Yhteystiedot

Metsäalan Ammattilehti
Vironkatu 9,
00170 Helsinki
www.ammattilehti.fi
Puh. 050 412 9030

Kävijälaskuri (1.1.2009 alkaen)

Käyntejä kotisivuilla:10132212 kpl

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.10.2018 14:00Ponssen tilausvirta kaikkien aikojen ennätykseenLue lisää »23.10.2018 12:25Palkittua valuma-allas-uutta DeniokseltaLue lisää »23.10.2018 9:30Stora Enson vastuullisuusraportti valittu kymmenen parhaan joukkoonLue lisää »

Uutiset (päivittyy 24h/vrk)

23.10.2018 14:00Ponssen tilausvirta kaikkien aikojen ennätykseenLue lisää »23.10.2018 12:25Palkittua valuma-allas-uutta DeniokseltaLue lisää »23.10.2018 9:30Stora Enson vastuullisuusraportti valittu kymmenen parhaan joukkoonLue lisää »

Globaali puutavaranosturimarkkina vahvassa vedossa

Share |
30.12.2017 13:22

hiabveto1.jpg

Metsäteollisuuden hyvä noste ja kierrätyksen lisääntyminen ovat siivittäneet LOGLIFT- ja JONSERED -nostureiden myynnin vahvaan kasvuun globaaleilla markkinoilla. Myös Suomessa nosturikauppaa tehdään hyvää tahtia.

hiabveto2.jpg

(kuva: Hiabin Raision pisteessä asennetaan uusia LOGLIFT- ja JONSERED -nostureita hyvää tahtia; aluemyyntipäällikkö Janna Wolin ja myyntipäällikkö Jani Koskinen esittelevät uuteen hakkuriautoon tulevaa LOGLIFT 118S -ohjaamonosturia.) 

Hiab siirsi pari vuotta sitten puutavara- ja kierrätysnostureiden tuotannon uuteen tehtaaseen Puolan Stargardiin.

- Uusi edistyksellinen tuotanto on saatu toimimaan tehokkaasti ja nostureiden laatutaso on noussut entisestäänkin, mikä näkyy esimerkiksi pintakäsittelyssä. Maailmanlaajuinen nostureiden kova kysyntä on nostanut tuotantomäärät korkealle tasolle, mikä on pidentänyt toimitusaikoja mutta pystymme silti vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin niin että uuden nosturin saa kohtuullisen nopeasti, kertoo myyntipäällikkö Jani Koskinen ja jatkaa:

- Euroopan alueella LOGLIFT- ja JONSERED -nostureiden myynti on ollut erityisen vilkasta Ruotsissa ja Saksassa, missä molemmissa markkinat vetävät samalla kun Hiab on kasvattanut merkittävästi markkinaosuuttaan. Myös mm. Ranskassa, UK:n alueella ja Benelux maissa nostureita myydään hyvin. Suomessa konaismarkkina on pysynyt pari viime vuotta samalla melko hyvällä tasolla ja Hiab on pitänyt asemansa kovassa kilpailussa.  

Kierrätysnostureiden markkina kasvussa

Puutavaranostureiden ohella kierrätysnostureiden kysyntä kasvaa koko ajan Euroopassa.

- Meillä on tarjota kierrätyskäyttöön mm. uudet JONSERED 1250 RZ ja 1500 RZ; lisäksi muitakin uusia malleja ja viisaita ohjausjärjestelmiä tullaan esittelemään lähitulevaisuudessa. Kierrätysnostureissa turvallisuusvaatimukset nousevat koko ajan - Hiab pystyy hyödyntämään siinä kehityksessä kappaletavaranosturipuolensa vankkaa osaamista, sanoo Koskinen.

japanihiab1.jpg

Kaukomarkkinat vahvassa vedossa

LOGLIFT- ja JONSERED -nosturit ovat tunnettuja brändejä ympäri maailmaa.

- Japani on tällä hetkellä yksi merkittävimpiä puutavaranostureiden markkinoita. Puun käyttöä lisätään maassa voimakkaasti energiantuotossa ja muutenkin puulla on kova kysyntä, joten tuontipuunkin määrät ovat kasvaneet paljon. Japaniin myydään pääasiassa pienempiä 6-10 tonnimetrin nosturimalleja mutta myös isompiakin menee ja ohjaamoiden suosio kasvaa yhdessä sähköohjauksen kanssa. Suurin sallittu kuljetuskorkeus on yleisillä teillä 3,8 metriä mikä asettaa omat rajoitteensa yhdistelmän rakenteisiin. Japanissa uusi tekniikkaa kiinnostaa joten olemme toimittaneet sinne myös ensimmäisen nosturin HiVision ohjauksella(kuva ylllä), sanoo Koskinen.

Venäjällä on tunnetusti valtavat metsävarannot mutta viime vuodet puutavaranosturikauppa on ollut vaisua.  

- Kuluneen vuoden aikana Venäjä on kuitenkin näyttänyt piristymisen merkkejä ja kauppaa on päästy tekemään kuten esimerkiksi saamamme 38 kappaleen LOGLIFT-nosturin kerta- tilaus, Koskinen toteaa.

Atlantin toisella puolella Hiab tekee töitä niin Pohjois- kuin Etelä-Amerikankin puutavaranosturimakkinoilla.

