Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:12373025 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.3.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.Lue lisää »23.3.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalleLue lisää »23.3.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnanLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.3.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.Lue lisää »23.3.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalleLue lisää »23.3.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnanLue lisää »

Wetteri - pohjoisen autokaupan jätti: Keskiössä asiakkaat ja heidän asiakkaansa

Share |
04.03.2019 20:11

wet12.jpg

Suomen metsäteollisuusalan yritykset ovat yhä riippuvaisempia tasaisena virtana kumipyörien varassa kulkevista puutavara-, hake-, kemikaali- ym. kuljetuksista ja sitä kautta myös hyötyautopuolella toimivien palvelutarjoajien palveluista. 

(kuva: Wetteri Power Oy:n pääpaikka on Oulussa, missä toimii myynnin ja hallinnon lisäksi varaosalogistiikan keskus ja huoltopalvelut. Mekaanikkoja on yhteensä 27 ja läpiajettavia huoltopaikkoja on 14. Lisäksi kuljetusalan ammattilaisia palvellaan toimipisteissä Kuusamossa, Rovaniemellä, Kemissä, Kokkolassa, Kajaanissa ja Kempeleessä.) 

Pohjois-Suomen alueella yhteensä seitsemän palvelupisteen voimin raskasta liikennettä palveleva Wetteri Power Oy on rakentanut verkostonsa asiakkaittensa asiakkaiden tarpeet huomioiden. Se näkyy myös myynnissä, sillä noin joka kolmas Pohjois-Suomessa uutena hankittu kuorma-auto on hankittu Wetteri Powerilta.

Wetteri Yhtiöt - vahva autokaupan toimija

Volvo- ja Renault Trucks kuorma-autojen sekä Volvo linja-autojen ja maansiirtokoneiden huoltopalveluiden tarjontaan. Pohjois-Suomen alueella keskittynyt Wetteri Power Oy on osa Wetteri-konsernia, joka kuuluu neljän suurimman suomalaisen yksityisen autoliikkeen joukkoon. Wetteri Yhtiöt -autoliikekonserni toimii kahdeksalla paikkakunnalla yhteensä seitsemässätoista pisteessä ja työllistää noin 500 autoalan ammattilaista. Uusista henkilöautoista Pohjois-Suomessa joka neljäs ja uusista kuorma-autoista noin joka kolmas myydään Wetteriltä.

Wetteri Power Oy:n kokonaisvaltaiseen palveluun sisältyy myynnin ohella oleellisena osana kuorma- ja linja-autojen ja maansiirtokoneiden huolto- ja varaosapalvelut. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Oulussa, muut toimipisteet ovat Kuusamossa, Rovaniemellä, Kemissä, Kokkolassa, Kajaanissa ja Kempeleessä.

wet22.jpg

(kuva: Vuonna 1996 Volvon palveluksessa aloittanut ja sittemmin Wetterille siirtynyt Antti Ollikainen (43) on toiminut Wetteri Power Oy:n jälkimarkkinajohtajana vuodesta 2008 ja toimitusjohtajana vuodesta 2018 alkaen.)

Hallitun kasvun strategia jatkuu

Reilu vuosi sitten Wetteri Power Oy:n vetovastuu siirtyi yhtiötä menestyksekkäästi vuodesta 2002 lähtien johtaneen Håkan Kunnarin eläkkeelle siirtymisen myötä yhtiön jälkimarkkinointijohtaja Antti Ollikaiselle, jolla on nuoresta iästään huolimatta takanaan pitkä ja monivivahteinen ura sekä Volvo Finland Ab:n että Wetteri Power Oy:n leivissä. Ollikaisen ohjaksissa Wetteri Powerissa on jatkettu Kunnarin viitoittamaa vahvan mutta hallitun kasvun tietä. 

- Vahdinvaihto sujui harkiten ja aikaa käyttäen, mikä on perheyhtiössä mahdollista. Kulunut vuosi 2018 on sujunut suunnitelmien mukaisesti, myyntiä kehittäen sekä jälkimarkkinointia vahvistaen. Jos myyntiä voi pitää jonkinasteisena indikaattorina, niin kappalemäärät ja merkkiemme markkinaosuudet ovat edelleen kasvaneet alueellamme. Ja nyt puhutaan koko Wetteri Power Oy:n myyntialueesta, mihin lukeutuu koko pohjoinen  Suomi Kokkolan ja Kajaanin tasolta alkaen, Ollikainen kertoo.

wet4.jpg

(kuva: Joulun alla Wetteri Powerin Oulun toimipisteen hallissa oli valmisteilla myös uusi Renault Trucks paloauto Enontekiön pelastuslaitokselle.)

Renault Trucks laajentanut tarjontaa

Kuorma-autojen myyntitilastot tukevat Ollikaisen puhetta. Volvolla on vakaa asema kaikilla suoritealoilla ja noin 50 prosentin markkinaosuus puutavara-automarkkinoilla, mistä suuri osa liikennöi Wetteri Powerin vaikutusalueella. Vuoden 2017 taitteessa käynnistynyt Renault Trucks jälleenmyynti on sekin saanut hyvän nosteen Wetteri Powerin verkostossa. 

