Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:16092415 kpl

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

23.1.2020 12:21Italialainen kahvijätti luottaa suomalaiseen kierrätyskartonkiinLue lisää »23.1.2020 12:12Valmet toimittaa sellutehtaan avainteknologian ja automaation brasilialaiselle asiakkaalleLue lisää »23.1.2020 11:33Subarulle kaksi kansainvälisesti arvostettua lehdistöpalkintoaLue lisää »

Hyviä uutisia (päivittyy 24h/vrk):

23.1.2020 12:21Italialainen kahvijätti luottaa suomalaiseen kierrätyskartonkiinLue lisää »23.1.2020 12:12Valmet toimittaa sellutehtaan avainteknologian ja automaation brasilialaiselle asiakkaalleLue lisää »23.1.2020 11:33Subarulle kaksi kansainvälisesti arvostettua lehdistöpalkintoaLue lisää »

Ponsse panostaa uusimpaan korjaamolaitteiden teknologiaan

19.07.2019 21:11

teca4.jpg

TECA on yksi Suomen johtavista teollisuustuotteiden, -ratkaisujen ja -palvelujen toimittajista. Vahvaa erityisosaamista on raskaan kaluston korjaamoiden laitteistojen suunnittelu ja toteutus juuri asiakkaan tarpeisiin.

(kuva yllä: Ponsse panostaa vahvasti huoltopalvelukeskustensa toimintoihin. Esimerkiksi Mikkelin uudessa keskuksessa on käytössä uusin teknologia korjaamoiden laitteissa. Kuvassa rasvataan Ponsse Scorpion harvesterin telejä TECAn toimittamalla laitteistolla.)

Metsäkonevalmistaja Ponsse panostaa vahvasti huoltopalvelukeskuksiinsa ja viimeksi täysin uusiin toimitiloihin muutettiin Mikkelissä alkuvuodesta 2019. 

- Ympäri maata sijaitsevat huoltopalvelukeskukset ovat asiakaspalvelumme runko, joten niiden toimintaa kehitetään jatkuvasti, sanoo Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela

Ponssen keskuksissa hyödynnetään kaikessa tekemisessä uusimpia laitteita ja teknologioita, mikä takaa tehokkaan toiminnan koneiden huolloissa ja laajemmissa korjauksisa, ympäristöystävällisyyden ja puhtauden sekä ammattitaitoisen henkilökunnan työturvallisuuden.  

teca3.jpg

(kuva: Ponssen toimitusjohtaja Juho Nummela (oik.), TECAn myyntijohtaja Jari Tanhuanpää ja Ponssen huoltopäällikkö Pertti Rönkkö olivat syystä tyytyväisiä Mikkelin huoltopalvelukeskuksen avajaisissa: oikeilla laitevalinnoilla ja järkevällä suunnittelulla huoltotoiminnot tapahtuvat tehokkaasti, turvallisesti ja puhtaasti. Taustalla näkyy korjaamon nesteiden jakelukeskus.)

- Korjaamoiden laitteissa pyrimme käyttämään mahdollisimman paljon samoja ratkaisuja kaikissa pisteissä, mikä helpottaa asentajien koulutusta ja mahdollistaa tarvittaessa eri toimipisteissä työskentelyn. Niinpä esimerkiksi voiteluaineiden ja nesteiden käsittelyjärjestelmissä, pakokaasujen ja hitsauskäryjen poistossa sekä pesujärjestelmissä teemme laajasti yhteistyötä TECAn kanssa, joka on toimittanut laitteistoja myös hiljattain laajennettuun Vieremän metsäkonetehtaaaseen, kertoo Ponssen huoltopäällikkö Pertti Rönkkö.

teca5.jpg(kuva: Jakelukeskuksen teräsrakenteet on Ponssen omaa suunnittelua mihin on liitetty TECAn toimittamat letkut, kelat, pumput, jakeluannostelijat ja -pistoolit.)

Takana useita onnistuneita projekteja

Ponssen uusi Mikkelin huoltopalvelukeskus oli TECAlle mittava ja mielenkiintoinen kokonaisprojekti.

- Olemme tehneet Ponssen kanssa jo useita onnistuneita projekteja, mitkä ovat olleet haastavia sillä laatuvaatimukset ovat kovalla tasolla. TECA on pystynyt vastaamaan Ponssen toiveisiin ja yhdessä suunnittelemalla on päästy toimiviin ratkaisuihin mikä lopulta näkyy Ponssen asiakkaiden ja korjaamohenkilökunnan tyytyväisyytenä, sanoo TECA Oy:n myynti- johtaja Jari Tanhuanpää.

teca10.jpg

(kuva: Mikkelin huoltohallissa on käytössä laajasti erilaisia TECAn toimittamia letku- ja kaapelikeloja erilaisille nesteille, paineilmalle ja sähkölle.)

- Mikkelin huoltopalvelukeskuksessa onnistuttiin tavoitteessa eli työskentely ympäristöstä tuli toiminnallinen ja turvallinen mikä takaa tehokkuuden ja ajansäästön metsäkoneiden huolloissa samalla kun ympäristöstä pidetään huolta, kertoo TECAn puolesta projetia hoitanyt myyntipäällikkö Mikko Maunu

teca1.jpg

(kuva: TECA toimitti Mikkeliin kaksi kappaletta 18 metrisiä pesuratoja letkuineen ja keloineen, missä kulkee vesi, liuotinaine ja pesuaine. Lisäksi toteutettiin mm. pesuaineen annosteluyksikkö pumppuineen.)

Koneet pestään ennen huoltoa

Kun metsäkone otetaan huoltoon se viedään ensin pesuhalliin, mikä takaa työskentelyn puhtauden.

