Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:14828645 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

13.10.2019 17:01Kuljetusliike A Nieminen: Puutavaranajoa tehokkaalla ja tyylikkäällä yhdistelmälläLue lisää »13.10.2019 11:00Energiahuollon ja maaliikenteen kasvihuonekaasupäästöt laskivat vuonna 2017Lue lisää »12.10.2019 14:00AMMATTILEHTI KOEAJAA: MAN TGE 3.180 FWD Retkeilyauto - Toimisto tienpäälläLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

13.10.2019 17:01Kuljetusliike A Nieminen: Puutavaranajoa tehokkaalla ja tyylikkäällä yhdistelmälläLue lisää »13.10.2019 11:00Energiahuollon ja maaliikenteen kasvihuonekaasupäästöt laskivat vuonna 2017Lue lisää »12.10.2019 14:00AMMATTILEHTI KOEAJAA: MAN TGE 3.180 FWD Retkeilyauto - Toimisto tienpäälläLue lisää »

Tuusulan Autohuolto Oy on osa Truck Partner -ketjua: Yhteistyötä asiakkaiden eduksi

14.08.2019 10:21

tuusu1.jpg

Tuusulan Autohuolto on huoltanut vahvalla ammattitaidolla raskaan kaluston ajoneuvoja vuodesta 1982 alkaen Sulan teollisuusalueella. Kuluvan vuoden alusta lukien yritys on kuulunut kotimaiseen Truck Partner korjaamoketjuun. Yrittäjä Atte Takkinen uskoo Truck Partner yhteistyön hydyttävän sekä yritystä että asiakkaita.

(kuva: Tuusulan Autohuolto Oy on koko Suomen kattavan Truck Partner korjaamoketjun tuorein jäsen. Korjaamo sijaitsee Tuusulassa osoitteessa Palkkitie 8.)

Tuusulan Autohuolto Oy:n liiketoiminta sai alkunsa Seppo Lemetyinen Ky:n rakennettua huoltohallin oman kuljetuskaluston kunnossapitoa varten. Pian hallin valmistuttua Lemetyinen kuitenkin luopui kuljetuskalustosta ja keskittyi täysipäiväisesti korjaamotoiminnan kehitykseen. Vuonna 1997 uudeksi omistajaksi tuli Pertti Laine, joka palveli paikallisia automiehiä ansiokkaasti seuraavien 14 vuoden ajan. Nykyinen yrittäjä ja toimitusjohtaja Atte Takkinen on luotsannut Tuusulan Autohuoltoa vuodesta 2011 lähtien. Keväällä 2015 yritys aloitti uusissa toimitiloissa Palkkikuja 8:ssa. 

Kahteen eri halliin jaetussa korjaamossa on kaikkiaan yhdeksän huoltopaikkaa, mistä yksi on varattu pakettiautoille. Asentajia ja henkilöstöä on alun toistakymmentä. 

- Asiakaslähtöiseen ja kokonaisvaltaiseen palveluumme sisältyy kaiken merkkisten kuorma- ja pakettiautojen huollot ja korjaukset nopeasti ja ammattitaidolla. Meillä on vahvaa erityisosaamista vaihteisto- ja peräremonteista sekä autosähköpuolelta, mistä meidät myös hyvin tunnetaan. Lisäksi palvelutarjontaamme sisältyvät myös piirturihuollot, katsastuspalvelut ja tuulilasien vaihdot - avaimet käteen periaatteella, Atte Takkinen kertoo. 

tuusu2.jpg

(kuva: Motoral Oy:n Jyrki Joutsen (kesk.) antoi Truck Partner huollon asentajille ja toimihenkilöille koulutusta Motoralin maahantuomalle ja helppokäyttöiselle Jaltest -monimerkkikorjaamolaitteen käytöstä.)

Mukaan Truck Partner -ketjuun

Vuoden 2019 vaihteessa Tuusulan Autohuolto syvensi pitkäkestoisena ja hedelmällisenä jatkunutta yhteistyötään Suomen johtavan teknisen tukkukaupan monialayrityksen, Motoral Oy:n kanssa. Tällöin Tuusulan Autohuollosta tuli Motoralin ylläpitämään, täysin kotimaisen Truck Partner korjaamoketjun 18. jäsen. Truck Partner korjaamona Tuusulan Autohuolto voi tarjota suuren ketjun tuoman lisäarvon lyhentämättömänä asiakkailleen.

- Truck Partner -korjaamoyrittäjyyden myötä voimme palvella asiakkaitamme entistäkin am- mattitaitoisemmin ja nopeammin sekä kilpailukykyisemmin, lupaa Takkinen. 

