Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:13389976 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

17.6.2019 17:23Nokian Raskaiden Renkaiden suurinvestointi etenee aikataulussaLue lisää »17.6.2019 17:09Kolmannen sukupolven Renault ZOE - kompaktien sähköautojen uusi standardiLue lisää »17.6.2019 16:11Vehon kasvu Ruotsissa jatkuu - ostaa kuorma-autotoiminnan MalmössäLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

17.6.2019 17:23Nokian Raskaiden Renkaiden suurinvestointi etenee aikataulussaLue lisää »17.6.2019 17:09Kolmannen sukupolven Renault ZOE - kompaktien sähköautojen uusi standardiLue lisää »17.6.2019 16:11Vehon kasvu Ruotsissa jatkuu - ostaa kuorma-autotoiminnan MalmössäLue lisää »

Porsche Macan uudistuu

Share |
02.10.2018 8:08

macan.jpg

Porsche esittelee Pariisin autonäyttelyssä uudistuneen Macanin. Porschen kompaktin SUV-mallin uutuusversion voimanlähteenä on taloudellinen kaksilitrainen ja nelisylinterinen bensiinimoottori optimoidulla palotilan geometrialla ja bensiinihiukkassuodattimella. Moottorissa on tehoa 245 hv ja sen maksimivääntö on 370 Nm.

Uusi Macan kiihtyy seitsenvaihteisella PDK-kaksoiskytkinvaihteistolla varustettuna nollasta sataan kilometriin tunnissa 6,7 sekunnissa ja saavuttaa 225 km/h:n huippunopeuden. Uuden Macanin laskennallisen NEDC-mittaustavan (ks. alaviite) mukainen polttoaineen keskikulutus on 8,1 l / 100 km. Muotoilua, mukavuutta, yhteyksiä ja ajodynamiikkaa on parannettu uutuusmallissa huomattavasti. Uusiin ominaisuuksiin kuuluvat esimerkiksi perän kolmiulotteinen LED-valopaneeli sekä 10,9-tuumaisella kosketusnäytöllä ja erittäin monipuolisilla yhteyksillä varustettu uusi Porsche Communication Management (PCM) ‑järjestelmä. 

Uudet alustasäädöt parantavat ajovakautta

Dynaamiset ajo-ominaisuudet pysyvät Macanin keskeisenä vahvuutena uudessa mallissa. Uudistettu alusta parantaa mukavuutta ja tekee Macanista entistäkin nautittavamman ajaa. Urheiluautolle tyypilliseen tapaan Macanissa on erikokoiset renkaat edessä ja takana. Tämä ratkaisu auttaa kuljettajaa saamaan älykkäästä Porsche Traction Management (PTM) ‑nelivetojärjestelmästä kaiken ajodynaamisen hyödyn. Uudet renkaat on myös kehitetty suorituskykyä silmällä pitäen, joten auton sivuttaisdynamiikka on entistäkin parempi. Vannekoko on vakiona 18 tuumaa, ja 21-tuumaiset vanteet ovat saatavissa lisävarusteena.

Entistä virtaviivaisempi muotoilu, täys-LED-ajovalot ja uusia värivaihtoehtoja

Uusi Macan on muotoilultaan puhdasverinen Porsche, ja vaikutelmaa korostaa entisestään uusi kolmiulotteinen LED-valopaneeli auton perässä. Myös jarruvalojen tunnusomainen neliosainen muoto ilmentää selkeästi Porschen muotokieltä. Uudistetut ajovalot on varustettu vakiona LED-polttimoilla. Lisävarusteena saatava Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus) säätää muun muassa valojen suuntausta ajotilanteen mukaan. Myös Macanin keula on muotoiltu uudelleen ja näyttää nyt entistä leveämmältä. Macanista on mahdollista tehdä myös entistä persoonallisemman näköinen, sillä valikoimaan on lisätty neljä uutta koriväriä: Mamba Green Metallic, Dolomite Silver Metallic, Miami Blue ja Crayon.

