Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:18718620 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

6.8.2020 10:05Itärajan läpivalaisutekniikkaan merkittävä päivitysLue lisää »6.8.2020 9:09Nimitysuutinen MAN Truck&Bus FinlandLue lisää »5.8.2020 11:22Maaston kosteusolosuhteita kuvaava kartta-aineisto auttaa kosteiden alueiden löytämistä puunkorjuun suunnittelussaLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

6.8.2020 10:05Itärajan läpivalaisutekniikkaan merkittävä päivitysLue lisää »6.8.2020 9:09Nimitysuutinen MAN Truck&Bus FinlandLue lisää »5.8.2020 11:22Maaston kosteusolosuhteita kuvaava kartta-aineisto auttaa kosteiden alueiden löytämistä puunkorjuun suunnittelussaLue lisää »

Jonne Ollikaisella nousujohteinen kausi - RX Academy päättyi suomalaisjuhliin

06.01.2020 15:00

jonne1.jpg

Toukokuussa käynnistynyt kansainvälinen RX-Academy -rallicross sarja huipentui syyskuussa Ruotsissa Tierp Arenalla ajettuun päätöskilpailuun. Sekä päätöskilpailu että koko sarja päättyi näyttävästi suomalaisjuhliin. Ammattilehden tukema Jonne Ollikaisen vauhdikas tulokaskausi luokassa sujui ennakkosuunnitelmien mukaisesti - kotiin viemisiksi päätöskilpailun ja koko RX Academy -sarjan kolmas sija!

Vasta 17-vuotias, tälle kaudelle Kartingista Renault Clioilla ajettavaan RX Academy -sarjaan siirtynyt Jonne Ollikainen käynnisti kilpailu-uransa tuotantoautojen parissa maaliskuussa, 25 vuoden tauon jälkeen, järjestetyssä Tornio-rallissa, mikä antoi autourheilun ystäville viitepohjaa Ollikaisen tulevan RX Academy -kauden tuloskehitykselle. 

- Lumi- ja räntäsateen takia olosuhteet olivat Torniossa erittäin haastavat, mutta maaliin ajettiin virheittä. Viimeisellä erikoiskokeella nousimme nuorten luokan voittoon. Vauhti oli koko kilpailun ajan nousujohteista ja viimeiseltä erikoiskokeelta tuloksena ilman nuottia ajaneista kaksivetoisten viidenneksi nopein aika, Ollikainen summaa kokemuksiaan uransa ensimmäisestä rallista. 

jonne3.jpg

Sarjan ensikertalainen pääsee hyvin vauhtiin

Varsinainen RX Academy -kausi saatiin käyntiin toukokuun alussa Eerikkilän urheiluopistolla järjestetyn harjoitusleirin ja Kouvolan testipäivän merkeissä. Vauhtia liminkalaisen lukiolaisen keväästä ei siten puuttunut. 

Toukokuussa Ruotsin Höljesin radalla 18-19.5. järjestetty kaksipäiväinen ja kaksi osakilpailua sisältänyt kilpailuviikonloppu käynnisti kaikkiaan kuusi osakilpailua käsittävän RX Academy -sarjan. Kolmas osakilpailu ajettiin Tanskan Nysumissa 2.6. Kauden neljäs osakilpailu järjestettiin kesätauon jälkeen Riikassa 21.7. Sarjan ainoa kotikilpailu oli vuorossa Kouvolassa 25.8. ja kausi huipentui viimeiseen osakilpailuun Ruotsin Tierpissä 22.9. 

