Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:17640393 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

28.5.2020 12:44Garmin esitteli suurikokoisen navigaattorimalliston raskaanliikenteen erityistarpeisiinLue lisää »28.5.2020 12:23Vaisala julkistaa useita havainto- ja ennustetietoja yhdistävän ainutlaatuisen palvelun teiden talvikunnossapitoonLue lisää »28.5.2020 11:00Puuston hyönteistuhot mahdollista havaita yläilmoistaLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

28.5.2020 12:44Garmin esitteli suurikokoisen navigaattorimalliston raskaanliikenteen erityistarpeisiinLue lisää »28.5.2020 12:23Vaisala julkistaa useita havainto- ja ennustetietoja yhdistävän ainutlaatuisen palvelun teiden talvikunnossapitoonLue lisää »28.5.2020 11:00Puuston hyönteistuhot mahdollista havaita yläilmoistaLue lisää »

Langatonta kauko-ohjausta - vaikka puutavara-autoon

10.05.2020 9:00

telenet1.jpg

Tele Radio on turvallisten langattomien kauko-ohjausten asiantuntija. Yrityksen pääasialliset liiketoiminta-alueet ovat teollisuus, nosturit ja muut mobiililaitteet sekä ovien ja porttien sovellukset. Tarjolla on myös hydraulisten koneiden kauko-ohjaimet.

(kuva yllä: Tele Radio on toteuttanut puutavara-autokäyttöön Volvo Trucksin kanssa Exster -radio-ohjauksen, mikä antaa mahdollisuuden siirrellä yhdistelmää auton ulkopuolelta tai vaikka nosturihytistä.)

Tele Radio Finland Oy on marraskuussa 2017 perustettu ruotsalaisen Tele Radion tytäryhtiö. Yhtiön taustalta löytyvät jo pitkään alalla toimineet Henrik Lähdekorpi ja Anders Rönngård.

- Toimimme aikaisemmin, 2000-luvun alusta saakka, Lähdekorpi Invest Oy:n radio-ohjaus.fi:ssä Tele Radion maahantuojana. Toiminnan laajentuessa tuli mahdollisuus perustaa Tele Radion tytäryhtiö Suomeen ja lähdimme innolla mukaan, koska se tuo meille aivan uusia mahdollisuuksia palvella langattomia kauko-ohjauksia tarvitsevia asiakkaita, sanoo toinen yrittäjistä, Henrik Lähdekorpi.

Uusi aika on lisännyt palvelutehokkuutta asiakkaiden suuntaan:

- Muutimme toimipisteemme Vaasaan ja samalla varastoitavien tuotteiden määrä kasvoi huomattavasti. Parhaimmillaan asiakas saa tilaamansa tuotteet jo seuraavaksi päiväksi. Tytäryhtiönä saamme myös uusimmat tuotteet heti valikoimiimme ja pystymme nykyisin tekemään aikaisempaa enemmän omia ohjelmasovelluksia, joka nopeuttaa palveluamme. Lisäksi tiivis yhteistyö emoyhtiön kanssa mahdollistaa yhteistyön suurten OEM-toimijoiden kanssa - käytössämme on koko konsernin osaaminen ja ammattitaito. Tele Radiolla on tytäryhtiöitä yli 20 eri maassa, joten myös vientipuolen toimijoille pystymme toimittamaan ratkaisuja ympäri maailman.

Tuttuja tuotteita on helppo myös myydä.

- Olemme työskennelleet Tele Radion tuotteiden kanssa pitkään ja olemme oman kokemuksen kautta vakuuttuneet niiden kestävyydestä ja toimivuudesta. Intohimonamme on selvittää asiakkaiden haasteita langattomien ohjauksien kanssa ja koko ajan tulee eteen eri aloilta uusia käyttötarkoituksia radio-ohjattaville laitteille. Kätevä ja luotettava radio-ohjaus on edullisen hintansakin puolesta ehdottomasti tulevaisuuden juttu, sanoo puolestaan Anders Rönngård.

telenet2.jpg

(kuva: Tele Radio on kehittänyt uuden teollisuuskaukosäätimien sarjan, joka perustuu yrityksen 60-vuotiseen asiantuntemukseen ja kokemukseen. Sarja tarjoaa parasta mahdollista turvallisuutta hydrauliikka-, mobiili- ja teollisuussovelluksiin. Uutuus on nimeltään Tele Radio PUMA.)

Lähes rajattomat käyttömahdollisuudet

Tele Radio Finland Oy työllistää tällä hetkellä viisi henkilöä. Langattoman ohjauksen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

- Käytännössä kaikkea mikä ohjataan sähköllä voidaan ohjata myös langattomasti. Teollisuuspuolella teemme paljon ohjauksia muun maussa siltanostureihin, kuorma-autoihin, maa- ja metsätalouskoneisiin sekä kaivospuolen aplikaatioihin. Esimerkiksi Mecanil Oy käyttää harvesteripäässään meidän kanssa yhdessä suunniteltua radiovastaanotinta ja olemme toteuttaneet Volvo Trucksille Exster -radio-ohjauksen kuorma-autokäyttöön. Lisäksi ohjaimien avulla käytetään muun muassa perälaitanostimia ja koukkulavalaitteita. Eri valmistajien lista on pitkä Sandvikista, Kone Cranesiin ja Jykiin, listaa Tele Radio Finland Oy:n projektivastaava Matti Uusi-Kokko.

Varsinkin teollisuuspuolella ohjaimia päivitetään paljon langattomiin.

