Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:12373109 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.3.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.Lue lisää »23.3.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalleLue lisää »23.3.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnanLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.3.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.Lue lisää »23.3.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalleLue lisää »23.3.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnanLue lisää »

Hyötyajoneuvojen laadukasta varustelua haastaviin työtehtäviin - näyttelylaadulla

Share |
09.03.2019 18:44

hio1.jpg

Näit sitten tyylikkäästi työtehtävään varustellun kuorma-autoyhdistelmän rekkanäyttelyssä tai työajossa maantiellä, niin taidokkaiden kiiltävien rosteriosien valmistaja on usein suomalainen Hio-Mex. 

(kuva yllä: Hio-Mexin tuotteet kuten valotelineet ja alleajosuojaputket ovat saavuttaaneet suuren suosion puutavara-autoilijoiden keskuudessa. Ruostumaton teräsmateriaali kestää kovaa käyttöä vaihtelevissa sääolosuhteissa.)

Hio-Mex on erikoistunut kuljetuskaluston erikoisvarusteluun. Yritys valmistaa Tuusulan tuotannossaan raskaan kaluston erikoisvarusteita ruostumattomasta teräksestä; kärkituotteita ovat valotelineet ja alleajosuojaputket. 

- Joustavuus on yksi valttikorttimme ja kaikki Hio-Mex -tuotteet suunnitellaan erikseen nimenomaisen automerkin ominaisuuksien mukaan - mitään kompromisseja emme tee. Ja kaikki on kiinnitystarvikkeita myöten valmistettu ruostumattomasta teräksestä mikä on Suo- men vaihtuvissa sääoloissa tärkeää. Meillä Hio-Mexillä halutaan tehdä asiat oikeasti hyvin ja tarkasti - niin, että asiakas vielä vuosienkin päästä voi ihailla, miten hienosti olemme onnistuneet, kertoo Hio-Mex Oy:n toimitusjohtaja Mika Sassi.

sassi1.jpg(kuva: - Meillä Hio-Mexillä halutaan tehdä asiat oikeasti hyvin ja tarkasti, sanoo Mika Sassi.)

Laadun ja ammattitaidon lisäksi Hio-Mex tunnetaan fiksuista ideoista. Metallin ammattilaiset keksivät nokkelia ratkaisuja ja kehittävät koko ajan sekä lisävarusteiden ominaisuuksia että tarjontaa. Tuusulan tehtaassa on käytössä koneet ja laitteet mitkä mahdollistavat teräksen muokkaamisen juuri haluttuun muotoon. Koska tuotannossa käytetään mm. kemiallista sähkökiillotusta, on Hio-Mex investoinut ympäristöstä huolehtimiseen kuten prosessivesien oikeanlaiseen käsittelyyn.

hio5.jpg

(kuva: Hio-Mex tunnetaan komeimpien näyttelyrekkojen rosteriosien hovihankkijana - kuvassa Kuljetus Auvisen Lowrider.)

- Saamme hyvää palautetta siitä, että tuotteemme ovat toimivia mutta myös hyvännäköisiä, sillä onhan kuljetuskalusto alan yritysten näkyvin käyntikortti, Sassi sanoo.

Hio-Mex tarjoaa laajan merkkikohtaisen malliston varusteita nopeilla toimituksilla suoraan varastosta sekä toteuttaa yksilölliset, täysin räätälöidyt ratkaisut.

- Teemme hyvää yhteistyötä kuorma-autoliikkeiden kanssa ja esimerkiksi Veho Hyötyajoneuvot ja Volvo Truck Centerit tarjoavat tuotteitamme toimipisteistään ja Sisu asentaa niitä suoraan tuotannossaan - toki tarjolla on ratkaisut kaikkiin muihinkin automerkkeihin. Myös erilaiset päällerakentajat, perävaunuvalmistajat jne. ovat erittäin tärkeää asiakaskuntaamme. Valopuolella pääyhteistyökumppaneitamme ovat Örum / Hella, Rigid ja Startax. Tarjoamme tuotteitamme myös suoraan loppukäyttäjille joten kannattaa olla yhteydessä, ilmoittaa Sassi.

hio2.jpg

(kuva: Hio-Mex tarjoaa varusteet kaikkiin hyötyajoneuvomerkkeihin ja keväällä 2018 aloitettu Metec -yhteistyö laajentaa valikoimaa entisestään.)

Metec -yhteistyö

Omaa suunnittelua ja valmistusta olevaa tuotevalikoimaa täydentämään Hio-Mex on aloittanut keväällä 2018 yhteistyön virolaisen Metecin kanssa.