- Avausviikonloppu Höljesissä sujui äärimmäisen hienosti, jopa odotettua paremmin. Hyvin alkanut kilpailukausi antoi runsaasti kaivattua lisävarmuutta tuleviin koitoksiin. Lauantaina sijoituin neljänneksi ja sunnuntaina viidenneksi. Seuraava eli Nysumin osakilpailu näytti kaik- kine haasteineen lajin toista puolta, eikä vauhtia tahtonut löytyä millään riittävästi. Taistelin kuitenkin sinnikkäästi tien auki finaaliin ja nousin lopulta kuudennelle tilalle. Riikassa hei- näkuun lopulla järjestetyssä osakilpailussa Nysumin murheet olivat jo kaukaisia muistoja. Sain vauhdin ja ajorytmin sopimaan radan profiiliin, mutta niin saivat myös kilpakumppanit. Semifinaalissa, tiukan taistelun jälkeen, jäin lopulta finaalin ulkopuolelle. Ja elokuussa Kouvolan kotikilpailu oli kokonaisuudessaan huikea viikonloppu! Katsomot olivat tupaten täynnä, meininki radalla oli mahtava ja ajo sujui hyvin. Kouvolasta tulokseksi tuli rallicross uran avaus podium!

jonne2.jpg

(kuva: Kansainvälinen RX Academy -sarja oli kaudella 2019 suomalaisjulaa: voittoon ajoi Rasmus Tuominen (vas.), hopealle Tommi Hallman ja pronssia otti Jonne Ollikainen.)

Finaalissa varmistui sarjan pronssisija

Kauden päättävä Tierpin osakilpailu sujui Ollikaiselta erittäin hyvin, mistä tuloksena toinen peräkkäinen kolmas sija.

- Lauantaina ajettiin poikkeuksellisesti harjoituksien ja Q1 (Qualification - aika-ajo) lisäksi myös Q2. Harjoituksissa ajaminen oli vielä aika tunnustelevaa uuteen nopeaan rataan tutustumista. Q1:ssä vauhti oli jo hyvällä tasolla, tuloksena kolmas sija, ja Q2:ssa sijoitus neljäs, Jonne Ollikainen kertoo ja jatkaa:

- Sunnuntaina heti radalle saavuttuamme alkoi vesisade. Kun kokemusta märällä radalla ajamisesta ei montaa kierrosta ole, muodostui aamusta vaikea koettelemus, ja Q3 tuloksena olikin viides sija. Ennen Q4:sta analysoimme valmentajan kanssa ajamista ja opit meni selkeästi perille sillä Q4:ssa sijoituin jo toiseksi.

Alkueräpisteissä Jonne sijoittui neljänneksi, mikä takasi semifinaalissa hyvät lähtöasemat toisesta lähtöruudusta.

- Semifinaaliin rata oli jo osittain kuivahtanut, mikä teki pidon arvioimisen todella vaikeaksi, otin kuitenkin hyvän lähdön ja tulin maaliin toisena. 

Finaaliin Ollikainen lähti kolmannesta lähtöruudusta. Luka Nurmen finaalipäivän katkettua harmillisesti keskeytykseen, sarjan pronssi ratkaistiin Ollikaisen ja Joni Heikkisen välillä finaalissa.

- Finaalissa otin ihan hyvän lähdön ja pysyin kolmantena, vauhti ei ihan riittänyt haastamaan kärkikaksikkoa mutta tasaisella ajolla tulin kolmantena maaliin. 

Varmalla ajollaan Ollikainen varmisti samalla sarjan pronssin itselleen:

- Huikean opettavainen kausi sai mahtavan päätöksen ja lopullinen sijoitus sarjassa on parempi mitä kauden alussa odotettiin. RX Academyn ammattimaisessa ympäristössä huippuvalmentajien avulla olen oppinut miten lajin ammattilaisen pitää toimia kilpailuissa ja niiden ulkopuolella. Palkintona sarjan kolmannesta sijasta pääsen ajamaan testipäivän nelivetoisella noin 320 hevosvoimaisella RX2-luokan autolla vuoden 2018 Euroopan Mestari Reinis Nitissin valmennuksessa. Toisena palkintona saan 2500 euron arvoisen stipendin ensi kaudeksi. 

jonne0.jpg

(kuva: Jonne Ollikainen pitää huolen että kauden mahdollistavat tukijat saavat parhaan mahdollisen näkyvyyden sekä mediassa että erilaisissa tapahtumissa. Tänä vuonna Jonne oli autonsa kanssa mm. Helsingin Kuljetusnäyttelyssä Renault Trucksin osastolla ja Härmän Power Truck Showssa Ammattilehden Mediarekalla.) 

