Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:12973876 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

19.5.2019 17:01KATSO VIDEO! Ammattilehden ensiesittelyssä uudistunut Iveco DailyLue lisää »19.5.2019 13:15Kevään iso Metsäalan Ammattilehti on valmistumassa - VIELÄ EHDIT MUKAAN ILMOITUKSELLA!Lue lisää »19.5.2019 10:22Gasum vahvistaa kotimaisen ja uusiutuvan biokaasun saatavuutta ostamalla Mäkikylän biokaasulaitoksen KouvolastaLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

19.5.2019 17:01KATSO VIDEO! Ammattilehden ensiesittelyssä uudistunut Iveco DailyLue lisää »19.5.2019 13:15Kevään iso Metsäalan Ammattilehti on valmistumassa - VIELÄ EHDIT MUKAAN ILMOITUKSELLA!Lue lisää »19.5.2019 10:22Gasum vahvistaa kotimaisen ja uusiutuvan biokaasun saatavuutta ostamalla Mäkikylän biokaasulaitoksen KouvolastaLue lisää »

Markkinointi Tapio Nyrönen Oy 30-vuotta: Asiakaspalvelu kaiken perusta

Share |
22.07.2018 11:01

nyro1.jpg

Markkinointi Tapio Nyrönen Oy Viitasaarelta on tehnyt jo 30 vuoden ajan - vuodesta 1988 lähtien - koneellisen puunkorjuun parissa työskentelevien yritysten kanssa hyvää yhteistyötä.

(kuva yllä: Tapio Nyrönen on myynyt tuotteita metsäkonealan ammattilaisille jo 30 vuoden ajan. Kuvassa alkuperäinen GB Harvester -laippa mikä tuli mukaan myyntiohjelmaan 90-luvun alussa Interforst -messuilta Saksasta, samoin kuin STIHLin teräketjut. Tänä päivänä Markkinointi Tapio Nyrönen Oy myy Iggesundin laippoja mutta STIHL kuuluu valikoimaan edelleen.)   

Markkinointi Tapio Nyrönen Oy toimittaa metsäkonealalle mm. harvesteriketjuja ja -laippoja, voiteluaineita sekä puunmerkintävärejä. Metsäkoneyrittäjien palvelukonseptin osana on myös teräketjujen teroituspalvelu, joka sekin toimii ovelta-ovelle -periaatteella. Toiminnassa tärkeässä roolissa on lisäksi voiteluaineiden maahantuonti; laajaa tuotevalikoimaa myydään koneurakoitsijoiden lisäksi mm. metsä-, teräs-, lasi-, alumiini- ja elintarviketeollisuudelle sekä kunnossapitoalan toimijoille.

- Teemme töitä kentällä laajan asiakaskunnan parissa kasvotusten eli aivan samalla tavalla kuin olemme toimineet alusta saakka, vaikka paljon asiat ovat matkan varrella kehittyneetkin. Olemme pysyneet konseptillamme hyvin mukana koko ajan kiristyneessä kilpailussa - lopulta kuitenkin hyvät tuotteet ja asiakaspalvelu ratkaisee valinnat puunkorjuun ammattilaisten keskuudessa, sanoo Tapio Nyrönen.

Oikeassa paikassa viittaaminen vei Saksaan

Säynätsalossa vuonna 1949 syntynyt Tapio Nyrönen lähti opiskelemaan Kotkan puutalousopistoon sahapuolta ja jo sitä ennen nuoren miehen kesät meni töissä Enso-Gutzeitin vaneritehtaalla.

nyro2.jpg(kuva: Tapio Nyrönen lähti Saksaan kesäharjoitteluun vuonna 1972;  Finnfellow laiva liikennöi silloin Helsingin ja Travemünden väliä.)

- Kotkan koulusta lähetettiin ryhmä opiskelijoita Saksaan tutustumaan alan toimintaan ja kysytiin onko vapaaehtoisia niin viittasin heti ja se kädennosto muutti merkittävästi elämäni suuntaa. Niin sitten vuonna 1972 läksin Saksaan 23 vuotiaana - tuo vuosi muistetaan aina Münchenin olympialaisista missä Lasse Virén voitti 10 000 metrin kultaa vaikka kaatui ja toisaalta kisojen aikaisesta terrori-iskusta. Majoituin Bad Tölziin mikä sijaitsee noin 60 km Münchenistä etelään alppien reunalla ja kiertelimme ensin viikon verran Tirolin kauppakamarin vieraana sahoja ja lastulevytehtaita. Sitten olin nelisen kuukautta töissä August Moralt Industriella jolla oli saha- ja vaneriteollisuutta sekä ovi- ja lastulevytehtaita. Tuon ainutlaatuisen kesän jälkeen palasin Kotkaan toiselle opintovuodelle, vaikka sydämeni menetin alpeille silloin kun ensimmäisen kerran matkustin junalla Münchenistä Innsbruckiin, katsellen lumihuippuisia vuoria samalla kun kirsikkapuut kukkivat vihertävissä laaksoissa. Niinpä olen palannut alppimaisemiin sen jälkeen jopa useampiakin kertoja vuodessa, kertoilee Nyrönen.    

nyro3.jpg(kuva: August Moralt Industrien tehtaalla valmiit vanerilevyt pinkattiin käsin ja Afrikkalaisten Gabuneiden läpimitta oli komea.) 

