Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:17699924 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

2.6.2020 12:00Brittiläinen Lister Wilder KESLA-traktorivarusteiden jälleenmyyjäksiLue lisää »2.6.2020 11:22Haluaako yrityksenne mukaan Ammattilehden Hyviä uutisia! lähetykseen? Näin helppoa se on...Lue lisää »2.6.2020 10:00Mercedes-Benz tavoittelee hybridi- ja sähköautoille yli 50 prosentin osuutta myynnistään vuoteen 2030 mennessäLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

2.6.2020 12:00Brittiläinen Lister Wilder KESLA-traktorivarusteiden jälleenmyyjäksiLue lisää »2.6.2020 11:22Haluaako yrityksenne mukaan Ammattilehden Hyviä uutisia! lähetykseen? Näin helppoa se on...Lue lisää »2.6.2020 10:00Mercedes-Benz tavoittelee hybridi- ja sähköautoille yli 50 prosentin osuutta myynnistään vuoteen 2030 mennessäLue lisää »

Kuljetus A. Mansoniemi: "Volvoa en vaihda"

11.05.2020 16:11

mansoniemi-luovutus.jpg

Maaliskuisena perjantaina uusi Volvo FM jakeluauto kiiltää Tampereen Volvo Truck Centerin edustan auringossa. Kuorma-auton luovutukseen ovat tulleet isä ja poika, Seppo ja Antero Mansoniemi, eläkepäiviä viettävä kuorma-automyyjä Juha Ahti, sekä Juhan saappaisiin astunut kuorma-automyyjä Joni Tukiainen.

(kuva: Pala pirkanmaalaista kuljetusalan historiaa. Sukupolvi on vaihtunut Mansoniemillä sekä Tampereen kuorma-automyynnissä. Kuvassa: vasemmalla Juha Ahti (30v Tampereella kuorma-automyyjänä), Seppo Mansoniemi, Antero Mansoniemi sekä 2019 Tampereen Volvo myynnissä aloittanut Joni Tukiainen.)

Juha Ahti ja Seppo Mansoniemi ehtivät tehdä autokauppaa 30 vuotta. Seppo perusti kuljetusyrityksensä 1988. Uudet Volvo FM kaupat kätteli nuorempi polvi, eli parisen vuotta sitten Mansoniemen yrittäjäksi siirtynyt Antero, sekä Tampereen uusi Volvo-myyjä Joni. 

Seppo Mansoniemen 30-vuotisen kuljetusyrittäjyyden aikana työkaluna oli aina Volvo. Ajot ovat olleet Valiolle alusta asti. Mansoniemet hoitavat kuljetuksia Valion Tampereen terminaalilta Pirkanmaan itäisille alueille, Kangasalan ja Pälkäneen suuntaan. 

Antero on tottunut asioimaan Tampereen Truck Centerissä, eikä muualle vaihtaisi:

”Juha Ahti oli huippumyyjä. Hän hoiti autokauppaa Tampereella koko isän yrittäjyyden ajan. Juhan kanssa asiat hoituivat hyvin ja joustavasti. Yhtä lailla jälkimarkkinointi, eli Volvo Truck Center Tampereen huolto on ollut loistavaa. Silloin ei merkkiä kannata mennä vaihtamaan”.

mansoniemi-volvofm-edesta.jpg

Mansoniemien edellinen auto, myös Volvo FM, ehti olla ajossa kahdeksan vuotta. Nyt oli aika vaihtaa jakeluauto uuteen, vaikka edellisessäkään ei sinänsä mitään vikaa ollut:

”Volvo Truck Center Tampereen huollossa autot on aina saatu nopeasti kuntoon. Meidän edellinen Volvo FM ei ollut päivääkään ajoista pois sen takia, että se olisi ollut rikki tai korjaamolla”.

Mansoniemeillä sukupolven vaihdos tehtiin pari vuotta sitten, samoihin aikoihin kuin Juha Ahti jäi eläkkeelle Volvo Truck Center Tampereelta. Uudeksi myyjäksi Tampereelle siirtynyt Joni Tukiainen on ottanut koppia myyjän töistä. Jonilla on takanaan jo liki parikymmen vuotinen ura Volvolla. Nyt uusimman Volvo FM kaupan myötä Joni ja Antero tulivat tutuiksi:
”Olen todella tyytyväinen myös Jonin tapaan hoitaa autokauppoja. Siirryin yrittäjäksi 31-vuotiaana, ja nuoremman henkilön kanssa autokauppa on tietysti luonteeltaan hieman erilaista. Joninkin kanssa asiat sujuvat hyvin”, Antero sanoo.

Yrittäjyys veressä

Koska isä Seppo oli kuljetusyrittäjä, Antero on ollut mukana kuljetuskeikoilla jo pikkupojasta saakka. Ennen sukupolven vaihdosta Antero ehti toimia 10 vuotta toiminimikuljettajana, joten kokemusta yrittäjyydestä kertyi jo silloin.

”Uran alkuvaiheilta kiitokset työmahdollisuuksista ja luottamuksesta ansaitsevat isän lisäksi yrittäjäkollegat Jyrki Tamminen ja Jarmo Sokka”, Antero kiittää.

