Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:18701986 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

31.7.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisiaLue lisää »5.8.2020 11:22Maaston kosteusolosuhteita kuvaava kartta-aineisto auttaa kosteiden alueiden löytämistä puunkorjuun suunnittelussaLue lisää »4.8.2020 15:44Hyväkuntoinen yksityistie parantaa metsäsi arvoaLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

31.7.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisiaLue lisää »5.8.2020 11:22Maaston kosteusolosuhteita kuvaava kartta-aineisto auttaa kosteiden alueiden löytämistä puunkorjuun suunnittelussaLue lisää »4.8.2020 15:44Hyväkuntoinen yksityistie parantaa metsäsi arvoaLue lisää »

Bridgestonen rengasvaurioiden valvontajärjestelmä tuottaa reaaliaikaista tietoa rengasvaurioista

07.07.2020 9:34

Bridgestone on kehittänyt yhteistyössä Microsoftin kanssa ainutlaatuisen rengasvaurioiden valvontajärjestelmän, joka hyödyntää Microsoft Connected Vehicle Platform -järjestelmää (MCVP). Järjestelmän tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ja vähentää teknisistä vioista johtuvia onnettomuuksia. Yhteistyö on seuraava askel Bridgestonen matkalla kestävien ja edistyksellisten liikkuvuusratkaisujen johtavaksi toimittajaksi.

Maailman suurin renkaiden ja muiden kumituotteiden valmistaja Bridgestone kehittää yhteistyössä Microsoftin kanssa maailman ensimmäistä valvontajärjestelmää, joka havaitsee rengasvauriot reaaliajassa. Kyse on vakavasta asiasta, sillä noin 30 % kaikista teknisten vikojen aiheuttamista auto-onnettomuuksista johtuu rengasvaurioista1.

Puuttuva palanen rengasongelmien seuraamisessa

Rengasongelmien syyt voidaan jakaa neljään ryhmään: väärä rengaspaine, renkaan väsyminen, epätasainen kuluminen ja katukiveysten, kuoppien tai tiellä olevien esineiden aiheuttamat vauriot.

Onneksi suurinta osaa näistä ongelmista voidaan jo torjua luotettavasti. Vuonna 2012 ja sen jälkeen valmistuneissa autoissa pakollinen rengaspaineen valvontajärjestelmä (TPMS) auttaa ehkäisemään alhaisesta rengaspaineesta johtuvat ongelmat. Säännöllisellä huollolla ja vaihtamalla renkaat ajoissa uusiin estetään renkaiden liiallinen kuluminen ja väsyminen.

Rengasvaurioiden varalle ei kuitenkaan ole ollut turvajärjestelmää, ja se on iso puute turvallisuuden kannalta, sillä rengasvaurioita voi sattua milloin tahansa eikä niitä usein voi havaita ilman tarkkaa manuaalista tarkastusta. Vaurioituneet renkaat voivat aiheuttaa kolareita. Ne voivat lisäksi aiheuttaa vaurioita muualla autossa, kuten vanteissa, ja johtaa siten mahdollisesti vaaratilanteisiin.

Nyt tämä puute on korjattu. Bridgestonen rengasvaurioiden valvontajärjestelmä tuottaa reaaliaikaista tietoa vaurioista. Se hyödyntää MCVP:n pilveä sekä renkaisiin jo asennetuista antureista saatavaa dataa ja käyttää algoritmeja renkaan pintaan ja runkoon kohdistuvien vaurioiden havaitsemiseksi. Kuljettaja saa tällöin heti tiedon uhkaavasta vaarasta ja voi ryhtyä tilanteen vaatimiin toimenpiteisiin. Markkinoilla ei tällä hetkellä ole muita vastaavia valvontajärjestelmiä. Muut vaihtoehdot edellyttäisivät uusien laitteiden asentamista.

Eteenpäin

Tällä rengasvaurioiden valvontajärjestelmällä on muitakin arvokkaita käyttökohteita. Järjestelmä ymmärtää paitsi milloin vaurio on syntynyt myös missä se on syntynyt. Näin saadaan kattavampi kuva tieolosuhteista ja -infrastruktuurista, ja tiedot kuopista ja muista vaaratekijöistä voidaan välittää teiden kunnossapidosta vastaaville tahoille. Myös tulevaisuuden itseohjautuvat autot voivat hyötyä järjestelmästä ajoneuvojen välittäessä tiedon paikallisista vaaranpaikoista muille lähistöllä liikkuville sekä pilvessä oleviin datavarastoihin.

