan kaluston huollot ja varustelut kehittyy alan muuttuviin tarpeisiin
23.01.2021 11:00Päivitä metsäkoneen mittalaite-PC edullisesti vaatimusten mukaiseksi
22.01.2021 13:02Metsä Board suunnittelee taivekartogin tuotannon kasvattamista
22.01.2021 10:15Uusi hakkuulaite vaativiin kohteisiin - Komatsu C164
22.01.2021 7:44Nokian Renkaiden Suomen-tehtaalla solmittiin joustosopimus vuodelle 2021
21.01.2021 17:45HELLAlta uuden sukupolven LED-työvalot työkoneisiin ja kuljetuskalustoon
21.01.2021 16:10Uudet pakkas-sylinterit ja jarruliittimet Metal Worksilta
21.01.2021 11:52Suomen Partiolaiset: Lasten ja nuorten harrastustoiminta mahdollistettava poikkeusoloista huolimatta
21.01.2021 9:15Ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden miesten työllistyminen naisia hankalampaa

Siirry arkistoon »