Vahvoin odotuksin 2020-kaudelle

Ammattilehden lukijat ovat seuranneet lehdestä, verkkosivuilta ja somesta suurella mielenkiinnolla motivoituneen sekä positiivisen asenteen omaavan moottoriurheilija Jonne Ollikaisen otteita ja kehittymistä kuluneen kauden ajan. Mutta miten Ollikainen itse summaa kuluneen kauden tähtihetket ja millaiset odotukset hänellä on tulevaa kautta ajatellen?

- Kauden aikana kehitystä tuli kaikilla osa-alueella ja loppukaudesta oltiin jo kärkivauhdin mukana.  Kauden kohokohdiksi on helppo nostaa Kouvolan ja Tierpin kilpailut, joista molemmista tuli kovan väännön jälkeen kolmannet sijat. Tierpin finaalissa varmistui myös kolmas sija sarjan kokonaispisteissä, mikä tuntuu todella hyvältä ensimmäisellä rallicross kaudellani. Työskentely lajin ammattilaisten ja kilpakumppaneiden kanssa kauden aikana oli paitsi mukavaa myös erittäin opettavaa. Kilpakumppaneista Luka Nurmi ja Rasmus Tuominen olivat entuudestaan tuttua kartingista. Tutussa porukassa kilpaileminen helpotti osaltaan uuteen lajiin ja luokkaan siirtymistä - toki eri maiden kuljettajat tuovat touhuun kansainvälistä tunnelmaa. Ensi kautta ei ole ihan vielä lyöty lukkoon, mutta tarkoituksena olisi jatkaa RX Academyssä myös ensi kaudella. Tavoitteenani on voittaa sarjan mestaruus. Talven aikana tulen ajamaan muutamia valittuja ralleja omalla R2 -luokan ralliautollani.

Suuri kiitos tukijoille

Jonne Ollikainen haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan kuluneesta kaudesta ja lähettää lämpimät terveiset myös mahdollisille tuleville tukijoilleen.

- Suuret kiitokset ensinnäkin isälle (Antti Ollikainen) ja kauden kilpailut mahdollistaneille tukijoilleni: Renault Trucks Finland, Ammattilehti, Lähitapiola Pohjoinen, MSP EVENT, DEFA, Mty Marttila ja Matador, sekä tietenkin kaikki kannustajat ja seuraajat. Ensi vuonna ajetaan sitten koko kausi sukka syylarissa, lupaa Jonne Ollikainen.

06.08.2020 10:05Itärajan läpivalaisutekniikkaan merkittävä päivitys
06.08.2020 9:09Nimitysuutinen MAN Truck&Bus Finland
05.08.2020 11:22Maaston kosteusolosuhteita kuvaava kartta-aineisto auttaa kosteiden alueiden löytämistä puunkorjuun suunnittelussa
04.08.2020 15:44Hyväkuntoinen yksityistie parantaa metsäsi arvoa
04.08.2020 10:00Vasaralakkamaali pitää pintansa
04.08.2020 8:45LVM: Raskaan liikenteen ammattipätevyyskoulutukseen vaatimuksiin tarkennuksia
03.08.2020 14:24Hyötyajoneuvojen rekisteröinnit romahtivat vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla koko Euroopassa
03.08.2020 12:49Moottorisahauksen SM-kilpailut ja työnäytöksiä Lustossa 8.8.2020
03.08.2020 12:00Kuorma-autojen ensirekisteröinnit kasvoivat heinäkuussa vuodentakaisesta
03.08.2020 11:00Wetteri Opel-myyjäksi Pohjois-Suomessa

Siirry arkistoon »