Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:7855164 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

17.2.2018 19:01VOITA KOMATSU-PUSKUTRAKTORI! Klikkaa tästä ja osallistu Kivirockin Facebook-kilpailuun!Lue lisää »17.2.2018 19:00Vuoden lähienergiaratkaisu 2017 kilpailu keräsi ison joukon kiinnostavia osallistujia, joissa keskityttiin ratkomaan lämmityksessä käytettävän energian puhdistamistaLue lisää »17.2.2018 15:01Ponsse avasi uuden rahtireitin Kajaanista SuomussalmelleLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

17.2.2018 19:01VOITA KOMATSU-PUSKUTRAKTORI! Klikkaa tästä ja osallistu Kivirockin Facebook-kilpailuun!Lue lisää »17.2.2018 19:00Vuoden lähienergiaratkaisu 2017 kilpailu keräsi ison joukon kiinnostavia osallistujia, joissa keskityttiin ratkomaan lämmityksessä käytettävän energian puhdistamistaLue lisää »17.2.2018 15:01Ponsse avasi uuden rahtireitin Kajaanista SuomussalmelleLue lisää »

Bridgestone nostaa vastuullisen hankinnan käytännöt uudelle tasolle; lanseeraa uudet periaatteet toimittajille ja kumppaneille

Share |
09.02.2018 7:00

bridgestone.gif

Periaatteissa asetetut minimivaatimukset vahvistavat olemassa olevia ohjeistuksia koskien ihmisoikeuksien kunnioitusta, ympäristönäkökohtia ja tuotelaatua, ja laajenevat kattamaan maa-alueiden suojelun, maankäyttöoikeudet ja alkuperän jäljitettävyyden.

Maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö Bridgestone Corporation (Bridgestone) on laatinut uudet globaalit vastuullisen hankinnan periaatteet, jotka auttavat löytämään ja arvioimaan toimittajia sekä edistämään parhaita käytäntöjä ja jotka tukevat viestintää ja toiminnan kehittämistä koko toimialalla. Periaatteet ovat osoitus yhtiön sitoumuksesta hankintakäytäntöihin, jotka auttavat saavuttamaan pitkän aikavälin ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä. Periaatteet koskevat kaikkia ostettuja materiaaleja ja palveluita sekä niiden toimittajia kaikkialla maailmassa.

”Uudet periaatteet ovat tärkeä askel kohti Bridgestonen globaalia yritysvastuusitoumusta, ”Our Way to Serve”, joka ohjaa liiketoimintaamme, tuotekehitystämme sekä tapaamme toimia asiakkaiden ja yhteisöjen kanssa” toteaa Bridgestone-konsernin toimitusjohtaja Masaaki Tsuya. ”Meillä on sekä mahdollisuus että velvollisuus muuttaa toimialamme suhtautumista ympäristöön ja yhteisöihin eri puolilla maailmaa. Odotamme, että alihankkijamme ja kumppanimme pyrkivät yhdessä meidän ja toimialan muiden toimijoiden kanssa jatkuvasti kehittämään paitsi toimitusketjujen vastuullisuutta myös viestintää kaikkien sidosryhmien kanssa yleisen valveutuneisuuden lisäämiseksi.”

Bridgestonen sitoumukseen ”Our Way to Serve” pohjautuvat periaatteet tukevat konsernin pitkän aikavälin visiota vuodelle 2050 ja siitä eteenpäin, jonka mukaan yhtiön tavoitteena on valmistaa tuotteensa 100-prosenttisesti kestävän kehityksen mukaisista materiaaleista. Vastuullisen hankinnan periaatteissa yhdistetään yhtiön aiemmat ohjeistukset yhteen asiakirjaan, jossa asetetaan minimivaatimukset Bridgestonen liikekumppaneille ja määritetään ensisijaiset, vastuullisten toimitusketjujen toteutumista nopeuttavat käytännöt. Merkittävä luonnonkumin käyttäjä Bridgestone kuvaa periaatteissa, miten yhtiö odottaa alihankkijoidensa toimivan luonnonkumin toimitusketjun kriittisissä kohdissa. Laajassa asiakirjassa keskitytään neljään tärkeään alueeseen:

- Läpinäkyvyys – mukaan lukien jäljitettävyys ja hyvä hallintatapa;

- Määräystenmukaisuus – lakien ja määräysten noudattaminen maissa ja alueilla, joilla Bridgestone toimii;

- Laatu, kustannukset ja toimitukset & innovointi – tavoitteena on varmistaa, että laadukkaat materiaalit ja palvelut toimitetaan oikea-aikaisesti kohtuullisin kustannuksin. Samalla pyritään käyttämään innovatiivisia teknologioita, jotka tukevat yhteisöjen kehitystä kaikkialla maailmassa;

- Kestävän kehityksen mukaiset hankintamenettelyt – ympäristön kannalta vastuulliset hankintamenettelyt, esim. ympäristölakien ja -määräysten noudattaminen, ihmisoikeuksien kunnioittaminen, vastuullinen veden ja maa-alueiden käyttö ja suojelu, terveys, turvallisuus, onnettomuuksien ehkäisy ja niistä selviytyminen.

