UPM Raflatacin ja Vellamon yhteistyönä ainutlaatuinen puupohjainen muovietikettimateriaali pullovesiteollisuuteen

28.06.2020 9:00

vellamo.jpg

UPM Raflatac ja Vellamo, useita kansainvälisiä palkintoja voittanut suomalainen luonnon kivennäisvesi, ovat tuoneet yhteistyössä markkinoille innovatiivisen ja kestävää kehitystä edistävän etikettimateriaalin.

Vellamo-pullojen läpinäkyvä etiketti on painettu maailman ensimmäiselle ja ainoalle puupohjaisesta polypropeenimuovista valmistetulle etikettimateriaalille. UPM Raflatac Forest Film PP™ valmistetaan täysin puupohjaisesta UPM BioVerno –naftasta, jonka selluntuotannon tähteenä syntyvä raaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista metsistä.

”Tällainen yhteistyö tuo erinomaisesti esiin etikettimateriaalien merkityksen kestävän kehityksen mukaisissa pakkauksissa”, toteaa UPM Raflatacin filmitarraliiketoiminnan johtaja Timo Kekki. ”Innovatiivinen etikettimateriaalimme vastaa brändiomistajien tarpeeseen korvata perinteisiä fossiilipohjaisia materiaaleja uusiutuvilla. Yhteistyö Vellamon kanssa on erinomainen esimerkki siitä, miten suuntaamme kumppaniemme kanssa kohti fiksumpaa, fossiilitonta tulevaisuutta.

Forest Film PP –etikettimateriaali tarjoaa Vellamon kaltaisille brändeille tehokkaan tavan saavuttaa kestävään kehitykseen liittyvät tavoitteet tuotteen suorituskyvystä tinkimättä. Se on valmistettu kokonaan uusiutuvista puupohjaisista raaka-aineista ISCC-sertifioidussa arvoketjussa, ja vastaa laadultaan ja suorituskyvyltään fossiilisista raaka-aineista valmistettua muovipohjaista etikettimateriaalia.

”Vellamon kivennäisvesi on ainutlaatuista jääkauden aikaista sulamisvettä, joka on kerännyt mineraalinsa suoraan Suomen luonnosta. Brändin ominaispiirteisiin nivoutuu vahvasti puhtaus, luonnollisuus sekä suomalaisuus. Innovatiiviset kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut ja hiilijalanjälkemme pienentäminen ovat yrityksemme pitkäjänteisiä tavoitteita. Yhteistyö UPM:n kanssa tukee tavoitettamme hiilineutraaliuden saavuttamiseksi niin tuotannon, pakkaamisen kuin logistiikankin osalta. Näin voimme tarjota asiakkaillemme paitsi ainutlaatuisen, myös puhtaan ja kestävää kehitystä tukevan tuotteen”, kertoo Ice Age Water Ltd:n toimitusjohtaja Petteri Ahonen.

Vellamo noudattaa tiukkoja luonnon kivennäisvettä koskevia standardeja säilyttääkseen virallisen laatuleimansa ja erinomaisen maineensa: se on luonnollisesti puhdasta, maultaan ainutlaatuista ja alkulähteillä pullotettua luonnon kivennäisvettä, jossa ei ole ympäristösaasteita eikä lisättyjä kivennäisaineita tai makeutusaineita. Laadukas ja kestävän kehityksen mukainen etiketti on olennainen osa Vellamo-veden brändiä ja tukee Vellamon kestävän kehityksen CO2ZERO-ohjelmaa, jonka tavoitteena on vähentää hiilidioksidipäästöt nollatasolle tuotteen elinkaaren aikana.

Pullon etiketissä on hyödynnetty myös UPM Raflatacin innovatiivista RafMore by UPM Raflatac-älytarraratkaisua, jonka ansiosta kuluttaja voi skannata Vellamo-pullon etiketin ja nähdä reaaliaikaista tietoa tuotteen elinkaaresta ja hiilijalanjäljestä. UPM Raflatac laajensi hiljattain Forest Film -tuotevalikoimaansa teollisuuden ensimmäisellä puupohjaisella polyeteenietiketillä, joka soveltuu erityisesti kodinhoitotuotteiden sekä kosmetiikan ja hygieniatuotteiden etiketöintiin.

22.01.2021 23:25KATSO TÄSTÄ 22.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
26.01.2021 12:22Miehistöohjaamot Volvon FM ja FMX -malleihin
26.01.2021 11:00Raumalla ja Eurassa poistetaan raskaan liikenteen painorajoituksia siltatyömailta
26.01.2021 9:40Tuoteuutta: SONAXilta! XTREME Muovinkirkaste
25.01.2021 12:12Nimitysuutinen: Pekka Pöllänen Oy Adolf Lahti Yxpila Ab:n toimitusjohtajaksi
25.01.2021 10:30Lähde ilmoituksella talven Metsäalan Ammattilehteen - ulkoasu uudistuu 35. juhlavuoden kunniaksi
25.01.2021 9:00Gasum lisää biokaasun saatavuutta
25.01.2021 8:44LUT-yliopisto käynnistää maksuttoman konetekniikan avoimen koulutuksen
24.01.2021 14:11Nuorista osaajista kysyntää metsäteollisuudessa - alan kesätyöpaikkoja on tarjolla tuhansia tänäkin vuonna
24.01.2021 12:50RST-Steel: Kotimaista laatua kuorma-autojen ja työkoneiden varusteluun

Siirry arkistoon »