Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:17656404 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

29.5.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisiaLue lisää »29.5.2020 15:00Talvirengaslaki muuttuu - autoilijoiden on entistäkin tärkeämpää ennakoida kelejä, jotta ajo on turvallistaLue lisää »29.5.2020 12:11Ahola Transportille tunnustusta parhaana logistiikan toimittajanaLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

29.5.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisiaLue lisää »29.5.2020 15:00Talvirengaslaki muuttuu - autoilijoiden on entistäkin tärkeämpää ennakoida kelejä, jotta ajo on turvallistaLue lisää »29.5.2020 12:11Ahola Transportille tunnustusta parhaana logistiikan toimittajanaLue lisää »

Turvallista ja tehokasta nostotyötä - haastavissakin olosuhteissa

24.11.2019 14:00

mera1.jpg

MeramaTec Oy on nostotyön ja turvallisuuden erikoisosaaja Ikaalisista. Määrätietoinen kehitystyö on tuottanut monikäyttöisiä ja työturvallisia nostolaitteita markkinoille. Yrityksen yksi tärkeimmistä arvoista on ”Solutions for safety” eli ratkaisuja turvallisuuteen.

(kuva: MeramaTec tarjoaa ainutlaatuiset ratkaisut turvalliseen nostotyöskentelyyn. Kuvassa kompakti ja ketterä X-Country -nostin mihin on saatavilla laajasti lisävarusteita erilaisiin tarpeisiin.)

Jaakko Mäkinen on pitkän linjan yrittäjä. MeramaTec Oy:n hän perusti vuonna 1982 jolloin aloitettiin maatalouskoneiden korjaamisella, mutta vuosien mittaan toiminta jalostui vaativimpiin materiaalinkäsittelylaitteisiin sekä lopulta omien innovatiivisten laitteiden kehittämiseen ja valmistukseen. 

- 2000-luvun loppupuolella tarkastelimme vahvuuksiamme ja päädyimme panostamaan erikoisosaamiseksi muodostuneisiin nostotöihin ja työturvallisuuteen. Näiden osa-alueiden markkinoilta löydettiin selkeitä puutteita, joita lähdettiin täydentämään määrätietoisella kehitystyöllä. Erityisesti teollisuuden kunnossapidon, nostoturvallisuuden ja laajemmin työturvallisuuden osalta työskentelytavoissa on valtavasti kehitettävää, kertoo Mäkinen.

MeramaTecin tärkeimpänä arvona tuotteiden suunnittelussa on ”Solutions for safety”.

- Esimerkiksi nostinpuolella usein työturvallisuus unohtuu tai sitä laiminlyödään. Olemme ke- hittäneet omat tuotteemme mahdollisimman turvallisiksi käyttää ja tästä suurimpana esimerkkinä on X-Lift -nostoapuvälineet, jotka pienentävät tapaturmariskiä oleellisesti. Voimme tyytyväisenä todeta että olemme varmuudella säästäneet työntekijöitä monilta onnettomuuksilta ja pelastaneet jopa ihmishenkiä, Mäkinen sanoo.

MeramaTecin tuotevalikoima on jaettu viiteen tuotelinjaan. 

- Olemme brändänneet tuotelinjat markkinointiviestinnän selkeyttämiseksi ja helpottamaan asiakkaitamme löytämään juuri heidän tarpeitaan vastaavat tuotteet. Viisi tuotelinjaa ovat: X-Country -erikoisnosturit, X-Trailer -nosturiperävaunut, X-Lift -nostoapuvälineet, X-Move -materiaalinkäsittelylaitteet sekä X-Safety -työturvallisuuden konsultointipalvelut, listaa Mäkinen.

mera2.jpg

(kuva: X-Country -tela-alustaiset nosturit löytyy asiakkaan tarpeita vastaavassa kokoluokassa 4 tonnista aina 200 tonniin. Kuvassa F90 varustettuna 9 tonnisella nosturilla ja F40 missä 4 tonninen nosturi.)

Telanosturi X-Country - ahtaiden paikkojen nostoihme

X-Country -tuotelinjan kärkituote on tela-alustaiset nosturit asiakkaan tarpeita vastaavassa kokoluokassa 4 tonnista aina 200 tonniin. X-Country -erikoisnosturit ovat nostotyöt mullistava keksintö.

- Tuotteidemme avulla nostotyöt on mahdollista suorittaa jatkossa joka paikassa: niin maastossa kuin teollisuuden ahtaissa olosuhteissa. X-Country -nostureilla on mahdollista suorittaa sekä henkilö- että kappaletavaranostot yhdellä laitteella - helposti nopeasti ja ennen kaikkea turvallisesti. Erikoisnosturit ovat täysin omaa suunnittelutyötämme. Oma suunnittelumme mahdollistaa tarvittaessa myös asiakkaan erityistarpeisiin räätälöityjen nosturiratkaisujen valmistamisen, sanoo Mäkinen.

mera3.jpg

(kuva: Tela-alustaisella radio-ohjatulla X-Country -nostimella pääsee liikkumaan vaikessa maastossa ja lumessa - nousukulma on 35 astetta.)

