Puutavara-autoilijat luottaa kotimaisiin vetolaitteisiin

29.11.2020 11:30

riiko13.jpg

Kotimaisten tyyppihyväksyttyjen TAV-vetolaitteiden valmistus perustuu yli 40 vuoden kokemukseen alalta. Tuotteiden kehittämisessä ykkösasia on aina ollut käyttäjiltä saatu palaute.

(kuva yllä: TAV -vetolaitteet ovat saavuttaneet puutavara-autoilijoiden luottamuksen. Konekorjaamo Riikonen Oy:n RIIKO -puutavaravarusteluissa TAV -vetolaitteet on asiakkaiden ykkösvalinta.)

TAV-tuotevalikoimaan kuuluu vetokytkimet varsinaisen perävaunun ja Dollyn vetoon sekä vetopalkit, sivulevyt, kaukokäyttölaitteet, lisävarusteet ja varaosat.

- Loppukäyttäjien lisäksi erittäin suuressa roolissa vetolaitteissa on päällerakentajien kansa tehtävä tiivis yhteistyö. Meidän tehtävänä on palvella autovarustelijoita parhailla mahdollisilla tuotteilla, nopeilla toimituksilla sekä teknisellä osaamisella, sanoo M. Korte Oy:n Jarkko Schroderus.

Asiakkaiden ykkösvalinta

Ensi vuonna 40-juhlavuottaan viettävä Konekorjaamo Riikonen Oy valmistaa RIIKO puutavara-, sora- ja energiapäällirakenteet merkkivapaasti kaikkiin kuorma-autoihin kaikkien akseli- ja jousitusvaihtoehtojen erityisvaatimusten mukaan. Lisäksi myyntiohjelmaan kuuluvat Kilafors -perävaunut, Özgül -puoliperävaunut, Kesla -puutavaranosturit sekä Tamtron -puutavaranosturivaa´at. Kattavasta valikoimasta löytyy lisäksi myös renkaat, vanteet, varaosat ja lisätarvikkeet. Joensuussa toimivassa korjaamossa vankalla kokemuksella tehdään asennusten lisäksi myös korjaukset ja huollot kaikkiin raskaan kaluston ajoneuvoihin ja työkoneisiin.

- TAV -vetolaitteista on tullut puutavara- ja sorakuljetusten asiakkaidemme keskuudessa ykkösvalinta. Kotimaisuus, korkea laatu, kestävyys ja toimintavarmuus ovat asioita joita kentällä arvostetaan, sanoo Konekorjaamo Riikonen Oy:n Jari Riikonen.

riiko22.jpg

(kuva: Yhdistelmien mitat ja massat ovat kasvaneet joten vetolaitteet ovat aiempaakin kovemmalla. Puunajossa niiden kestävyydestä ja luotettavuudesta ei voi tinkiä.)

Viime vuosina yhdistelmien mitat ja massat ovat kasvaneet joten vetolaitteet ovat aiempaakin kovemmalla.

- Suomalaisiin erityistarpeisiin kehitetyt TAV -vetolaitteet ovat näyttäneet käytössä kestävyytensä myös järeimmissä HCT-yhdistelmissä, toteaa Leinonen.

- Olemme vetolaitevalmistajana mukana kehittämässä ja tutki- massa uusien kokonaismassoiltaan suurempien HCT-yhdistelmien testausta Suomessa. Näin saamme arvokasta tietoa tuotekehitykseemme, jotta voimme olla tulevaisuudessakin oikea ja turvallinen valinta raskaiden ajoneuvoyhdistelmien vetolaitetoimittajaksi, sanoo Jarkko Schroderus.

Asennus helppoa - teknistä tukea tarjolla

Konekorjaamo Riikonen asentaa varustelemiinsa autoihin TAV-vetolaitekokonaisuuksia sekä irtokytkimiä silloin kun vetopalkki tulee kuorma-autotehtaalta valmiina.

- Asennus on tehty helpoksi ja M. Kortteelta saa osaavaa teknistä tukea aina kun sitä tarvitaan. Yhteistyö on muutenkin läheistä ja yhdessä mietitään jatkuvasti uusia ratkaisuja, kehuu Riikonen.

Myös kotimaisen vetolaitevalmistajan toimitukset saavat Konekorjaamo Riikoselta kiitosta:

- TAV-tuotteet valmistetaan Ylöjärvellä ja tehdastoimitukset pelaavat hienosti kun ei olla ulkomaan rahdin varassa. Lisäksi meillä on koko ajan vetolaitteita omassa varastossa, toteaa Riikonen.

riiko32.jpg

(kuva: Konekorjaamo Riikonen Oy varustelee myös sora-autot ja maahantuo Kilafors -perävaunut. TAV-vetolaitteet on asiakkaiden suosima valinta myös sorayhdistelmissä.)

Huollettu vetolaite kestää käyttöä ja aikaa

TAV-vetokytkimet kestävät kovaa käyttöä vuodesta toiseen.

- Vetokytkintä pitää kuitenkin muistaa huoltaa säännöllisesti sekä tarkkailla että kaikki on kunnossa. TAV-tuotteissa takuuasiat hoituvat ja varaosia on aina saatavilla - tosin harvoin niihin joudutaan turvautumaan. Yleensä vetolaiteremontti on edessä silloin jos yhdistelmälle on sattunut joku haaveri tai vanha vetokytkin on käyttöikänsä päässä, sanoo Riikonen.

22.01.2021 23:25KATSO TÄSTÄ 22.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
25.01.2021 9:00Gasum lisää biokaasun saatavuutta
25.01.2021 8:44LUT-yliopisto käynnistää maksuttoman konetekniikan avoimen koulutuksen
24.01.2021 14:11Nuorista osaajista kysyntää metsäteollisuudessa - alan kesätyöpaikkoja on tarjolla tuhansia tänäkin vuonna
24.01.2021 12:50RST-Steel: Kotimaista laatua kuorma-autojen ja työkoneiden varusteluun
24.01.2021 10:33Nisula Forest ja Toyota Gazoo Racing WRT:n yhteistyö jatkuu myös alkaneella kaudella 2021
23.01.2021 16:00Raskaan kaluston huollot ja varustelut kehittyy alan muuttuviin tarpeisiin
23.01.2021 11:00Päivitä metsäkoneen mittalaite-PC edullisesti vaatimusten mukaiseksi
22.01.2021 13:02Metsä Board suunnittelee taivekartogin tuotannon kasvattamista
22.01.2021 10:15Uusi hakkuulaite vaativiin kohteisiin - Komatsu C164

Siirry arkistoon »