Seuraavana vuotena Nyrönen suunnisti jälleen neljäksi kuukaudeksi Saksaan, tällä kertaa Horn-Bad Meinbergiin mikä sijaitsee pohjoisemmassa, noin 50 kilometriä Hannoverista lounaaseen. Kesätyöpaikka oli Hornitexin lastulevytehtaassa.

- Sitten kun valmistuin vuoden päästä Kotkasta niin lähdin saman tien tulevan vaimoni kanssa Saksaan Niddaan, hieman Frankfurtista itään. Sain vakituisen työpaikan Hornitexilta ensin korjaamolla sekä lastuvelytehtaan tuotannossa. Puolen vuoden kuluttua siirryin osto- ja myyntipuolelle kravatti kaulassa. Vuonna 1975 iski Eurooppaan raju lama mikä koetteli Saksan taloutta kovalla kädellä, jolloin työpaikkojen kadotessa alta ulkomaalaiset eivät saaneet enää helpolla oleskelulupaa - kuten emme mekään. Meille tuli asunnolle Helsingin Sanomat mistä en ollut löytänyt puolen vuoden aikana ollenkaan sahapuolen työpaikkailmoituksia, sillä Suomessakin oltiin laman kourissa. Sitten kun oikein tutkin niin vanhasta lehdestä löytyi yksi ainut ilmoitus missä Haapaniemen saha haki kotimaan myyntipäällikköä. Otin yhteyttä ja satuin saamaan työpaikan joten muutimme Suomeen ja aloitin hommat missä vierähti sitten melkein 15 vuotta, kertoo Nyrönen. 

nyro8.jpg

(kuva: Mototarvikemyyjä Tapio Nyrönen on Saksassa kuin kotonaan; asuihan hän maassa jo 70-luvulla. Interforstissa on tullut käytyä vuodesta 1990 - kuvassa Tapio Interforst messuilla Münchenissä heinäkuussa 2018 Stihlin osastolla.)

Yrittäjäksi vuonna 1988

Vuonna 1988 Nyrönen perusti perusti Markkinointi Tapio Nyrönen Oy:n ja lähti yrittäjäksi.

- Näin Helsingin Sanomissa ilmoituksen että saksalainen voiteluainevalmistaja OPTIMOL haki myyjiä. Menin koulutustilaisuuteen Helsinkiin ja kun siellä kysyttiin onko kellään matkustusvalmiutta seuraavalla viikolla Müncheniin, tein elämäni toisen tärkeän viittauksen. Saksankielen taito auttoi paljon asiaa ja niin aloitin myymään OPTIMOLin ns. pitkäkuituisia voiteluaineita, joita ei löytynyt siihen aikaan keneltäkään muulta valmistajalta. Tässä Viitasaaren ympäristössä oli isoja metsä- konepuolen toimijoita, joten lähdin tutkimaan heidän tarpeitaan aiempaa paremmille voiteluaineille. Siitä se lähti yhteistyö käyntiin metsäkoneyrittäjien kanssa joista lukuisat ovat pysyneet koko toiminnan ajana asiakkainani - ensimmäisiä OPTIMOL voiteluaineen ostajia olivat mm. Keijo Mikkonen, Paavo Honkaperä, Tuomas Friman ja Hannu Rakkolainen. Siihen aikaan ei ARP-puhelinverkko vielä toiminut kovinkaan hyvin tai sitten oli aina akku tyhjä joten kun maakunnassa ajellessani näin savotan niin ajoin yleensä parkkiin tien varteen ja lähdin tervehtimään konemiehiä; Pellikan Matti joskus on minulle muistellut miten innokas myyntimies käveli Pajerosta metsään vaseliinituubia esittelemään - hän muuten käyttää edelleen samaa rasvaa, naurahtaa Nyrönen.

Voiteluainetoiminta laajentui

OPTIMOLin kanssa 30 vuotta sitten alkanut yhteistyö jatkuu edelleen, vaikka voiteluaineen nimi onkin yrityskaupan myötä vaihtunut Castroliksi.

- 90-luvun alussa aloitimme BINOL -voiteluaineiden maahantuonnin Ruotsista. Näiden luontoystävällisten voiteluaineiden valmistaja Aarhus Karlshamn AB on yksi Euroopan johtavista biohajoavien öljyjen valmistajista ja on lajissaan Skandinavian suurin. Hyvä yhteistömme on jatkunut jo yli 20 vuotta, sanoo Nyrönen. 

90-luvun alussa voiteluaineiden tuotevalikoima laajeni edelleen, kun Markkinointi Tapio Nyrönen Oy aloitti Belgialaisten SOGELUB -erikoisvoiteluaineiden maahantuonnin. 