X-Country on tehokas paketti:

- Ketterän, kapean ja kuljetusasennissa vain 2 metriä korkean koneen kääntösäde on nolla eli se kääntyy paikallaan. Lisäksi ulottumat ovat uskomattomat: esimerkiksi 9 tonnin nosturilla varustettuna sivulle 16 metriä, ylöspäin 19 metriä ja pinnan alapuolelle 16 metriä. Koneen nousukulma on hulppeat 35 astetta ja tela-alustaisena sillä pääsee liikkumaan vaikessa maastossa ja lumessa - saatavilla on myös levitettävät telat jotka voidaan myös irroittaa siirtoa varten. X-Countryn omamassa on pieni sillä siinä on patentoitu vastapainojärjestelmä. Lisälaitteita siihen on liitettävissä useita kuten esimerkiksi henkilönostokori, puskulevy, trukkisorkat, kaapeliojajyrsin, vinssit, painepesuri, vesipiikkauslaite sekä erilaiset kourat. Pelastuskäyttöön nostin on varustettu mm. ilmatäytteisellä suojateltalla ja sitä voidaan radio-ohjata turvallisesti kameralla. Monipuolinen laite on erinomainen erilaisille työmaille ja huoltotehtäviin. Niitä on toimitettu esimerkiksi paperi- ja sellu- teollisuuteen kunnostustehtäviin ulko- ja sisäkäyttöön.

mera6.jpg

(kuva: Asiakkaan toivomuksien mukainen monipuolisilla varusteilla ja lisälaitteilla toteutettu X -Trailer -yksikkö pelastustehtäviin.)

X-Trailer -perävaunulla nostot, kuljetukset ja henkilönostot

X-Trailer -tuotelinja mahdollistaa nostot, kuljetukset ja henkilönostot kätevästi yhdellä välineellä helposti, nopeasti ja turvallisesti - perinteistä henkilönostinta huomattavasti laajemmilla liikeradoilla.

mera7.jpg

(kuva: X-Trailer -tuotelinja mahdollistaa nostot, kuljetukset ja henkilönostot kätevästi yhdellä välineellä helposti, nopeasti ja turvallisesti.)

- X-Trailer nosturiperävaunut ovat kompakteja tehopaketteja, joiden avulla voit kuljettaa työmaalla tarvittavat raaka-aineet paikalle ja suorittaa sekä henkilö- että kappaletavaranostot. Sen ulottuma sivulle on 9,15 metriä / 305 kg ja ylöspäin 12 metriä. X-Trailer -nosturiperävaunun kuljettamiseen tarvitse vain BE -kortin, Mäkinen kertoo.

mera4.jpg

(kuva: X-Lift -monitoiminostopalkki antaa rajattomat käyttömahdollisuudet. Se soveltuu lukuisiin teollisuuden, kuljetuksen ja rakentamisen kohteisiin.)

X-Lift - nostopalkkien kiistaton ykkönen

X-Lift -nostoapuvälineet on tuotevalikoimaltaan laajin tuotelinja ja niitä myydään kasvavassa määrin myös vientimarkkinoille. Valikoimaan kuuluu monitoiminostopalkki, kaapelikelan aukirullain, leveän liinan nostokorvat, kattotuolin nostin ja matalantilan nostopalkki.

- Näiden lisäksi valmistamme nosturin mittojen mukaan Nosto Ässä -nostokoukut ja putkiasennuksen mullistavan PutkiÄssä -asennustelineen. Valmistamme myös erityistarpeisiin alipainetarttujia ja erikoisnostopalkkeja. Kaikki nostoapuvälineemme ovat useita muista markkinoilla tarjolla olevista tuotteista poiketen, varmasti lainmukaisia, vakuuttaa Mäkinen.

X-Lift -monitoiminostopalkki antaa rajattomat käyttömahdollisuudet. Se soveltuu lukuisiin teollisuuden, kuljetuksen ja rakentamisen kohteisiin.

- X-Lift nopeuttaa työtä ja kustannustehokkuus kasvaa huomattavasti. Lyhyiden liinojen ja X-palkin avulla nostoteho paranee ja nostot voidaan tehdä turvallisesti nostokohdetta vaurioittamatta. Työturvallisuus onkin yksi tuotteen tärkeimmistä ominaisuuksista - yksikin työtapaturma on aina liikaa, painottaa Mäkinen.

mera5.jpg

(kuva: X-Move -tuotelinjasta löytyy ratkaisut mm. teollisuuden, energiayhtiöiden sekä satamien materiaalinsiirtotarpeisiin.)

