Ergo mestariksi jo 11. kerran pelatussa Einari Kupissa - älykiekkoa ilman järkeä

13.01.2020 8.55

11. Einari Kuppi pelattiin Kuopiossa Olvi Areenalla. Neljän joukkueen turnauksessa pelattiin suoraan välierät ja sijoitus ottelut.

Ensimmäisessä välierässä kohtasivat Team Bear ja edellisen vuoden mestari Team Beaver.

Beaver sai otteluun hienon startin kun Eino "Kynä" Piironen tarjoili Jussi "Koukku" Virkkuselle namupaikan joka siirsi tilanteeksi 1-0. Tämän jälkeen tehtiin vuorotellen maalit tilanteeseen 2-2 asti kunnes Lassi Laitinen teki uskomattoman Timo Karppisen syötöstä voittomaaliksi jääneen 3-2 osuman. Aki Kallinen viimeisteli vielä lukemiksi 4-2. Bearin molemmat maalit teki Janne Laitinen.

(kuva: Tommi "Näkymätön Viänänen" Väänänen tarkkana kuin porkkana.)

Toisessa välierässä kohtasivat Ergo ja Fox. Tämäkin ottelu oli äärimmäisen  tasainen päättyen samoihin 4-2 lukemiin. Ergo siirtyi ensin Jussi Huttusen maalilla johtoon jonka kuittasi melkein välittömästi tuurilla tasoihin Foxin liukas ja aina janoinen Arttu "Mahoney" Mykkänen johon passin antoi Mikko "Huutokauppa Keisari" Hakkarainen. Ergon siirryttyä johtoon peli näytti jo ratkenneen, mutta Fox tuli vielä rinnalle Marko "Mörkö" Mattilan uran ensimmäisellä Einari Kuppi maalilla. Ottelu ratkesi kuitenkin Joel Setelän rangaistulaukaksella tekemään maaliin. Ismo Laitinen teki vielä loppunumerot 4-2 tyhjään maaliin.

Pelin jälkeen Foxin Jarmo "Kung-Fu Panda" Partanen oli luonnollisesti pettynyt "Voittoa lähdettiin hakemaan vaikka lähtökohdat oli heikot koska tähtipelaajamme Kalle "Tölvän Keisari" Pitkänen oli loukkaantumisen vuoksi poissa. Kumma kyllä miestä ei näkynyt edes katsomossa kannustamassa...".

Pronssiottelussa kohtasivat Bear ja FoxJälleen pelattiin äärimmäisen tasainen ottelu jonka väänsi 4-3 voitoksi Fox. Ottelu ratkesi vasta kaksi minuuttia ennen loppua Atte Heikkisen maalilla johon syötön antoi Joona Laitinen. Foxin Asko "Ruoska" Heikkinen oli yhtä hymyä pelin jälkeen: "Mitali maistuu mahtavan turnauksen päälle! Tein maalinkin jota ei ole kyllä tapahtunut miesmuistiin."

(kuva: Ergon Niki Piironen (vas.) oli maalinteko iskussa finaalissa, valmentajana kokenut kettu Hannes Kapanen ja diktaattorimaisia otteita kentälläkin esitteli Jarmo Vidgren)

Jos muut ottelut oli vähämaalisia niin finaalissa Ergo ja Beaver tarjoilivat yleisölle läjäpäin maaleja. Beaver siirtyi erän alussa Erkka "Etelän Ihme" Hopposen maalilla johtoon Jan "Sälj Kungen" Föraren syötöstä. Tämän jälkeen peli siirtyi täysin Ergon hallintaan ja varsinkin Samuel Vidgrenille tuli varsinainen suonenveto tehden puhtaan hattutempun erän loppuun. Erätauolle siirryttiin Ergon johtaessa 5-1.

Peli ei kuitenkaan vielä ollut ohi, Beaverin manageri Pasi Piironen oli keittänyt varsinaisen käärmekeiton joukkueelleen ja erän alku oli varsinaista jääkiekko historiaa: Ajassa 22.25 Aki Kallinen tasoitti pelin jo lukemiksi 5-5!! Eli Beaver teki 4 maalia 2 minuuttiin 25 sekuntiin. Beaver meni jo "Koukku" Virkkusen maalilla 7-6 johtoon, mutta Ergo tuli vielä takaisin peliin ja voittoon Samuel Vidgrenin neljännellä maalilla sekä Niki Piirosen vielä varmistaen voiton. Mestariksi Ergo kolmannen kerran Einari Kupin historiassa numeroin 10-7.

Ergon valmentaja Hannes Kapanen kommentoi" On tässä muutamassa pelissä tullut oltua elämäni aikana, mutta kyllä tällaista sulamista kesken pelin en ole kokenut. Onneksi sain kerättyä pojilta hula-vanteet pois ja keskittymisen takaisin peliin. Voitto kyllä maistuu."

Turnauksen pistepörssin voitti Samuel Vidgren ja kultakypäräksi valittiin Erkka Hopponen.

(kuva: Bearin valmentaja Risto Suorsalla oli tällä kertaa turnauksessa vitsit vähissä.)

19.04.2024 17.00Kuorma-autoilla kuljetettujen tonnikilometrien määrä väheni vuonna 2023
19.04.2024 14.00TAVO Oy:stä Champion voiteluaineiden virallinen jälleenmyyjä
19.04.2024 9.00Energiapäivä Karvialla lauantaina 4. toukokuuta - esittelyssä laajasti alan kalustoa
18.04.2024 9.39Finnveran Rahoitus ja kasvu -katsaus: Valtiontukikilpailu on Suomelle myrkkyä
17.04.2024 11.11MAN laajentaa eTruck-valikoimaa kolmesta yli miljoonaan vaihtoehtoon
17.04.2024 10.05Työkoneiden vuokramarkkinan odotetaan supistuvan tänä vuonna - Kasvun povataan alkavan ensi vuonna
16.04.2024 13.00Nimitykset: Juha-Matti Raatikainen Witraktorin liiketoimintajohtajaksi
16.04.2024 11.35Metsäteollisuus ry: Historiallisen korkeat kantohinnat - kaikelle puulle hyvä kysyntä
16.04.2024 11.11Trelleborg ja Mitas -renkaiden hintoihin korotuksia toukokuun alusta lukien
16.04.2024 11.00Metsäbiotalouden tiedepaneeli: Erot metsävaroissa ja niiden laskennassa mutkistavat EU:n yhteistä metsä- ja ilmastopolitiikkaa