Motoralin ylläpitämä edistyksellinen Truck Partner Soft -varaosahakuohjelma mahdollistaa ajoneuvon huolto- ja varaosatietojen haun joko rekisteri- tai alustanumerolla; useiden kuorma-automerkkien kohdalla jopa monta mallisukupolvea taakse päin. 

tuusu4.jpg(kuva: Motoral Oy:n avainasiakaspäällikkö Jyrki Joutsen ja Tuusulan Autohuolto Oy:n toimitusjohtaja Atte Takkinen kättelivät Truck Partner yhteistyön kunniaksi.)

- Näemme heti osien sopivuuden ja saatavuuden, joten väärin tilatuista osista mahdollisesti koituvien viivästymisien pitäisi nyt vähentyä entisestään. Truck Partner korjaamo on myös tae että ajoneuvoon asennetaan ainoastaan laatuvalmistajien valikoimista valikoituja komponentteja, korkealla toimitusvarmuudella. Tilauksen kellonajasta riippuen osat ovat parhaimmassa tapauksessa asentajillamme jo samana päivänä, ilmoittaa Takkinen. 

Useista muista Truck Partner korjaamoista poiketen Tuusulan Autohuolto ei myy lainkaan varaosia ns. tiskimyyntinä.

- Keskitymme huolto- ja korjaamotoimintaan. Tuossa kivenheiton päässä on varaosien myyn- tiin erikoistunut ja niin ikään Truck Partner ketjuun kuuluva Arikas Oy, jolla on vankka tietotaito varaosamyynnissä. Truck Partner yhteistyöstä huolimatta pysymme jatkossakin Arikas Oy:n asiakkaina, sanoo Takkinen.

Sähköisen varaosien tilausjärjestelmän ja kilpailukylyisesti hinnoiteltujen varaosien lisäksi Truck Partner ketju tarjoaa korjaamoyritysten mekaanikoille ajantasaista koulutusta sekä tar- joaa keskitetysti viestintä- ja markkinointipalvelua. 

- Truck Partner tuo osaamistamme vahvasti esille eri julkaisuissa ja sosiaalisen median puo- lella, mistä on suurta apua esimerkiksi uusien asiakkuuksien hankinnassa, kiittelee Takkinen.

tuusu3.jpg

(kuva: Kahteen eri halliin jaetussa korjaamossa on kaikkiaan yhdeksän huoltopaikkaa, mistä yksi on varattu pakettiautoille. Asentajia ja henkilöstöä on alun toistakymmentä.)

Asiantuntevaa palvelua

Tuusulan Autohuollon korjaamopäällikkö Matti Raivio arvioi laskutettavien työtapahtumien määrän lähentelevän tuhatta vuodessa, mikä on osoitus henkilöstön korkeasta ammattitaidosta: 

- Meillä on täällä vahva tekemisen meininki, mikä näkyy asiakkaalle nopeana ja kerralla loppuun saakka vietynä palveluna. 

Truck Partner -yhteistyön myötä Tuusulan Autohuolto otti käyttöönsä ajoneuvojen diagnostiikassa edistyksellisen ja kaikkien valmistajien järjestelmiä lukevan Jaltest -diagnostiikkajärjestelmän. 

Raivio kertoo uusien autojen väylätekniikkaan ja adblue -järjestemiin liittyvien ongelmien lisääntyneen merkittävästi: 

- Suurimpana haasteena on se että, vika ja vian aiheuttaja saattavat olla eri päissä autoa. Helppokäyttöisen Jaltest -testilaitteiston avuin pääsemme entistä syvemmälle ja nopeammin autojen sähköjärjestelmien syövereihin.

Jaltest on raskaan kaluston monimerkkitestilaite. Sen avulla voidaan lukea kuorma- ja pakettiautojen lisäksi myös perävaunujen vikakoodit, aktivoida järjestelmän komponentteja helposti ja nopeasti sekä tehdä esimerkiksi huolto- ja ilmankuivainpatruunoiden kuittauksia. 

- Ja mikä parasta ohjelma sisältää diagnostiikan lisäksi erilaisia ohjearvoja, kiristysmomentteja ja sähkökaavioita, mitkä ovat saatavilla napin painalluksella, Raivio lisää.

Motoral vastaa Truck Partner korjaamoyrittäjille tarjottavasta Jaltest diagnostiikkalaitteistosta ja käyttökoulutuksista.

