Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:12373043 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.3.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.Lue lisää »23.3.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalleLue lisää »23.3.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnanLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.3.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.Lue lisää »23.3.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalleLue lisää »23.3.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnanLue lisää »

Työkone lämpimäksi matkapuhelimella - Webasto ThermoConnect

Share |
06.03.2019 20:00

web1.jpg

Edistyksellinen Webasto ThermoConnect moottorilämmittimen etäohjausjärjestelmätuo erillisestä kauko-ohjaimesta tutut ohjaustoiminnot mobiililaitteen näytölle. Sovelluspohjainen palvelu näyttää samalla akun jännitteen ja paljastaa ajoneuvon tai työkoneen sijainnin. Lisäpalveluna ohjelmaan voidaan liittää myös ajopäiväkirja ja ilmalämmittimen tai vaikkapa Hydra Liner hydrauliikkaöljyn esilämmittimen ohjaus.

(kuva yllä: - Webasto ThermoConnectin käyttö maksaa tällä hetkellä alta 35 euroa vuodessa. Yksi maksu, ja vaikka kymmenen käyttäjää, mikä on reilusti edullisempaa kuin usean, pitkälti toista sataa maksavan perinteisen kaukosäätimen kustannus. Lisähinnasta tarjottava ajopäiväkirja puolestaan kustantaa noin 175 euroa vuodessa. Kaikki lisäpalvelut ovat yrittäjäystävällisesti hinnoiteltuja, sanoo KAHA Oy:n tuotepäällikkö Juuso Pahlstén.) 

SIM-kortin sisältävä Webasto ThermoConnect lisälaite on asennettavissa lähes kaikkiin tehdas ja jälkiasenteisiin Webasto -vesilämmittimiin 12/24V järjestelmissä. Lämmittimen ohjaaminen ja ajastaminen tapahtuu applikaation kautta, mikä muuttaa älypuhelimen reaaliaikaiseksi lämmittimen kaukosäätimeksi. Kiinteällä vuosimaksulla tarjottava palvelu toimii lähes kaikissa Euroopan maissa samalla hinnalla ja mahdollistaa teoriassa jopa sadan puhelimen liittämisen yhteen lämmittimeen. Näin kone on käyttäjästä riippumatta aina valmiiksi lämmitettynä työmaalla.

- Jokainen käyttäjä voi ohjelmoida Webasto -lämmittimen omien käyttötarpeidensa mukaan. Kahden tai useamman käyttäjän ryhmissä yksi on nimetty pääkäyttäjäksi, joka hyväksyy ja vahvistaa muiden toivomat muutokset. Sovellus näyttää reaaliaikaisena ajoneuvon sisälämpötilan ja akun jännitteen. Ominaisuuden avulla vältytään turhilta lämmityskerroilta sekä säästetään akkua ja polttoainetta, sanoo Webastoa maahantuovan KAHA Oy:n tuotepäällikkö Juuso Pahlstén.

web2.jpg

(kuva: Kaikkia sovelluksen tarjoamia toimintoja voidaan ohjata myös tietokoneen työpöytäsovelluksesta. Paikannuspalvelu näyttää työkoneen tai ajoneuvon sijainnin reaaliajassa.)

Myös lisälaitteille

Webasto ThermoConnectissa on myös vapaita portteja, mikä mahdollistaa lisälaitteitteiden, kuten esimerkiksi hydrauliikkaöljyn lämmityskierukan tai erillisen Webasto -ilmalämmittimen päälle-/pois -kytkennän sovelluksen kautta.

- Uusi palvelumme antaa mahdollisuuden töiden aloittamisen esilämmitetyllä, parhaassa tapauksessa jopa täysin toimintavalmiilla ajoneuvolla tai työkoneella. Esilämmitys säästää sekä aikaa että konetta; tehostuneesta työskentelystä puhumattakaan, Pahlstén huomauttaa.

web3.jpg(kuva: Ilmaisella ThermoConnect-sovelluksella pystyt tarkkailemaan myös esimerkiksi auton sisälämpötilaa sekä akun jännitettä. Jos akku näyttää olevan jo valmiiksi ihan lopussa, ei lämmitystä kannata välttämättä aloittaa.)

Monikäyttöinen

Webasto ThermoConnect sisältää myös reaaliaikaisesti ajoneuvon sijainnin näyttävän paikannuspalvelun. Pahlsténin mukaan paikannusta voidaan hyödyntää monilla eri tavoilla, esimerkiksi silloin kun käyttäjä ei itse muista tai tiedä, missä auto tai työkone on sijaitsee, mutta myös varkaus- ja väärinkäyttötilanteissa:

- Webasto ThermoConnect on alunperin Suomessa Oululaisen Embelin Oy:n kehittämä Remuc -palvelu, joka syntyi tarpeesta. Sittemmin Webaston omistukseen siirtyneen palvelun sisältöä ja toimintoja lisätään asiakaslähtöisesti, tarpeen mukaan. Yksi kysytyimmistä palveluista on mahdollisuus sähköisen ajopäiväkirjan tuomisesta sovelluksen yhteyteen. Ilokseni voin kertoa että ajopäiväkirja on nyt valmiina ja se on pienestä lisämaksusta tarjolla sovelluksen yhteyteen.

Kustannustehokas

Pahlstén kertoo etäohjauksen tuovan konkreettisia ja rahanarvoisia etuja myös laitteiden huoltopuolelle.

- Jokaisessa laitteessa on oma QR-koodi, joka mahdollistaa laitteen toimintojen hallinnan vaikkapa nyt matkapuhelimella, tosin pääkäyttäjän tulee ensin hyväksyä pyyntö. Datayhteys avaa täysin uusia ja lämmittimissä ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, kuten esimerkiksi laitteen diagnostiikkaraportin lähetyksen, mikä saattaa tietyissä tilanteissa nopeuttaa huollon työskentelyä.

Webasto lisälämmittimet ja Webasto ThermoConnect -ohjainyksiköt ovat saatavilla valtuutetuilta Webasto jälleenmyyjiltä kautta Suomen. Ilmainen Webasto Thermo Connect sovellus on tarjolla Android- ja Apple -käyttöjärjestelmiin ja applikaatio on ladattavissa App Storesta ja Google Playsta.

23.03.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.
23.03.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalle
23.03.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnan
23.03.2019 10:01Vaasa Gas Exchange VGE -tapahtuma keräsi energia-alan asiakkaat ja asiantuntijat verkostoitumaan
22.03.2019 19:44Keksijät Jani Karvanen ja Ville Kopakkala yhteistyöhön puunkorjuuvarusteiden rakentamisessa ja markkinoinnissa
22.03.2019 18:11Kiinteiden puupolttoaineiden käyttö ennallaan - metsähakkeen kulutus lisääntyi
22.03.2019 14:13Ympäristöjärjestöjen masinoima Avohakkuut historiaan -kampanja eteni seuraavaan vaiheeseen
22.03.2019 13:14InCar autokorjaamokeskus avaa kevään aikana 6 uutta toimipistettä viidelle eri paikkakunnalle.
22.03.2019 8:41Uusiutuva metsä ja maaseutu Kasvupolku: Voittajaksi valittiin Lunawood Oy
21.03.2019 11:00Huolehdi kesäajoneuvoon liittyvistä velvollisuuksista ajoissa - Laiminlyönnistä voi seurata kovat sanktiot

Siirry arkistoon »