X-Move -kuljettimet materiaalinkäsittelyyn

X-Move on tuotelinja jonka tuotteet ovat liikuttaneet yli 35 vuottaa maailmaa niin maalla merellä kuin ilmassakin.

- Laatu, luotettavuus, tuottavuus ja turvallisuus ovat takeena siinä että teollisuus, energiayhtiöt sekä satamat kotimaassa sekä kansainvälisesti ovat luottaneet MeramaTecin materiaalinkäsittelylaitteisiin. Kuljettimet sekä rullankäsittelylaitteet ovat olleet ja ovat edelleen vahvaa osaamisaluettamme, jossa on useita innovatiivisia ratkaisuja sekä patentteja, sanoo Mäkinen.

meris.jpg

(kuva: - X-Safety -työturvallisuuskonsultaatiopalvelun avulla MeramaTec auttaa asiakkaitaan löytämään lainmukaiset, kustannustehokkaat ja turvalliset työskentelytavat, sanoo MeramaTecin Jaakko Mäkinen.)

X-Safety - järjen käyttäminen sallittua

X-Safety -työturvallisuuskonsultaatiopalvelun avulla MeramaTec auttaa asiakkaitaan löytämään lainmukaiset, kustannustehokkaat ja turvalliset työskentelytavat.

- Yli 35 vuoden kokemuksemme on tae siitä, että avullamme saavutat työturvallisuuden kustannustehokkuutta menettämättä. Turvallisuuden koulutukset ovat yksi tuotteistamme, jotka on kehitetty kokemuksen pohjalta, jossa todellisuus ja järjenkäyttö ovat etusijalla eikä teoria. Yhtenä osoituksena tietämyksestämme MeramaTec kutsuttiin ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä luennoimaan työturvallisuudesta Dubliniin Irlantiin vuoden 2013 EU:n työturvallisuus- ja työterveyskonferenssin, jonka järjestää vuosittain EU-komission puheenjohtajamaa, kertoo Mäkinen.

MeramaTec tekee räätälöityjä koulutuksia kaikenkokoisille yrityksille sekä oppilaitoksille.

- Me järjestämme mm. mm. työturvallisuuskoordinaattorin koulutukset, työturvallisuuspassikoulutukset, nostonvalvojan koulutukset, K5 ajokorttikurssit, (henkilönostin, trukki-, silta- ja kuormausnosturit sekä kurottajat) ja nostolaitteiden (nostoapuvälineet) käyttökurssit.

Työturvallisuus on lähellä Mäkisen sydäntä, mikä näkyy kaikessa toiminnassa.

- Menemme koulutuksissa aina esimerkkien ja kokemusten kautta, jolloin koulutettavaa saa selkeän konkretian työturvallisuuden tarpeellisuudesta. Euroopassa käytetään vuodessa jopa 500 miljardia euroa työtapaturmien hoitamiseen ja maailmassa joka toinen menehtyy ihminen työtapaturmassa. Riskienhallinta ja työtehtävien vaarojen tunnistamiseen pitää panostaa tosissaan. Järjenkäyttö ja ennakoiminen on suotavaa kaikessa työnteossa, muistuttaa Mäkinen. 

MeramaTecin tuotteisiin ja palveluihin voi tutustua osoitteessa www.meramatec.com mistä löytyy myös työturvallisuuden koko lainsäädäntö yhdestä paikkaa - ainoana yksityisenä yrityksenä maailmassa.

29.05.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia
29.05.2020 15:00Talvirengaslaki muuttuu - autoilijoiden on entistäkin tärkeämpää ennakoida kelejä, jotta ajo on turvallista
29.05.2020 12:11Ahola Transportille tunnustusta parhaana logistiikan toimittajana
29.05.2020 9:44Lakiluonnos joutoalueiden metsitystuesta lausunnolle
28.05.2020 12:44Garmin esitteli suurikokoisen navigaattorimalliston raskaanliikenteen erityistarpeisiin
28.05.2020 12:23Vaisala julkistaa useita havainto- ja ennustetietoja yhdistävän ainutlaatuisen palvelun teiden talvikunnossapitoon
28.05.2020 11:00Puuston hyönteistuhot mahdollista havaita yläilmoista
28.05.2020 9:12Puun energiakäyttö ennätyslukemiin vuonna 2019
28.05.2020 8:00Metsä Fibren Rauman sahan maanrakennustyöt ovat käynnistyneet
27.05.2020 16:00WWF julkaisi oppaan, joka auttaa ketä tahansa vaikuttamaan valtion, kuntien ja seurakuntien omistamien metsien säilymiseen

Siirry arkistoon »