- Volvon mallistosta löytyy täkälaisiin olosuhteisiin ja asiakkaittemme kuljetustarpeisiin erittäin hyvin sopivat työkalut. Teemme jatkuvaa työtä että tasapaino myös säilyisi nykyisellään muun muassa jälkimarkkinapuolta kehittämällä. Renault Trucksin mukaan tulo antoi hyvän piristyksen ja merkin myynti on saatu lyhyessä ajassa hyvään vauhtiin. Kiinnostusta ovat herättäneet etenkin uudet neliakseliset mallit sekä pakettiautot, mitkä ovat myös meille Powerilaisille vielä uusi aluevaltaus. Aikaisemmin pakettiautoasiakkaat ohjattiin Wetterin henkilöautopuolen suuntaan. Koen etuoikeudeksi, että saamme tarjota asiakkaillemme laajasta mallistosta lukuisia vaihtoehtoja mm. kappale- ja puutavaran kuljetukseen kuin myös maansiirtoon ja hakepuolelle sekä tienhoitoon ja tietysti henkilöliikenteeseen, Ollikainen summaa.

wet6.jpg

(kuva: Renault Trucks kuorma- ja pakettiautojen myynnistä vastaa Arto Matinlassi. - Reilun puolitoista vuotta olen täällä ollut. Taloon tulin ns. sisäisenä siirtona, Wetterin puolelta, Matinlassi kertoo.)

Millaisen vastaanoton kevyet tavara-autot ovat saaneet ja millaista lisäarvoa pakettiautoasiakkaat voivat saada ostaessaan kalustoa raskaan puolen myyjältä?

- Useissa yhteyksissä esiin nostettu fraasi yhden luukun palveluperiaatteesta ei ole aivan tyhjästä temmattu. Näen tärkeänä etuna että asiakkaamme voivat nyt kääntyä kaikissa tavara-autoihin liittyvissä asioissaan entuudestaan tuttujen automyyjien ja huoltoasentajien puoleen. Lisäarvo muodostuu etenkin kaiken kattavasta ja laajoilla aukioloajoilla toimivasta huoltopalvelustamme, mitkä ovat saaneet erityisen hyvää palautetta uusilta pakettiautoasiakkailtamme. Puhumattakaan kattavista ja vuorokauden ympäri tarjottavista huoltoautopalveluistamme, summaa Ollikainen.

wet3.jpg

(kuva: Oulun toimipiste palvelee sijaintinsa puolesta erittäin hyvin kaukoliikennepuolen asiakkaita, mutta myös puutavara-autot ovat tuttu näky huoltohallin puolella.)

Asiakasta varten

Wetteri Powerin vahvaa myyntiorganisaatiota tukee asiansa osaava jälkimarkkinointi, minkä kasvusta ja kehityksestä Ollikainen on henkilökohtaisesti vastannut jo usean vuoden ajan. 

- Tarjottavien palveluiden on vastattava, ei vain asiakkaidemme, vaan asiakkaittemme asiakkaiden tarpeisiin. Eli palveluiden ja aukioloaikojen on pystyttävä joustamaan kuljetusyrittäjän asi- akkaan aikataulujen mukaan ja mieluiten vielä ennakoivasti. Tämä mielessä olemme vieneet palveluitamme eteenpäin sillä tuloksella, että lähes kaikki asiakkaittemme tarvitsemat ajoneuvoihin liittyvät palvelut ja ratkaisut ovat kauttamme saatavilla miltei kaikkina vuorokauden aikoina. Eli alamme lähestyä palveluiden kattavuuden puolesta asian ydintä, Ollikainen arvioi.

Kuluneen vuoden aikana Wetteri Power on tehnyt merkittäviä panostuksia jälkimarkkinoinnin kehittämiseen ja toimitilojen laajennushankkeisiin, joista merkittävimpiin lukeutuu Rovaniemen toimipisteeseen pian avattava 700 neliömetrin laajennus. 

- Kaivattu lisätila hyödynnetään korjaamon ja varaston sekä rengaspalvelun kesken, tarkentaa Ollikainen.

Rengaspalvelut ovatkin merkittävässä asemassa Wetteri Power Oy:n palvelutarjonnassa. 

- Vuosittain seitsemän toimipisteemme kautta kulkee noin 5000 kuorma-auton ja perävaunun rengasta. Tätä palvelupuolta kehitämme aktiivisesti ja päämäärätietoisesti, lupaa Ollikainen.

Wetteri Power Oy:n kattavaan huoltopalvelutarjontaan kuuluu Volvo kuorma- ja linja-autojen sekä Renault Trucks kuorma-autojen ja maansiirtokoneiden lisäksi myös Kesla nostureiden huoltopalvelut, jotka ovat tarjolla kaikissa Wetteri Power Oy:n toimipisteissä.

