Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:12354482 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

21.3.2019 11:00Huolehdi kesäajoneuvoon liittyvistä velvollisuuksista ajoissa - Laiminlyönnistä voi seurata kovat sanktiotLue lisää »21.3.2019 10:00SabriScanille tytäryhtiö MarokkoonLue lisää »21.3.2019Metsäpuut kukkivat tänä keväänä runsaastiLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

21.3.2019 11:00Huolehdi kesäajoneuvoon liittyvistä velvollisuuksista ajoissa - Laiminlyönnistä voi seurata kovat sanktiotLue lisää »21.3.2019 10:00SabriScanille tytäryhtiö MarokkoonLue lisää »21.3.2019Metsäpuut kukkivat tänä keväänä runsaastiLue lisää »

Ideachip Machine - puutavara-autoilijoiden monipuolista palvelua keskeisellä paikalla

Share |
03.01.2019 19:11

idea1.jpg

Ideachip Machine Oy muutti reilu pari vuotta sitten uusiin toimitiloihin Mäntyharjulle. Sijainti valittiin puutavara-autojen ajoreittien solmukohtaan, niin että huoltoon tai nosturiasennukseen on mahdollisimman helppo poiketa.

(kuva: Ideachip Machine Oy:n toimitilat sijaitsevat keskeisellä paikalla puutavara-autojen ajoreittien varrella Mäntyharjulla osoitteessa Vihantasalmentie 421A. Lahti-Mikkeli viitostieltä on Ideachipille matkaa vain muutama kilometri.)

Suunnitelma on osoittautunut onnistuneeksi sillä puutavara- autoilijat ovat suurella joukolle todenneet Ideachip Machinen palvelukonseptin toimivaksi ja lisäarvoa tuottavaksi.

- Autojen käyttöaste on tänä päivänä erittäin kova ja aikataulut tiukat. Me haluamme osaltamme helpottaa kuljetusyrittäjien ja kuljettajien arkea toiminnallamme. Mäntyharjun ympäristössä on paljon puutavara-autoilijoita ja ajoreitit kulkevat niin että meillä käy usein autoja joiden kotipaikka on jopa satojenkin kilometrien päässä, sanoo Ideachip Machinen Teppo Humalainen.   

idea3.jpg

(kuva: Teppo Humalainen esittelee asennukseen menevää uutta Palfinger Epsilon Q150L -nosturia: - Nosturiasennuksia on menossa taas työn alle puolisen tusinaa lähiaikoina joten uusien kauppa on käynyt mukavasti.)

Huoltohallissa täysi vauhti päällä

Ideachip Machinen uudet toimivat hallitilat tarjoaa hyvät puitteet huolto- ja asennustoiminnalle. 

- Ja olemme onnistuneet löytämään palvelukseemme ammattitaitoiset ja motivoituneet asentajat, mikä on tietenkin tärkein asia. Hallissa on koko ajan täysi vauhti päällä ja kun työmäärät kasvaa niin yksi asentaja tarvittaisiin jo lisääkin. Myymme uudet Palfinger Epsilon nosturit jotka myös asennamme ja teemme vaihdossa tulleiden nostureiden kunnostukset. Lisäksi meiltä saa apua huolto- ja varaosa-asioissa myös muun merkkisiin nostureihin. Myyntiedustukseemme kuuluu myös Jyki perävaunut joita myydään pääasissa puutavaran ajoon mutta myös sora- ja elementtipuolelle. Huoltoa ja varaosia tarjotaan kärryissä merkkiin kuin merkkiin - kunnostamme perusteellisesti myös vaihtovaunut ja nyt on työn alla yksi telitysprojektikin. Ja saa meiltä apua päällerakenteidenkin korjailuun, kertoilee Humalainen. 

idea2.jpg

(kuva: Ideachip Machine myy uudet Jyki perävaunut alueellaan. Kuvassa valmistumassa 5-akseliseksi telitetty vaihtovaunu mikä on samalla kunnostettu perusteellisesti.)

Ideachip Machinen hallissa on työn alla pääasiassa ennakkoon sovittuja asennuksia ja huoltoja, mutta joustoa löytyy silloin kun asiakkaalla on hätä. 

- Kun ajo pysähtyy vaurion takia on auto saatava takaisin tuottavaan työhön kiireellä. Pyrimme auttamaan silloin aina parhaamme mukaan ja meidät tavoittaa puhelimella myös virka-ajan ulkopuolella. Yleensä kun hetki mietitään niin ongelmaan löytyy joku ratkaisu, toteaa Humalainen.   

idea7.jpg

(kuva: Ideachip Machinen varaosavaraston hyllyistä löytyy laajasti perusosat nostureihin, perävaunuihin ja hakkureihin.)

Varaosat löytyy heti hyllystä 

Ideachip Machinen varaosavarasto on kasvanut koko ajan toiminnan laajentuessa.

- Perusosat pitää löytyä laajasti heti hyllystä oli sitten kyseessä nosturi, perävaunu tai Jenz hakkuri, joiden maahantuonti, myynti ja varaosapalvelut ovat tärkeä osa  toimintaamme. Osamäärä on noussut jo niin paljon että varaston laajennus alkaa olla seuraavaksi edessä, pohtii Humalainen.

idea4.jpg

(kuva: Palfinger Epsilon tarjoaa hyvät nosturit joko perinteisellä puomistolla tai Z-mallisena. Kuvassa vasemmalla uusi M12L varustettuna sähköohjauksella ja vieressä M12Z hydraulisella esiohjauksella.)

Nostureita myydään hyvää tahtia

Puutavaranosturikauppa on käynyt viime aikoina hyvää tahtia ja Ideachip Machinen kokeneet nosturikauppiaat Teppo Humalainen ja Arto Moilanen ovat onnistuneet alueensa Palfinger Epsilon myynnissä vähintään kiitettävästi. 

- Tänä vuonna uusia nostureita on toimitettu hyvää tahtia ja vaihtonosturitkin kiertävät mukavasti. Palfinger Epsilon on huipputuote oli kyseessä sitten perinteisellä puomistolla varustettu tai Z-mallin kone. Asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä hydrauliseen esiohjaukseen ja sähköohjattujen myynti kasvaa koko ajan; nytkin pihassa olevasta viidestä uudesta asennukseen menossa olevasta nosturista kolme on varustettu sähköohjauksella, laskeskelee Humalainen.

idea5.jpg

(kuva: Käytetty hyvässä iskussa oleva Sisu on saamassa peräänsä uuden Palfinger Epsilon nosturin.)

21.03.2019 11:00Huolehdi kesäajoneuvoon liittyvistä velvollisuuksista ajoissa - Laiminlyönnistä voi seurata kovat sanktiot
21.03.2019 10:00SabriScanille tytäryhtiö Marokkoon
21.03.2019Metsäpuut kukkivat tänä keväänä runsaasti
20.03.2019 19:33Näin puhdistat Alcoa Dura-Bright® -alumiinivanteet
20.03.2019 13:06Tulevan vaalikauden tärkeimmät haasteet huoltovarmuuden näkökulmasta
20.03.2019 11:30Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä väheni vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä
20.03.2019 11:20Uudistuva Mercedes-Benz GLC Coupé
20.03.2019 11:00Ajokortin ulkoasua uudistetaan
20.03.2019 10:50Tuulilasin kuntoa valvotaan katsastuksissa - Ilmaisia tuulilasitarkistuksia pääsiäisviikolla valituilla ABC-asemilla
20.03.2019 10:37Tulevaisuuden lämpimät talvet voivat heikentää metsäpuiden taimien selviytymistä

Siirry arkistoon »