- Tarjoamme täyden tuen lait- teistolle ja jatkuvasti päivittyvälle järjestelmälle sekä annamme koulutusta ja autamme teknisissä kysymyksissä. Ja tarvittaessa opastamme myös itse laitteen käytössä, sanoo Motoral Oy:n avainasiakaspäällikkö Jyrki Joutsen.

Tuusulan Autohuollon henkilökunta rakentuu sekä nuorista että kokeneista ammattilaisista. Toimitusjohtaja Atte Takkisen mukaan työyhteisön keskinäinen dynamiikka toimii erittäin hyvin ja sanoo laajan ikäjakauman aut- tavan myös uusien tekniikoiden ja vanhojen hyviksi havaittujen työtapojen ja menetelmien yhteensovittamisessa: 

- Jos jokin työ näyttää menevän vaikkapa aikataulun osalta ns. vihkoon, se saatetaan usein porukalla valmiiksi.

Nimen vaihdos käynnissä

Pian neljäkymmentä vuotta toiminut Tuusulan Autohuolto Oy vastaa alan kasvaneisiin haasteisiin vaihtamalla yrityksen nimen Rekkahuolto Tuusula Oy:ksi. 

- Muutoksella profiloidumme nykyistä paremmin hyötyautosegmentin toimijaksi, minkä toivomme tuovan myös uusia asiakkaita korjaamoon, Takkinen toteaa.

Korjaamovierailun aikana useimmat autopaikoista olivat varattuina. Olikin siten relevanttia tiedustella korjaamopäällikkö Raiviolta millaisella tehokkuudella korjaamo toimii. 

- Viime keväänä oli kaksi päi- vää hiljaista, sittemmin on juostu, Raivio sanoo naureskellen ja jatkaa: Työtilanne on hyvä ja huoltopaikkojen käyttöaste korkea. Me olemme siitä erikoinen yritys, että täällä saa olla töissä kivaa. Ja sitä se myös on. 

Menestyskonsepti

Vuonna 2017 perustettu Truck Partner korjaamoketju rakentuu kahdeksantoista eripuolilla Suomea sijaitsevan raskaan kaluston eturivin korjaamosta. Ketjuun kuuluvat korjaamot ovat pääosin tyytyväisiä Truck Partner yhteistyön antamaan lisäarvoon, mikä näkyy positiivisena kasvuna asiakassuhteiden määrissä ja liikevaihdon kehityksessä. Truck Partner korjaamoiden lupaus “pitää autosi pois korjaamosta” on kuljetusyrityksiltä kerätyn asiakastyytyväisyyden perusteella toteutunut kiitettävästi.

- Olemme erittäin tyytyväisiä starttiin ja odotuksen jatkosta ovat korkealla. Tavoitteena on että ketjussa olisi kaikkiaan noin 20 ehkä jopa 25 vahvaa korjaamoa. Kasvu tapahtuu hillitysti ja ilman kosiskelua. Truck Partner korjaamoille tunnusomaisia piirteitä ovat ammattitaito, laaja-alaisuus ja nykyaikaiset toimintametodit, Jyrki Joutsen summaa.

tuusu5.jpg

(kuva: Tuusulan Autohuollolla on lujaa erikoisosaamista voimansiirtoon ja vaihteistoihin liittyvissä korjauspalveluissa.)

13.10.2019 17:01Kuljetusliike A Nieminen: Puutavaranajoa tehokkaalla ja tyylikkäällä yhdistelmällä
13.10.2019 11:00Energiahuollon ja maaliikenteen kasvihuonekaasupäästöt laskivat vuonna 2017
12.10.2019 14:00AMMATTILEHTI KOEAJAA: MAN TGE 3.180 FWD Retkeilyauto - Toimisto tienpäällä
12.10.2019 9:00Metsäteho Oy hakee tutkimusjohtajaa - hakuaikaa 3.11.2019 saakka
11.10.2019 20:00Pyydyskylän savotalla vaihdettiin hyödyllistä tietoa ja nautittiin hyvästä tunnelmasta
11.10.2019 10:11Ammattilehden Facebook sivuilla jo yli 9.400 tykkääjää - määrä kasvaa nopeaa tahtia!
11.10.2019 8:32Kysely: Puolet yrittäjistä joutunut huijauksen kohteeksi
11.10.2019 8:00Nimitysuutisia Volvo Truck Centereissä
10.10.2019 11:00Neste MY uusiutuva diesel laajenee Viron markkinoille - saatavilla nyt koko Baltiassa
10.10.2019 10:18Logset 8H GTE Hybrid voitti Innovaatiopalkinnon Itävallassa

Siirry arkistoon »