- TECA toimitti Mikkeliin kaksi kappaletta 18 metrisiä pesuratoja letkuineen ja keloineen, missä kulkee vesi, liuotinaine ja pesuaine. Lisäksi toteutimme mm. pesuaineen annosteluyksikön pumppuineen, sanoo tuoteryhmäpäällikkö Jarmo Mäkinen.  

teca12.jpg(kuva: Pesun jälkeen huoltopaikalleen ajetun metsäkoneen pakoputkeen kiinnitetään laadukas Nederman -pakokaasun  poistojärjestelmä.)

Pakokaasut ja hitsauskäryt poistetaan 

Pesun jälkeen huoltopaikalleen ajetun metsäkoneen pakoputkeen kiinnitetään laadukas Nederman -pakokaasun poistojärjestelmä.

teca6.jpg(kuva: Huoltohallin nurkassa on erillinen Nedermanin hitsauskäryn poistojärjestelmä.)

- Ponssen tapauksessa käytössä on nivelöidyt puomistot, mikä mahdollistaa saman letkun ja suulakkeen kääntämisen eri huoltopaikoille ilman että koneita tarvii siirtää. Letkut on varustettu kevenninkeloilla joten suulake jää roikkumaan halutulle korkeudelle ja jousipalautuksen ansiosta letku kelaantuu kätevästi ylös joten se ei jää pyörimään korjaamon lattialle. Ja pakoputken päähän tulevassa suulakkeessa on kätevä lukkopihti kiinnitys. Yksi puomistoista on asemoitu niin että sitä voidaan käyttää metsäkoneen hitsauksessa syntyvän käryn poistoon ja lisäksi huoltohallin nurkassa on erillinen hitsauskäryn poistojärjestelmä. Sen imukartiossa on lisävarusteena kätevä led-valo, jonka ansiosta muuten työskentelyä varjostavan suulakkeen saa tuotua tarpeeksi lähelle hitsattavaa kohdetta niin että käryt saadaan imettyä talteen, kertoo TECAn tuotepäällikkö Janne Fremling

teca7.jpg

(kuva: Huoltohallissa on erillinen säiliökeskus mistä uudet nesteet siirretään jakeluskeskukseen TECAn toteuttamilla pumppujärjestelmillä.)

Nesteet koneisiin kätevän keskuksen kautta

Koneen huollon yhteydessä siihen lisättävät öljyt ja muut nesteet annostellaan kätevän keskuksen kautta, minkä teräsrakenteet on Ponssen omaa suunnittelua mihin on liitetty TECAn toimittamat letkut, kelat, pumput, jakeluannostelijat ja -pistoolit.

- Ensin vanhat öljyt ja nesteet imetään koneista kierrätykseen.Sitten tilalle saadaan jakelukeskuksen kautta puhtaasti ja tehokkaasti moottori-, vaihteisto- ja hydrauliöljyt, voiteluaineet, vaseliinit sekä jäähdytinnesteet. Huoltohallissa on erillinen säiliökeskus mistä nesteet siirretään jakeluskeskukseen toteuttamillamme pumppujärjestelmillä. Huoltotehtävien aikana koneiden alla on siirrettävät kaukalot, mihin mahdollisesti valuvat öljyt kerätään ja ne sitten tyhjennetään pumppujärjestelmällämme jäteöljysäiliöihin, opastaa TECAn tuotepäällikkö Simo Korhonen.

teca11.jpg

(kuva: Huoltotehtävien aikana koneiden alla on siirrettävät kaukalot, mihin mahdollisesti valuvat öljyt kerätään ja ne sitten tyhjennetään pumppu- järjestelmällä jäteöljysäiliöihin.)

Osat pestään osienpesukoneella

Kun koneista irrotetaan erilaisia osia saadaan ne pestyä puhtaiksi TECAn toimittamalla teollisuuskäyttöön tarkoitetulla osienpesukoneella.

- Ruostumattomasta teräksestä valmistettu pesukone on varustettu mm. öljynerottimella joka kerää osiin kertyneen öljyn pois pesunesteestä, mitä pystyy sitten käyttämään pidempään, kertoo Jarmo Mäkinen. 

teca8.jpg

(kuva: Kun koneista irrotetaan erilaisia osia saadaan ne pestyä puhtaiksi teollisuuskäyttöön tarkoitetulla osienpesukoneella.)

 

23.01.2020 12:21Italialainen kahvijätti luottaa suomalaiseen kierrätyskartonkiin
23.01.2020 12:12Valmet toimittaa sellutehtaan avainteknologian ja automaation brasilialaiselle asiakkaalle
23.01.2020 11:33Subarulle kaksi kansainvälisesti arvostettua lehdistöpalkintoa
23.01.2020 9:43Kalatalouden Keskusliitto: Mateen pyynti alkaa
23.01.2020 9:34Kesätyöpaikkahaku Outokummun Tornion tehtaille ja Kemin kaivokselle on avautunut.
23.01.2020 8:50Iveco palkitsi Suomen parhaat
22.01.2020 14:32Ennätysmäärä renkaita hyötykäyttöön vuonna 2019
22.01.2020 12:52Puuinfo: Puun käytön kaksinkertaistaminen rakentamisessa ei nykytoimin toteudu. Puurakentamisen edistämiseen tarvitaan yhteinen strategia
22.01.2020 12:44Metsä Groupin kesätyöhaku käynnissä sahoille
22.01.2020 10:22Metsä Group ja Dasos hankkivat FSC-sertifioituja luontokohteita

Siirry arkistoon »