- Belgiassa valmistettavien ja teknisesti edistyksellisien SOGELUB -voiteluaineiden monipuolinen valikoima mahdollisti laajan tarjonnan myös teollisuuden vaativiin tarpeisiin, lisää Nyrönen.

nyro4.jpg

(kuva: Biohajoavien hydrauli- ja teräketjuöljyjen menekki oli parhaimmillaan 90-luvun puolivälissä; osasto Jyväskylän Puu- ja Metsämessuilla.)

Aina paikalla siellä missä tapahtuu

Tapio Nyrönen on tehnyt aina jatkuvaa markkinointityötä ja osallistunut aktiivisesti alan messuille kuten FinnMetkoon sekä lukuisiin muihin kotimaan tapahtumiin.

nyro5.jpg

(kuva: Vaseliinikauppaa Metko-messujen tapaan 90-luvun alussa - asiakkaana Hannu Rakkolainen Kurikasta nostaa laatikkoa autonsa kyytiin.)

- Olen kierrellyt myös maailmalla paljon messuilla, mistä on ollut paljon hyötyä yritystoimintaan. Esimerkiksi 90-luvun alussa Saksassa Interforstissa alkoi edelleenkin jatkuva yhteistyö STIHLin kanssa ja aloitimme teräketjujen myynnin; samalla reissulla otimme myyntiohjelmaan myös GB -motolaipat. Silloin Baijerissa oli ollut kovat myrskyt ja tuhoja korjaamaan oli lähtenyt urakoitsijoita myös Suomesta. Kävimme messumatkalla katsomassa myrskypuun korjuuta sekä myös OPTIMOLin voiteluainetehtaalla. Ja illalla nautimme asiakkaiden kanssa Hofbräuhausissa baijerilaisen illallisen, muistelee Nyrönen.   

Kun Ruotsiin iski kovat myrskyt vuonna 2005 niin Markkinointi Tapio Nyrönen pyöritti myrskytuhoilla toimineille suomalaisille urakoitsijoille teräketjuhuoltoa. Sitten tuulet iski Saksaan ja Ranskaan, joissa myös palveltiin asiakkaita ja mm. voiteluainevalmistaja SOGELUB toimitti vaseliinit suoraan Belgian tehtaaltaan myrskysavotoille. 

nyro6.jpg

(kuva: Markkinointi Tapio Nyrösen teräketjupalvelua käyttävät metsäkoneurakoitsijat ympäri maata.)

Teräketjujen teroituspalvelun uranuurtaja

Teräketjujen teroituspalvelun Tapio Nyrönen aloitti heti 2000-luvun alussa kehittäen palvelukonseptin, mikä on ollut niin toimiva että monet muutkin ovat sitä alkaneet tekemään:

- Siihen aikaan ajettiin oikeastaan aina uudella ketjulla tai teroiteltiin ketjuja käsikoneella mikä oli enemmän harrastelua ja laatukin mitä sattui. Me kävimme hakemassa urakoitsijoilta kasan ketjuja ja palautimme ne ammattilaitteilla teroitettuina, tarkistettuina ja rasvattuina. Teroituspalvelun ympärille alkoi sitten kehittyä muuta tuotemyyntiä, jolloin urakoitsija saa kaiken tarvisemansa helposti kotiin kannettuna ja kilpailukykyiseen hintaan, sanoo Nyrönen.

nyro7.jpg

(kuva: Tapio Nyrönen aloitti liikkuvan teräketjujen teroituspalvelun jo 2000-luvun alussa; käytetyt teräketjut haetaan urakotsijoilta ja palautetaan teroitettuna - samalla toimitetaan metsäkoneurakoinnin tarvikkeet. Antti Nyrönen palvelee asiakkaita ammattitaidolla toisessa polvessa.)

 

 

19.05.2019 17:01KATSO VIDEO! Ammattilehden ensiesittelyssä uudistunut Iveco Daily
19.05.2019 13:15Kevään iso Metsäalan Ammattilehti on valmistumassa - VIELÄ EHDIT MUKAAN ILMOITUKSELLA!
19.05.2019 10:22Gasum vahvistaa kotimaisen ja uusiutuvan biokaasun saatavuutta ostamalla Mäkikylän biokaasulaitoksen Kouvolasta
19.05.2019 9:22Uusi Mercedes-Benz eCitaro täyssähkölinja-auto Helsingin liikenteessä
18.05.2019 20:11Komatsu Forest -valokuvauskilpailun huhtikuun voittaja on selvinnyt - Tommy Hakolan otos vakuutti raadin
18.05.2019 17:01Juurikäävän torjuntakausi käynnistyi - omavalvontaan tarjolla uusia menetelmiä
18.05.2019 9:00KATSO VIDEO! Toimitusjohtaja Petri Kananen kertoo Sisu Auton hyvistä kuulumisista
18.05.2019 8:00Neste ja Air BP toimittavat uusiutuvaa lentopolttoainetta Caenin lentoasemalle Ranskaan
17.05.2019 20:00Puunkuormaajamestari 2019 -kiertueen viimeiset alkukilpailut järjestetään ensi viikolla
17.05.2019 14:44Ponsse tehostaa palveluverkostoaan Ruotsissa

Siirry arkistoon »