Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:10129004 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.10.2018 14:00Ponssen tilausvirta kaikkien aikojen ennätykseenLue lisää »23.10.2018 12:25Palkittua valuma-allas-uutta DeniokseltaLue lisää »23.10.2018 9:30Stora Enson vastuullisuusraportti valittu kymmenen parhaan joukkoonLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.10.2018 14:00Ponssen tilausvirta kaikkien aikojen ennätykseenLue lisää »23.10.2018 12:25Palkittua valuma-allas-uutta DeniokseltaLue lisää »23.10.2018 9:30Stora Enson vastuullisuusraportti valittu kymmenen parhaan joukkoonLue lisää »

Valmet toimittaa keittämön uusinnan ja ruskean massan pesulaitteiston Ruotsiin

Share |
12.02.2018 11:40

valmet_logo_rgb.jpg
Valmet toimittaa ruotsalaiselle Smurfit Kappa Piteålle keittämön uusinnan, jossa käytetään CompactCooking G2 -teknologiaa*, sekä ruskean massan pesulaitteiston yhtiön Piteåssa Ruotsissa sijaitsevalle tehtaalle. Tilaus sisältyy Valmetin vuoden 2017 viimeisen vuosineljänneksen tilauksiin.

Valmetin toimitukseen sisältyy uusi ImpBin(TM)- ja CompactFeed(TM) G3 -järjestelmä, pumppusyöttöjärjestelmä sekä uusi painediffuusori. Uusittu keittämö ja ruskean massan pesulaitteisto käynnistetään suunnitelmien mukaan toukokuussa 2019.

"Uusitussa keittämössä puuraaka-aine käytetään entistä tehokkaammin ja lisäainekemikaalien käyttö prosessissa vähenee. Lisäksi keittolaitteiston uusinta alentaa energiankulutusta prosessialueella, mikä on kestävän kehityksen tavoitteidemme mukaista", sanoo Smurfit Kappa Piteån tekninen päällikkö Bo Johansson.

"Olemme iloisia siitä, että Valmetin kestävät ratkaisut tuovat arvoa asiakkaillemme ja että keitto- ja pesulaitteistovalikoimamme on erittäin vahva", sanoo Valmetin myyntipäällikkö Patrik Lidbäck.

*) CompactCooking G2 -keittojärjestelmä

Keitto on sellunvalmistuksen ensimmäinen vaihe, jossa ligniini erotetaan kuiduista kemialisesti. CompactCooking G2 on Valmetin kaksiastiainen jatkuvan keiton järjestelmä, johon kuuluu impregnointijärjestelmä ja hakekeitin. Keittimen suunnittelu on yksinkertainen, mutta samalla edistyksellinen ja sitä on helppo käyttää. ImpBin-impregnointiteknologiassa on ainutlaatuisia ominaisuuksia, joilla voidaan saavuttaa korkeampi kappataso matalalla rejektiomäärällä. Kahden astian rakenne varmistaa tarkkaan määritellyn imeytyksen ja keiton. Yhdistämällä tehokas impregnointi CompactCooking -kettoprosessiin saadaan erittäin korkealaatuista sellua ja korkealla saannolla.

23.10.2018 14:00Ponssen tilausvirta kaikkien aikojen ennätykseen
23.10.2018 12:25Palkittua valuma-allas-uutta Deniokselta
23.10.2018 9:30Stora Enson vastuullisuusraportti valittu kymmenen parhaan joukkoon
23.10.2018 9:12Hirvikolareiden määrä hienoisessa laskussa
23.10.2018 8:35Kysely: Suomalaiset pitävät metsäsektoria vastuullisena - muovi halutaan korvata lisäämällä puun käyttöä
22.10.2018 20:01Venäjän puunkorjuu vahvassa vedossa - maailman suurin CTL-metsäkonemarkkina
22.10.2018 14:44Metsäteollisuus ry: Jäitä hattuun kiistassa irtisanomislaista
22.10.2018 10:50Pirkanmaalla on vahvaa metsäbiotaloustoimintaa
22.10.2018 10:42Bioenergia ry: Päästökauppa oikea työkalu päästöjen vähentämiseen
22.10.2018 10:41Puutuoteteollisuus tyytyväinen LVM:n Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelmaan

Siirry arkistoon »