- Pohjois-Amerikassa on rakennettu uusia pohjia ja tehty tuotteita tunnetuksi. Tie on pitkä mutta kantaa varmasti jossain vaiheessa hedelmää. Etelä-Amerikassa Mexikossa on myyty nostureita mukavasti ja Hiabin elokuussa 2017 tekemä nosturivalmistaja Argosin osto avaa aivan uusia mahdollisuuksia Brasilian markkinoille, tuumii Koskinen.

japanihiab2.jpg

Myös Uusi-Seelanti on ollut tänä vuonna Hiabille hyvä puutavaranosturimarkkina (kuva).

- Siellä kasvaa paljon mm. laadukasta mäntyä mitä korjataan lähinnä vientimarkkinoiden tarpeisiin CTL-menetelmällä joten autonostureitakin tarvitaan, sanoo Koskinen.  

Suomessa myydään järempiä nostureita - Z-malli todella suosittu

Suomen nosturimarkkinoilla ollaan eletty melko tasaisia aikoja.

- Uusien nostureiden myyntimäärät eivät ole huipputasolla mutta eivät aivan alhaisetkaan. LOGLIFT- ja JONSERED -nostureilla on vankka käyttäjäkunta vaikka kilpailu on täällä ehkä kovinta maailmassa. Nosturikaupassa ratkaisevassa roolissa oleva vaihtonostureiden kauppa on onneksi käynyt myös hyvin, analysoi Koskinen.

Puutavara-autoihin valitaan yhä järeämpiä nostureita, minkä taustalla on muutama vuosi sitten tehty kokonaispainojen korotus ja sitä kautta lisääntyneet kuormausmäärät sekä puun käytön lisääntyminen metsäteollisuuden kasvattaessa volyymeitaan. Myös juniin ja terminaaleihin ajetaan puuta entistä enemmän, joten nostureista pitää löytyä voimaa ja kestävyyttä kovassa käytössä. 

- Kasvaneen kuormatilan tarve näkyy siinä että yhä useampi valitsee autoonsa Z-mallin nosturin. Kysytyimmät mallimme ovatkin tällä hetkellä 14 ja 15 tonnimetrin Z-nosturit. Myös sähköohjauksen suosio kasvaa ja lisäksi meillä on tarjota myös hydraulinen esiohjaus perinteisten mekaanisten vipuohjausten rinnalla. Ohjaamovaihtoehtona on Hiabin oman HiCab -ohjaamon  lisäksi ruotsalainen XCab -ohjaamo, ilmoittaa aluemyyntipäällikkö Janna Wolin, jonka lisäksi Suomen myynnistä vastaavat Mika Kalliosaari, Hannu Iivanainen ja Riku Sillman.

LOGLIFT- ja JONSERED -nostureiden huoltopalveluita on vahvistettu entisestään eri puolilla maata.

- Uudet sopimushuoltopisteet on avattu Hämeenlinnaan, Kangasalle ja Naarajärvelle. Hiabin omiin pisteisiin Raisioon ja Vuosaareen on palkattu lisää asennuspuolen osaajia, kertoo Wolin. 

Markkinointipuolella tärkein tapahtuma vuonna 2018 on perinteinen Puunkuormaajakiertue, mikä starttaa matkaan keväällä ja päättyy syyskuun alussa Finn Metko 2018 -näyttelyssä käytävään finaaliin.

- Toivomme alkukilpailuihin taas noin tuhatta osallistujaa ja nopeimmat kuormaajat sekä tällä kertaa myös naiset ratkaisevat mestaruudet FinnMetkossa, sanoo Wolin. 

Hiab tänään 

Hiab on maailman johtava ajoneuvojen kuormankäsittelylaitteiden toimittaja. Asiakastyytyväisyys on yritykselle aina etusijalla. Tuotevalikoimaan kuuluvat HIAB-kuormausnosturit, JONSERED-kierrätys- ja puutavaranosturit, LOGLIFT -puutavaranosturit, MULTILIFT -vaihtolavalaitteet, MOFFETT -ajoneuvotrukit sekä DEL-, WALTCO- ja ZEPRO-takalaitanostimet. Hiab on osa Cargotec -konsernia.

23.10.2018 14:00Ponssen tilausvirta kaikkien aikojen ennätykseen
23.10.2018 12:25Palkittua valuma-allas-uutta Deniokselta
23.10.2018 9:30Stora Enson vastuullisuusraportti valittu kymmenen parhaan joukkoon
23.10.2018 9:12Hirvikolareiden määrä hienoisessa laskussa
23.10.2018 8:35Kysely: Suomalaiset pitävät metsäsektoria vastuullisena - muovi halutaan korvata lisäämällä puun käyttöä
22.10.2018 20:01Venäjän puunkorjuu vahvassa vedossa - maailman suurin CTL-metsäkonemarkkina
22.10.2018 14:44Metsäteollisuus ry: Jäitä hattuun kiistassa irtisanomislaista
22.10.2018 10:50Pirkanmaalla on vahvaa metsäbiotaloustoimintaa
22.10.2018 10:42Bioenergia ry: Päästökauppa oikea työkalu päästöjen vähentämiseen
22.10.2018 10:41Puutuoteteollisuus tyytyväinen LVM:n Liikenneinfrastruktuurin puurakentamisohjelmaan

Siirry arkistoon »