-Lisäksi huollamme myös Närko perävaunuja, mutta tarjoamme palvelumme kaikille asiakkaille kaikkiin tuotteisiin. Ovea ei näytetä kenellekään, se on selvää, Ollikainen lupaa.

wet5.jpg

(kuva: Wetteri Power Oy:n palvelupuolen tarjontaan lukeutuvat oleellisena osana huoltoautot, joita on kaikkiaan tusinan verran. Kuvassa Oulun pisteen uusi Renault Trucks Master.)

120 000 tuntia vuodessa

Ollikaisen mukaan Wetteri Power Oy:n henkilöstön vaihtuvuus on pientä ja yhteishenki on hyvä. 

- Kaikissa toimipisteissä on jatkuvasti päällä vahva tekemisen meininki, mikä näkyy laskutettujen työtuntien määrässä, joita kertyy noin 85 asentajallemme voimin parhaimmillaan jopa 120 000 vuodessa, ilmoittaa Ollikainen. 

Wetteri Power Oy:n kattavaan huoltopalvelutarjontaan kuuluu Volvo kuorma- ja linja-autojen sekä Renault Trucks kuorma-autojen ja maansiirtokoneiden lisäksi myös Kesla nostureiden huoltopalvelut, jotka ovat tarjolla kaikissa Wetteri Power Oy:n toimipisteissä.

- Lisäksi huollamme myös Närko perävaunuja, mutta tarjoamme palvelumme kaikille asiakkaille kaikkiin tuotteisiin. Ovea ei näytetä kenellekään, se on selvää, Ollikainen lupaa. 

wet7.jpg

(kuva: Vaihtoautopällikkö Pekka Karppinen on vielä tuore kasvo Wetteri Powerilla. - Pidetään huoli että ehditään kaikkien kanssa jutuille, Karppinen toteaa.)

Uusi vaihtoautokeskus Ouluun

Vuodenvaihteen merkittäviin uudistushankkeisiin lukeutuu Rovaniemen toimitilalaajennuksen ohella myös Oulun toimipisteen yhteyteen rakenteilla oleva vaihtoautokeskus Wetteri Power Center. Niin ikään tammikuun aikana avattavaksi kaavaillusta pisteestä on tarkoitus myydä  keskitetysti aluksi noin 200 tarkastettua ja korkealaatuista vaihtoautoa ja myöhemmin, toimintatapojen vakiintuessa noin 250 - 300 hyötyautoa vuodessa. 

- Toki vaihtoautojen myyntiä jatketaan myös muissa toimipisteissä. Ouluun on tarkoitus hank-kia kalustoa asiakaslähtöisesti, myös omien toimipisteidemme ulkopuolelta, aina ulkomaita myöden, sanoo hiljattain Wetteri Powerin palvelukseen vaihtoautopäälliköksi siirtynyt Pekka Karppinen.

wet8.jpg

(kuva: Puutavara-autoilijat ovat erittäin tärkeä Wetteri Powerin asiakaskunta. Viime vuosina Puunkuormaajamestari -kiertue on vieraillut Wetteri Powerin eri toimipaikoissa; kuvassa ollaan Kuusamossa. Kilpailuissa on nähty huimia suorituksia ja yleisöä on ollut paikalla todella hyvin. Vuonna 2019 perinne jatkuu...)

23.03.2019 22:05TimberRoad 2020 yhdistelmien etuseinät.
23.03.2019 12:22Puutavarakaupalla näköpiirissä uhkia ja mahdollisuuksia - kauppa kaipaa hyviä tarinoita puun käytöstä kuluttajalle
23.03.2019 12:11Suomen Hyötytuuli Oy on ostanut Eranti Engineering Oy:n merituulivoimaliiketoiminnan
23.03.2019 10:01Vaasa Gas Exchange VGE -tapahtuma keräsi energia-alan asiakkaat ja asiantuntijat verkostoitumaan
22.03.2019 19:44Keksijät Jani Karvanen ja Ville Kopakkala yhteistyöhön puunkorjuuvarusteiden rakentamisessa ja markkinoinnissa
22.03.2019 18:11Kiinteiden puupolttoaineiden käyttö ennallaan - metsähakkeen kulutus lisääntyi
22.03.2019 14:13Ympäristöjärjestöjen masinoima Avohakkuut historiaan -kampanja eteni seuraavaan vaiheeseen
22.03.2019 13:14InCar autokorjaamokeskus avaa kevään aikana 6 uutta toimipistettä viidelle eri paikkakunnalle.
22.03.2019 8:41Uusiutuva metsä ja maaseutu Kasvupolku: Voittajaksi valittiin Lunawood Oy
21.03.2019 11:00Huolehdi kesäajoneuvoon liittyvistä velvollisuuksista ajoissa - Laiminlyönnistä voi seurata kovat sanktiot

Siirry arkistoon »