Tällä hetkellä Bridgestonen uusi rengasvaurioiden valvontajärjestelmä on saatavilla kaikille kuljetusyrityksille ja OEM-valmistajille, jotka käyttävät MCVP:tä. Kumppanuus Microsoftin kanssa antaa Bridgestonelle myös mahdollisuuden kehittää ratkaisuaan edelleen eri puolilla maailmaa toimivien kuljetusyritysten ja keskeisten OEM-kumppaneiden vaatimusten mukaisesti.

bridgestone_tdms.png

Liikkuvuuden tulevaisuutta muokkaava digikumppanuus

MCVP tarjoaa yhden yhtenäisen, pilveen liitetyn, erilaisia digitaalisia palveluita yhdistävän alustan, jonka päälle voidaan rakentaa asiakasrajapintaratkaisuja, kuten ajoneuvon tietoviihdejärjestelmä, edistyksellinen navigointijärjestelmä, autonominen ajojärjestelmä, telematiikka ja ennustepalvelut sekä OTA (over-the-air) -päivitykset. Microsoft Azure ‑pilvipalveluun perustuvana se skaalautuu kaikkiin tarpeisiin ja on maailmanlaajuisesti yritysten käytettävissä.

MCVP tarjoaa Bridgestonelle digitaalisen infrastruktuurin, joka nopeuttaa sen verkkoyhteyksillä varustettujen liikkuvuusratkaisujen toimittamista ja tuo sen käyttöön useita Microsoft Azure ‑pilven, tekoälyn ja IoT:n mahdollistamia ratkaisuja.

Yhteistyö Bridgestonen kanssa auttaa Microsoftia puolestaan kasvattamaan kumppaniekosysteemiään ja mahdollistaa MCVP:n asiakkaille näiden kumppanien ratkaisujen integroinnin omaan valikoimaansa.

Bridgestone EMIA:n johtaja Laurent Dartoux sanoo: ”Digitaaliset ratkaisut ovat erittäin merkittävä osa Bridgestonen nykyistä toimintaa; meidän on tehtävä yhteistyötä alan johtavien kumppaneiden kanssa, jotka voivat tukea meitä nykyisissä ja tulevissa tarpeissamme. Yhteistyö Microsoftin kanssa antaa meille mahdollisuuden tuoda rengasvaurioiden valvontajärjestelmämme miljoonien kuljettajien ulottuville, parantaa heidän turvallisuuttaan ja antaa heille enemmän mielenrauhaa.”

”Microsoft tekee liikkuvuusyritysten kanssa yhteistyötä ja tukee siten niiden kehittymistä älykkäiden liikkuvuusratkaisujen tarjoajiksi. Microsoft Connected Vehicle Platform auttaa yrityksiä toimittamaan turvallisia ja personoituja verkkoyhteyksien mahdollistamia liikkuvuusratkaisuja. Bridgestone on kehittänyt MCVP:n pohjalta rengasvaurioiden valvontajärjestelmän, joka parantaa merkittävästi liikenneturvallisuutta ja osoittaa, miten alan johtavien yritysten yhteistyö voi avata uusia liiketoimintamahdollisuuksia”, sanoo Tara Prakriya, General Manager, Azure Mobility and Microsoft Connected Vehicle Platform, Microsoftilta.

31.07.2020 23:33KATSO TÄSTÄ 31.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
05.08.2020 11:22Maaston kosteusolosuhteita kuvaava kartta-aineisto auttaa kosteiden alueiden löytämistä puunkorjuun suunnittelussa
04.08.2020 15:44Hyväkuntoinen yksityistie parantaa metsäsi arvoa
04.08.2020 10:00Vasaralakkamaali pitää pintansa
04.08.2020 8:45LVM: Raskaan liikenteen ammattipätevyyskoulutukseen vaatimuksiin tarkennuksia
03.08.2020 14:24Hyötyajoneuvojen rekisteröinnit romahtivat vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla koko Euroopassa
03.08.2020 12:49Moottorisahauksen SM-kilpailut ja työnäytöksiä Lustossa 8.8.2020
03.08.2020 12:00Kuorma-autojen ensirekisteröinnit kasvoivat heinäkuussa vuodentakaisesta
03.08.2020 11:00Wetteri Opel-myyjäksi Pohjois-Suomessa
03.08.2020 10:00Koivunen on aloittanut MT teräslevypyörien maahantuonnin

Siirry arkistoon »