Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:11413981 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

20.1.2019 8:33Uusi ammattiliikenteen Teboil D-automaatti avattu TampereellaLue lisää »20.1.2019 8:10Lisää ilmatilaa dronejen lennättämiseen - lentoasemien lähialueiden sopimismenettelyihin ei muutoksiaLue lisää »19.1.2019 13:55Muista seurata Ammattilehti.fi YouTube -kanavaa: Tarjolla mielenkiintoisia kuljetus- ja konealan videoitaLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

20.1.2019 8:33Uusi ammattiliikenteen Teboil D-automaatti avattu TampereellaLue lisää »20.1.2019 8:10Lisää ilmatilaa dronejen lennättämiseen - lentoasemien lähialueiden sopimismenettelyihin ei muutoksiaLue lisää »19.1.2019 13:55Muista seurata Ammattilehti.fi YouTube -kanavaa: Tarjolla mielenkiintoisia kuljetus- ja konealan videoitaLue lisää »

Edistyksellistä sammutustekniikkaa työkoneisiin ja ajoneuvoihin

Share |
30.10.2018 19:01

fire1.jpg

Teknosafe Oy on palosuojelun ja työturvallisuuden erikoisliike Imatralta, joka palvelee asiakkaita ympäri maata. Vuonna 1981 perustetun perheyrityksen laaja tuotteisto ja toiminta kattaa palokaluston, työturvallisuustuotteet ja erilaisia turvallisuuskursseja. Nyt valikoimaan on otettu myös liikkuvan kaluston automaattiset samutusjärjestelmät.

(kuva yllä: Paloturvallisuuden erikoisosaaja Teknosafe Oy on ottanut valikoimaansa Rotarex FireDETEC Compact Line -sammutusjärjestelmät, jotka ovat saaneet ensimmäisenä ja tällä hetkellä ainoana järjestelmänä Suomessa uuden FA 127 -hyväksynnän.) 

- Toimintamme kattaa palokaluston ja työturvallisuustuotteiden myynnin ja huollon. Laajoista valikoimistamme löytyvät muun muassa alkusammutuskalusto, armatuuri-, paloletku- ja liitinkalusto, palomiesten henkilökohtaiset varusteet sekä työturvallisuus- ja öljyntorjuntatuotteet. Tarjoamme lisäksi koulutuspalveluita sekä suoritamme sammuttimien ja kuljetettavien kaasusäiliöiden määräaikaistarkastuksia ja -huoltoja, kertovat sisarukset, toimitusjohtaja Anna Helminen ja myyntipäällikkö Elina Metsi, jotka jatkavat isänsä Esko Metsin perustaman yrityksen kasvattamista ja kehittämistä. 

Vuosikymmenten aikana Teknosafelle on kertynyt ainutlaatuisen vahva kokemus ja osaaminen palosuojelusta erilaisissa kohteissa:

- Se luo meille hyvän pohjan myös liikkuvan kaluston palosuojaamiseen laadukkailla järjestelmillä.  

fire2.jpg

(kuva: Moottoritilan sisälle asennettavassa FireDETEC Compact Line -järjestelmässä palon havaitsemiseen käytetään ilmaisinputkea, joka reagoi luotettavasti heti palon alkuvaiheessa.)

FA 127 -hyväksytyt järjestelmät liikkuvaan kalustoon

Teknosafe on tehnyt parin vuoden ajan yhteistyötä luxemburgilaisen Rotarexin kanssa teollisuuspuolen sammutusjärjestelmissä, joka valmistaa edistykselliset automaattiset sammutusjärjestelmät myös työkoneiden ja ajoneuvojen palosuojaukseen. 

- Rotarex on vahva toimija alallaan ja Euroopassa valmistettavia järjestelmiä toimitetaan ympäri maailmaa teollisuuden ja kiinteistöjen ym. lisäksi johtaville kone- ja ajoneuvovalmistajille ensiasennukseen sekä jälkiasennettavaksi käytössä olevaan liikkuvaan kalustoon. Teollisuuspuolen asiakkaamme ovat todenneet Rotatexin kompaktin kokoiset ja helppoasenteiset sammutusjärjestelmät erittäin luotettaviksi, sammutusteholtaan suuriksi ja valmistuskomponenteiltaan laadukkaiksi, kertoo Anna Helminen.

Keväällä 2018 VTT testasi Rotarex FireDETEC Compact Line -sammutusjärjestelmän pe- rusteellisesti antaen sille ensimmäisenä ja tällä hetkellä ainoana Suomessa myytävänä järjestelmänä uuden FA 127 -hyväksynnän. 

- Uusi FA 127 -hyväksyntä on monessa suhteessa vaativampi kuin aiempi FK 127 -hyväksyntä ja se asettaa järjestelmälle entistä kovemmat haasteet mm. sammutusturvan laajuudelle, sanoo Elina Metsi.

fire3.jpg

(kuva: FireDETEC Compact Line -sammutusjärjestelmässä käytetään sammutusainesäiliöinä Rotatexin omaa suunnittelua ja valmistusta olevia patentoituja tuplakammiosäiliöitä - ei tavallisia sammutinsäiliöitä.)