Osittain Antero ajaa oman yrityksen ajojen ohella vieläkin myös muille kuljetusyrityksille. Kokemusta eri kuorma-automerkkien kanssa ajamisesta on karttunut vuosien mittaan paljon, mutta oma valinta on Volvo.
Ajoja Mansoniemellä on kuutena päivänä viikossa, ja yritys työllistää myös toisen kuljettajan, Ida Viitasen. Autovastuu -asioita oli silloinkin, kun Antero vielä toimi toiminimikuljettajana muille.

”Mutta nyt yrittäjänä pidän tästä tietystä vapaudesta, mikä tässä työssä on. Saa johtaa ja järjestellä asioita, ja ratkaista pieniä ja isompia haasteita mitä eteen tulee. Yrittäjänä voin itse päättää, kuinka joku asia kannattaa tehdä. Olen myös ylpeä siitä, että yritykseni työllistää itseni lisäksi toisenkin kuljettajan,” Antero sanoo.

Mansoniemen uuden Volvon ominaisuuksia käytiin Tampereen Truck Centerillä läpi, ja auton luovutuksen yhteydessä Anterolle asennettiin Volvo Connect –puhelinsovellus. Kun paperityöt oli hoidettu, auton toiminnot läpikäyty ja lounaasta nautittu, Antero ja Ida siirsivät uuden Volvon Valion Tampereen terminaalille seuraavan päivän töitä varten.

Uuden Volvon etuja

Kirjoittavalla hetkellä maaliskuussa 2020 luovutetun Volvon mittariin on ehtinyt kertyä 11 000km. Antero latelee eroja edelliseen autoon:

”Tämä Volvo FM on todella paljon hiljaisempi, vaikka aikaisemmassakaan autossa ei sinänsä mitään vikaa ollut. Uusi Volvo vie huomattavasti vähemmän polttoainetta. Ero edelliseen verrattuna on monta litraa satasella, mikä tarkoittaa suoraa säästöä meidän taloon”.

Omia ajoasetuksia tukeva Volvo Dynamic Steering eli VDS-ohjausjärjestelmä saa Anterolta kiitettävät pisteet. Uudessa Volvossa on VAK:in FRC 2-lämpö eli kylmä ja pakastin –osastot, joita voi muokata oman mielen mukaan. Kuljetus A. Mansoniemen uudessa Volvossa Thermo King- kylmäkone on helmassa, eikä ylhäällä ohjaamon päällä, kuten yleensä. Ajat ovat muuttuneet.

Antero on erityisesti pitänyt WRC kauko-ohjaimesta, joka helpottaa arkea paljon.

”Kaukosäätimen avulla voi mm. säätää valoja, moottorin kierroslukuja, tallentaa eri muistipaikoille ilmajousien asetuksia jne. Kaukosäädin on myös sijoitettu hyvin pilariin, mistä sitä on mukava käyttää”, Antero kertoo.

Elintarvikekuljetuksia ei ole peruttu

Mansoniemen ajoihin Korona-aika ei ole vaikuttanut, pikemminkin päinvastoin. Ajoja on ollut normaaliin tapaan, tai jopa enemmän. Mansoniemen jakelulenkillä on pääasiassa kauppoja, ja kauppoihin viedään nyt enemmän tavaraa. Ihmiset ostavat ruokaa kotiin poikkeustilan aikaan enemmän kuin normaalisti.

”Kuljettajani Ida, joka ajaa autolla vielä enemmän kuin minä, on kertonut myös, että uudella autolla on mahtavaa tehdä töitä.”

Volvo ei vaihdu ja ruokajakelu jatkuu, Antero sanoo:

”Elintarvike jakelua ei ehkä aina mielletä niin hohdokkaaksi tai ihmeelliseksi, esimerkiksi runko-liikenteeseen tai sora-ajoon verrattuna. Mutta yksi on varmaa: elintarvikkeiden ajaminen ei ainakaan koskaan lopu. Ruokaa tai roskia, ne kaksi pysyvät aina”.

02.06.2020 12:00Brittiläinen Lister Wilder KESLA-traktorivarusteiden jälleenmyyjäksi
02.06.2020 11:22Haluaako yrityksenne mukaan Ammattilehden Hyviä uutisia! lähetykseen? Näin helppoa se on...
02.06.2020 10:00Mercedes-Benz tavoittelee hybridi- ja sähköautoille yli 50 prosentin osuutta myynnistään vuoteen 2030 mennessä
02.06.2020 7:33Tenojoen lohiseurannat käynnistyvät hankalissa olosuhteissa
01.06.2020 19:10LUE TÄSTÄ! Järkälemäinen Kivirock lehti on ilmestynyt - 250 sivua maarakennus- ja kaivosalan asiaa
01.06.2020 16:05Naantalin Sataman liikennejärjestelyt muuttuvat 4.6.2020
01.06.2020 15:11Kiitosimeon Oy ostaa Kuljetus Mankinen Oy:n koko osakekannan
01.06.2020 15:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
01.06.2020 12:45Sisu Auton ja Suvanto Trucksin yhteistyö vahvistuu
01.06.2020 12:38Hyötyautokaupan alamäki muuta autokauppaa loivempi

Siirry arkistoon »