macan_sisalta.jpg

Täydet yhteydet: Porsche Connect Plus ja online-navigointi vakiovarusteena

Macan tarjoaa käyttöön laajan digitaalisten mahdollisuuksien maailman Porsche Communication Management (PCM) ‑järjestelmän ansiosta. Full-HD kosketusnäytön leveys on nyt peräti 10,9 tuumaa aikaisempien 7,2 tuuman sijasta. Panamerasta ja Cayennesta tutulla tavalla käyttöliittymä on mahdollista räätälöidä oman maun mukaiseksi valmiiden ruutujen avulla. Uusi järjestelmä sisältää vakiona täydet yhteydet, online-navigoinnin, handsfree-valmiuden, kaksi ääniliitäntää ja älykkään ääniohjauksen. Myös Porsche Connect Plus (sisältäen LTE-puhelinmoduulin ja SIM-kortinlukijan), WLAN-yhteyspiste ja Porsche Connect ‑palvelut kuuluvat vakiovarusteluun. Yhteys pilvipohjaiseen Here Cloud ‑navigointipalveluun on myös olennainen ominaisuus. Pilvipalvelu antaa kuljettajalle jatkuvasti ajan tasalla olevia navigointitietoja ja mahdollistaa siten reitin nopean laskennan. Porsche Connect- ja Porsche Car Connect ‑appien ansiosta kuljettaja voi kommunikoida auton järjestelmien kanssa älypuhelimen välityksellä. Offroad Precision ‑sovellus mahdollistaa Macanin maastoajo-ominaisuuksien täydellisen hyödyntämisen sekä maastoajoa koskevan datan taltioinnin.

Uusina lisävarusteina GT-urheiluohjauspyörä, ionisaattori ja ruuhka-avustin

Uuteen Macaniin on saatavissa entistä laajempi valikoima lisävarusteita ja kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Lisävarusteena saatava GT-urheiluohjauspyörä tuo mieleen Porsche 911:n. Sport Chrono ‑lisävarustepaketin osana ohjauspyörään on integroitu ajotilan valintakytkin ja Sport Response ‑painike. Uuteen ruuhka-avustinjärjestelmään on integroitu mukautuva vakionopeudensäädin, joka tekee korkeintaan 60 km/h:n nopeudella liikkuvassa liikennevirrassa ajamisesta mukavampaa ja rentouttavampaa. Järjestelmä kiihdyttää ja jarruttaa puoliautomaattisesti ja auttaa kuljettajaa pysymään omalla kaistallaan ruuhkassa tai hitaasti soljuvassa liikenteessä. Porsche on laajentanut Macanin lisävarustevalikoimaa myös uusilla mukavuusvarusteilla, joihin kuuluvat nyt muun muassa lämmitetty tuulilasi sekä ionisaattori, joka parantaa matkustamon ilmanlaatua yhdessä vakiovarusteluun kuuluvan pienhiukkassuodattimen kanssa.

macan_pera.jpg

Uusi, entistä kattavammin vakiovarusteltu Macan on tilattavissa Suomessa syksyn aikana

Porschen Leipzigin tehtaalla valmistetun kompaktin SUV:n myyntihinta Suomessa julkaistaan syksyn aikana. Uuden Macanin vakiovarustelu on laajennettu kattamaan LED-ajovalot, uuden online-navigoinnilla ja Connect Plus ‑moduulilla varustetun PCM-järjestelmän sekä sisätilojen valvonnalla varustetun hälytinjärjestelmän.

Macan: yhdistetty polttoaineenkulutus 8,1 l / 100 km, yhdistetyt CO2-päästöt 185 g/km

Polttoaineenkulutus ja CO2-päästöarvot on mitattu uuden WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) ‑menetelmän mukaisesti. Ilmoitetut laskennalliset NEDC-arvot on laskettu näiden perusteella. Näitä arvoja ei voida verrata tähän asti käytössä olleen NEDC-mittausmenetelmän mukaisesti mitattuihin arvoihin. Julkaisemme viralliset WLTP-päästöarvot ja kulutustiedot Suomen myyntihinnan julkaisun yhteydessä. 

17.06.2019 17:23Nokian Raskaiden Renkaiden suurinvestointi etenee aikataulussa
17.06.2019 17:09Kolmannen sukupolven Renault ZOE - kompaktien sähköautojen uusi standardi
17.06.2019 16:11Vehon kasvu Ruotsissa jatkuu - ostaa kuorma-autotoiminnan Malmössä
17.06.2019 9:55Subaru tuo markkinoille nelivetoisen sähköauton
17.06.2019 9:50Topi Talvitiestä Vuoden tiepalvelumies 2019
17.06.2019 9:45Uusi MasterTig - tehokas TIG-hitsauksen mestari
16.06.2019 12:33Liitinlevyt yleistyvät puutavara-autokäytössä - useamman letkun liitos kätevästi yhdellä kerralla ja myös paineen alaisena
16.06.2019 12:01Ammattilehden Facebookissa järjestetty Puunkuormaajamestari-veikkaus on ratkennut - upea puukko lähtee Pentti Heinoselle
16.06.2019 11:00Uusi älykäs ajopiirturi ei tule vielä käyttöön itärajan ylittävässä liikenteessä
16.06.2019 9:00Sanna Marinista liikenne- ja viestintäministeri

Siirry arkistoon »