Suojaa työkoneet palolta luotettavasti 

FireDETEC Compact Line on täydellinen esisuunniteltu järjestelmä palon havaitsemiseen sekä sammuttamiseen nopeasti ja tehokkaasti liikkuvassa kalustossa. Se havaitsee ja sammuttaa automaattisesti sähkö- ja laitepalot suojaten matkustajia ja arvokkaita laitteita. FireDETEC Compact Line asennetaan suoraan moottorikotelon sisään lähimmäksi oletettua tulipalon syttymiskohtaa. Asennus on helppoa ja järjestelmä muuntuu joustavasti erilaisiin kohteisiin.

fire4.jpg(kuva: Erittäin luotettava FireDETEC Compact Line -sammutusjärjestelmä on asennuksen suhteen joustava, tilaa säästävä ja kustannustehokas.)

- FireDETEC Compact Line -järjestelmässä palon havaitsemiseen käytetään typellä paineistettua ilmaisinputkea, joka reagoi heti palon alkuvaiheessa; lisäksi voidaan asentaa manuaalinen laukaisin koneen ohjaamoon. Kuumuuden aiheuttama (noin 170 °C) nopea ilmaisinletkun paineen purkautuminen aktivoi erityisen paine-eroventtiilin ja täyttää välittömästi koko moottoritilan myrkyttömällä, ympäristöystävällisellä FireDETEC TS55 -sammutusaineella. Palo sammuu nopeasti syttymisen jälkeen, minimoiden vahingot ja seisokin. Erittäin luotettava järjestelmä on joustavampi, tilaa säästävämpi ja kustannustehokkampi ratkaisu verrattuna mekaanisiin tai sähköisiin järjestelmiin, ilmoittaa Anna Helminen.

fire5.jpg

(kuva: Säiliökokoja on tarjolla 4, 7 ja 12 litran peruskoot, joita voidaan myös yhdistellä. Asennus voidaan tehdä vaaka- tai pystysuoraan.)

Ainutlaatuinen tuplakammiosäiliö

FireDETEC Compact Line -sammutusjärjestelmässä käytetään sammutusainesäiliöinä Rotatexin omaa suunnittelua ja valmistusta olevia patentoituja tuplakammiosäiliöitä - ei tavallisia sammutinsäiliöitä. 

- Erittäin tuvallinen ja täysin vuotosuojattu tuplakammiosäiliö kestää värähtelyjä ja sen asennus on mahdollista vaaka- tai pystysuoraan. Korkeapainesäiliö sijaitsee suojassa säiliön ytimessä. Aktivoituessa paineistettu kaasu vapautetaan ulompaan kammioon mäntää vasten, mikä työntää sammutusaineen sammutusputkistoon. Säiliöön sisäänrakennettu paineenalentaja takaa jatkuvan ja tasaisen sammutusaineen purkauksen auttaen estämään uudelleensyttymistä, opastaa Elina Metsi.  

Säiliökokoja on tarjolla 4, 7 ja 12 litran peruskoot, joita voidaan myös yhdistellä optimaalisen sammutustehon saavuttamiseksi. 

Jälleenmyyjiä haetaan

Teknosafe maahantuo, myy, asentaa ja huoltaa Rotarex FireDETEC Compact Line -sammutusjärjestelmät.

- Haemme myös asennuksen hallitsevia jälleenmyyjiä eri puolita maata näille laautuotteille joten kannattaa olla yhteydessä. Lisäksi laajasta valikoimastamme löytyy sammutuspuolen tuotteiden lisäksi urakoitsijoiden käyttöön mm. öljynimeytystuotteet ja turvajalkineet, kertoo Elina Metsi. 

fire6.jpg(kuva: Teknosafe Oy:n toimitusjohtaja Anna Helminen (oik.) ja myyntipäällikkö Elina Metsi jatkavat isänsä Esko Metsin vuonna 1981 perustaman yrityksen kasvattamista ja kehittämistä.)

20.01.2019 8:33Uusi ammattiliikenteen Teboil D-automaatti avattu Tampereella
20.01.2019 8:10Lisää ilmatilaa dronejen lennättämiseen - lentoasemien lähialueiden sopimismenettelyihin ei muutoksia
19.01.2019 13:55Muista seurata Ammattilehti.fi YouTube -kanavaa: Tarjolla mielenkiintoisia kuljetus- ja konealan videoita
19.01.2019 9:01Kansantalouden tuotanto kasvoi marraskuussa vuodentakaisesta - laskua edelliskuukauteen nähden
19.01.2019Terminator XXL pankkojen pohjolan mallisto kasvoi viiteen pankkovaihtoehtoon.
18.01.2019 18:44KATSO VIDEO! Aki Simula Oy:lle uusi Sisu Polar Hybrid kiviaineskuljetuksiin
18.01.2019 18:20Uusi Volvo kuorma-automyyjä Volvo Truck Center Tampereella: Joonas Siekkinen
18.01.2019 18:10UPM osallistuu tarjouskilpailuun selluterminaalista Montevideon syväsatamassa Uruguayssa
18.01.2019 15:22***KATSO TÄSTÄ VIDEO*** AMMATTILEHTI KOEAJAA: Parivertailussa Volvo FH 460 ja Volvo FH 460 LNG - Kulut kuriin LNG:llä
18.01.2019 12:09Bridgestone toimittaa ensiasennusrenkaat Audi e-tron -katumaasturiin

Siirry arkistoon »