- Metec on vuonna 1993 perustettu valmistaja, jonka toiminta alkoi ruostumattomasta teräksestä tehtyjen pölykapselien toimittamisella Mercedes- Benzille, mikä kertoo jotain laadusta. Tänä päivänä 250 henkilöä työllistävällä Metecillä on Euroopan laajuiset markkinat ja valikoima on todella laaja kattaen mm. valoraudat, karjapuskurit ja alleajosuojaputket eri hyötyajoneuvomerkkeihin. Tuotannossa on käytössä moderni konekanta mihin investoidaan jatkuvasti, kertoo Sassi.

hio3.jpg

(kuva: Kuorma-autojen lisäksi Hio-Mexiltä löytyy ratkaisut myös kevyemmän kaluston varusteluun.)

Metec -tuotteet tarjotaan suoraan varastosta Hio-Mex -tuotteiden rinnalla. 

- Metec tekee tiivistä yhteistyötä suoraan hyötyajoneuvovalmistajien tehtaiden kanssa, mikä näkyy korkeassa laadussa ja mm. asennusta helpottavissa ratkaisuissa. Esimerkiksi valotelineissä on valmiit kaapeloinnit ja kytkentäpisteet vakiona mikä takaa että asennustyö tehdään oikein kustannustehokkaasti, sanoo Sassi.

Hyvin käyntiin lähtenyt yhteistyö on johtanut myös suunnitteluprojekteihin sekä tuotannolliseen synergiaan.

- Tuotekehityspuolella pystymme antamaan paljon toisillemme, mistä hyötyy lopulta asiakas aiempaakin viisaampina tuotteita ja uusina malleina. Olemme siirtämässä myös tiettyjen omien Hio-Mex -sarjatuotteiden valmistusta Metecille mikä takaa kilpailukykyisen hinnoittelun ja antaa omalle Tuusulan tuotannollemme lisää kapasiteettia asiakaskohtaisiin räätälöinteihin, Sassi toteaa.

hio4.jpg

(kuva: Hio-Mexin varusteet ovat toimivia ja myös tyylikkäitä mikä on tärkeä asia, sillä onhan kuljetuskalusto alan yritysten näkyvin käyntikortti.)

Todellinen perheyritys

Perheyritys Hio-Mex Oy työllistää viisi työntekijää. Jokainen työpäivä on pienimuotoinen sukukokous, sillä Hio-Mex on työpaikka isälle, pojalle, äidille, tyttärelle, sedälle, serkulle, kuomalle ja kaimalle.

- Siitä on paljon etua, koska tunnemme toisemme erittäin hyvin. Yhteistyö on saumatonta ja töissä on hyvä meininki, tuotannon ja logistiikan asiantuntija Sari Huttunen (o.s. Sassi) kertoo.

Ilpo Sassi perusti Hio-Mexin vuonna 1979 Nurmijärvelle. Alusta alkaen mukana on ollut myös Tero Sassi.

Tuusulaan yritys muutti 1980 -luvun alussa. Aluksi liiketoiminta perustui käsihiontaan ja -kiillotukseen. Vähitellen raskaan kaluston lisävarusteiden osuus kasvoi ja nykyään erikoisvarustelu on bisneksen kivijalka.

Sukupolvenvaihdos teki Ilpon pojasta, Mika Sassista, toimitusjohtajan vuonna 2010. Vanha remmi on yhä koossa ja perustajat viihtyvät pajan puolella.

- Teemme työtämme iloisella energialla - ja kaipa me sitten tykätään toisistammekin, kun kerran täällä viihdytään, Hio- Mexin jengi nauraa.

 

23.03.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.
23.03.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalle
23.03.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnan
23.03.2019 10:01Vaasa Gas Exchange VGE -tapahtuma keräsi energia-alan asiakkaat ja asiantuntijat verkostoitumaan
22.03.2019 19:44Keksijät Jani Karvanen ja Ville Kopakkala yhteistyöhön puunkorjuuvarusteiden rakentamisessa ja markkinoinnissa
22.03.2019 18:11Kiinteiden puupolttoaineiden käyttö ennallaan - metsähakkeen kulutus lisääntyi
22.03.2019 14:13Ympäristöjärjestöjen masinoima Avohakkuut historiaan -kampanja eteni seuraavaan vaiheeseen
22.03.2019 13:14InCar autokorjaamokeskus avaa kevään aikana 6 uutta toimipistettä viidelle eri paikkakunnalle.
22.03.2019 8:41Uusiutuva metsä ja maaseutu Kasvupolku: Voittajaksi valittiin Lunawood Oy
21.03.2019 11:00Huolehdi kesäajoneuvoon liittyvistä velvollisuuksista ajoissa - Laiminlyönnistä voi seurata kovat sanktiot

Siirry arkistoon »