- Siltanostureissa on monissa langallinen ohjaus, niihin toimitetaan paljon langattomia ohjauksia tilalle, Uusi-Kokko toteaa.

telenet3.jpg

(kuva: Tele Radio Finland Oy palvelee asiakkaita vahvalla ammattitaidolla. Kuvassa vasemmalta projektivastaava Matti Uusi-Kokko, logistiikkavastaava Samppa Lipasti, yrittäjät Henrik Lähdekorpi ja Anders Rönngård.)

Räätälöidyt ohjausjärjestelmät

Myynnin lisäksi suunnittelu ja ohjelmointi onnistuu avaimet käteen tai tarkemmin ohjaimet käteen -periaatteella.

- Meillä on mahdollista teettää täysin uusi ohjaus omaan laitteeseensa. Ohjelmoimme kaiken itse asiakkaan toiveiden pohjalta ja näppäinkalvolle laitetaan oman symbolit sekä asiakkaan logot. Esimerkiksi joystick -ohjaus voidaan rakentaa täysin alusta saakka juuri sellaiseksi kun asiakas on sen ajatellut, johtosarjoista lähtien - ei tarvitse tehdä kompromissejä käyttömukavuuden tai ergonomian suhteen. Pidämme myös huolen siitä, että tuotteet täyttävät vaadittavat turvaluokitukset kuhunkin työhön. Esimerkiksi Volvon kuorma-autoihin toimitetut ohjaimet ovat heidän kanssaan tarkkaan ergonomisesti suunniteltu ja moneen kertaa testattu, painottaa Uusi-Kokko.

Uudet PUMA -teollisuuskaukosäätimet 

Tele Radio on kehittänyt uuden teollisuuskaukosäätimien sarjan, joka perustuu yrityksen 60-vuotiseen asiantuntemukseen ja kokemukseen. Sarja tarjoaa parasta mahdollista turvallisuutta hydrauliikka-, mobiili- ja teollisuussovelluksiin. Uutuus on nimeltään Tele Radio PUMA. 

- Tele Radio PUMA -tuotteista on saatavana kaksi versiota. Voit valita Basic Line -tuotteen tai räätälöidyn Custom Line -ratkaisun. Basic Line -tuotteissa käytetään vakio-osia ja -määrityksiä, jotka palvelevat suurta osaa markkinoista edulliseen hintaan. Erikoissovelluksiin tarjoamme räätälöidyt PUMA -tuotteet, esittelee Uusi-Kokko.

Tulevaisuudenkestävä Tele Radio Puma -järjestelmä edustaa uusinta tekniikkaa:

- Se voidaan varustaa aktiivisella antennilla, jota voidaan käyttää myös erillisenä signaalin toistimena. Uusi lisävaruste pidentää huomattavasti Tele Radio PUMA -sarjan lähettimen ja vastaanottimen kantoaluetta. Sen ansiosta järjestelmää voidaan käyttää erittäin vaativissa olosuhteissa, kuten kaivostyössä, vuoristossa tai suurissa rakennuksissa, ilman signaalinmenetystä.

Tele Radio PUMA -tuotteet (lähettimet, vastaanottimet ja akut) on vakiona varustettu langattomalla RFID-tekniikalla, joka auttaa tunnistamaan järjestelmän, tuotteen tai käyttäjän yksilöllisen koodin. 

- Käyttäjän omat asetukset voidaan tallentaa älykorttiin RFID-tunnisteella, jonka järjestelmä tunnistaa käytön aikana. Erilaisia käyttäjätasoja voidaan asettaa. Ne otetaan käyttöön langattomasti ja automaattisesti, opastaa Uusi-Kokko.

Nykyisten teollisuusstandardien täyttämiseksi Tele Radio PUMA -kaukosäätimet ovat myös yhteensopivia monenlaisten väyläjärjestelmien kanssa. Se takaa saumattoman toiminnan laitteesi ohjelmiston kanssa. Tele Radio PUMA -kaukosäätimet toimivat CANOPEN-, MODBUS- ja SAE J1939 -järjestelmien kanssa. Lisäksi Tele Radio PUMA -tuotteiden älykäs ohjelmisto mahdollistaa säätämisen kentällä tai etäyhteydellä milloin tahansa. 

- Nyt on aika vaihtaa ohjausjärjestelmät langattomiin, ilmoittaa Henrik Lähdekorpi.

28.05.2020 12:44Garmin esitteli suurikokoisen navigaattorimalliston raskaanliikenteen erityistarpeisiin
28.05.2020 12:23Vaisala julkistaa useita havainto- ja ennustetietoja yhdistävän ainutlaatuisen palvelun teiden talvikunnossapitoon
28.05.2020 11:00Puuston hyönteistuhot mahdollista havaita yläilmoista
28.05.2020 9:12Puun energiakäyttö ennätyslukemiin vuonna 2019
28.05.2020 8:00Metsä Fibren Rauman sahan maanrakennustyöt ovat käynnistyneet
27.05.2020 16:00WWF julkaisi oppaan, joka auttaa ketä tahansa vaikuttamaan valtion, kuntien ja seurakuntien omistamien metsien säilymiseen
27.05.2020 14:12Marko Mattila Ponsse Oyj:n johtoryhmään
27.05.2020 12:30Jarmo Vidgrén valittiin Ponssen hallituksen puheenjohtajaksi
27.05.2020 10:40KATSO 22.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
27.05.2020 8:09Jukka Moisio nimitetty Nokian Renkaat Oyj:n toimitusjohtajaksi

Siirry arkistoon »