Periaatteita laatiessaan Bridgestone kävi vuoropuhelua kansainvälisten konsulttien, kansalaisjärjestöjen, materiaalien toimittajien, luonnonkumin viljelijöiden, avainasiakkaiden ja muiden ulkoisten sidosryhmien kanssa varmistaakseen kattavat, toimialan standardeja ja parhaita käytäntöjä heijastavat periaatteet, joiden tukena on tehokas toimeenpano- ja viestintäsuunnitelma. 

Periaatteet on julkaistu 12 kielellä, ja ne otetaan käyttöön ja niiden noudattamista valvotaan alueittain. Bridgestone keskittyykin ensimmäisenä periaatteiden käyttöönottoon yhdessä työntekijöiden, alihankkijoiden, asiakkaiden ja toimialan asiantuntijoiden kanssa. Seuraavien 18 kuukauden aikana Bridgestone varmistaa, että yhtiön alihankkijat ja kumppanit ovat saaneet periaatteet tietoonsa ja ymmärtäneet ne. Periaatteet hyväksyneille alihankkijoille toimitetaan itsearviointikysely. Bridgestone on kehittämässä luonnonkumin jäljitettävyyteen keskittyvää toimittaja-arviointia ja pyrkii yhdessä toimialan ja muiden asiantuntijoiden kanssa kehittämään menettelytapoja, joilla voidaan jatkuvasti seurata alihankkijoiden toiminnan vaatimustenmukaisuutta.

Bridgestone on sitoutunut tekemään yhteistyötä yliopistojen, alan järjestöjen ja kansalaisjärjestöjen sekä muiden ulkoisten sidosryhmien kanssa saadakseen periaatteista palautetta, jota voidaan käyttää niiden kehittämiseen edelleen. 

Lisätietoa Bridgestonen globaaleista vastuullisen hankinnan periaatteista ja yritysvastuutoiminnasta:

- periaatteet ja muuta tietoa Bridgestonen vastuullisen hankinnan sivustolla 

- yleistietoa Bridgestonen Our Way to Serve -sivustolla ja yritysvastuusivustolla. 

- lisätietoa Bridgestonen vastuullisuustoiminnasta vuoden 2016 yritysvastuuraportista: 2016 Sustainability Report.

Bridgestonelle hiljattain myönnettyjä tunnustuksia kestävän kehityksen saralla: Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World) ja RobecoSAM’s Silver Class Sustainability Award. 

*Bridgestone-konsernin määritelmän mukaan kestävän kehityksen mukaisia materiaaleja ovat materiaalit, 1) jotka ovat peräisin todistetusti ehtymättömistä lähteistä, 2) joita voidaan käyttää liiketoiminnassa pitkäjänteisesti ja 3) joiden ekologiset ja sosiaaliset vaikutukset ovat vähäisiä koko elinkaarensa aikana hankinnasta käytöstä poistoon.

Bridgestone EMEA (Eurooppa, Lähi-itä, Afrikka)

Bridgestone EMEA, jonka päätoimipiste on Belgiassa, on Tokiossa pääkonttoriaan pitävän Bridgestone Corporationin kokonaan omistama tytäryhtiö. Bridgestone Corporation on maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö. Bridgestone EMEAlla on yli 18 200 työntekijää yli 60 maassa. Yrityksellä on alueella 14 rengastehdasta ja muuta renkaisiin liittyvää tuotantolaitosta, iso tutkimus ja kehityskeskus sekä testiratoja. Bridgestone EMEAn premium-renkaita myydään Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa ja muualla maailmassa.

Lisätietoa Bridgestonen Euroopan-toiminnoista osoitteissa www.bridgestone.eu ja www.bridgestonenewsroom.eu sekä Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa ja YouTubessa.

Bridgestone Europe NV/SA, Suomen sivuliike vastaa Bridgestone-, Firestone-, Dayton- ja Seiberling-merkkisten renkaiden myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Sivuliikkeen toimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.bridgestone.fi

17.02.2018 19:01VOITA KOMATSU-PUSKUTRAKTORI! Klikkaa tästä ja osallistu Kivirockin Facebook-kilpailuun!
17.02.2018 19:00Vuoden lähienergiaratkaisu 2017 kilpailu keräsi ison joukon kiinnostavia osallistujia, joissa keskityttiin ratkomaan lämmityksessä käytettävän energian puhdistamista
17.02.2018 15:01Ponsse avasi uuden rahtireitin Kajaanista Suomussalmelle
17.02.2018 13:01AMMATTILEHTI KOEAJAA: Maakaasukäyttöinen Opel Combo Van GNC - ympäristölähettiläs
17.02.2018 12:01Hegelmannin Actros-strategia: 1000 autoa tähän mennessä, 500 uutta tänä vuonna
17.02.2018 10:40Kiinalainen kuorma-autovalmistaja Sinotruk Qingdao luottaa SSAB:n teräksiin
17.02.2018 10:393,7 miljoonalla suomalainen ajokortti - Helsingissä 18-vuotiaana kortin hankkii vain joka kolmas
17.02.2018 10:38Sadan Pankon Savotta Nro 2. - 10%-kevennetty XXL aero on nyt tulossa kehiin.
17.02.2018 8:11Näyttöön perustuva metsätalous -hanke syventyy metsätalouden kestävyyskysymyksiin
16.02.2018 17:44Ammattilehti käyttää jatkossa koeajoautoissa kotimaassa valmistettua korkealaatuista Yaran Air1 AdBlue -liuosta

Siirry arkistoon »