Ministeri Leppä avasi kaksi uutta tuotantolaitosta

19.08.2017 12.00

JariLeppa.jpg

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä vihki perjantaina 18.8. käyttöön kaksi uutta elintarviketuotantolaitosta: Valion välipalatehtaan Riihimäellä ja HKScanin siipikarjalaitoksen Raumalla. Molemmat investoinnit heijastavat Suomen talouden ja elintarvikeviennin kasvua sekä tukevat kauppataseen vahvistumista.

Valion Riihimäellä käynnistämä uusi huippumoderni välipalatehdas on merkittävä panostus koko Suomen elintarviketeollisuuden kannalta. Vahvan brändin alla kehitetään jatkuvasti uusia tuotteita, joita kuluttajat haluavat ja joille löytyy uusia vientimahdollisuuksia.

Nyt avattu tehdas tähtää myös vientimarkkinoille, jotka ovat jatkossakin tärkeä ja kasvava osa korkealaatuisen suomalaisen maatalouden ja elintarviketeollisuuden menestystä. 

- Maitosektorilla näyttää tällä hetkellä jo hieman paremmalta. Venäjän markkinoiden menetys vaikuttaa edelleen, mutta tuemme myös hallinnon keinoin uusia vientiponnisteluja, ministeri Leppä lupaa.

Myös Venäjän asiakaskunnan kiinnostus suomalaisia elintarvikkeita kohtaan on säilynyt vähintään entisellä tasolla.

- Valion Riihimäen tehdas osoittaa osuustoiminnan voimaa ja tulevaisuudenuskoa, ja nyt tämä investointi varmasti osaltaan tukee talouden orastavaa kasvua. Suomen vinoutuneita ruokamarkkinoita pitää kuitenkin edelleen oikaista, sillä itsenäinen ruuantuotantomme ei kestä nykymenon jatkumista, Leppä painottaa.

 

Siipikarjanlihan kulutus on kasvanut voimakkaasti jo pitkään. Selkeä nousu käynnistyi 1980-luvun puolella, kun broilerin tuoretarjontaan lähdettiin panostamaan. 1990-luvun alusta lähtien broilerinlihan käyttö on lähes nelinkertaistunut, ja lihan kokonaiskulutuksesta noin neljännes on nyt broileria.

Suomalaiset tuottajat ja teollisuus ovat vastanneet kasvaneeseen kysyntään hyvin, ja HKScanin investointi Rauman tuotantolaitokseen jatkaa tätä kehitystä. Uusi tuotantolaitos parantaa alkutuottajien tulevaisuudennäkymiä ja auttaa kehittämään koko siipikarjasektorin kilpailukykyä. Se on myös merkittävä hanke Satakunnan alueelle.

- On hienoa, että Suomen siipikarjanlihan tuotantokapasiteettia rohkeasti kasvatetaan ja modernisoidaan, vieläpä sopivasti näin itsenäisyyden juhlavuotena, Ministeri Leppä toteaa.

- Kuluttajat arvostavat nopeasti ja helposti valmistettavaa broileria, joka on Suomessa turvallisesti tuotettua. Kun lisäksi kehitetään jatkuvasti uusia lisäarvotuotteita, kotimaisen tuotannon tulevaisuus on turvattu.

Suomen erityinen vahvuus siipikarjasektorilla on  korkea elintarviketurvallisuus. Broilereita kasvatetaan Suomessa ilman kasvukauden aikaisia mikrobilääkehoitoja ja antibiootteja, mikä on kansainvälisesti katsoen ainutlaatuista. Antibiootit korvataan hyvällä hygienialla ja terveydenhuoltotyöllä. Myös salmonellaa on vastustettu määrätietoisesti koko tuotantoketjun yhteistyönä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

- Suomalaisen broilerinlihan ainutlaatuisuutta pitäisi hyödyntää markkinoinnissa nykyistä enemmän, ja tuoda elintarvikeketjumme hyvä hallinta joka käänteessä esiin, Leppä korostaa.

19.04.2024 21.00KATSO TÄSTÄ MAAMESS 2024 -LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
19.04.2024 17.00Kuorma-autoilla kuljetettujen tonnikilometrien määrä väheni vuonna 2023
19.04.2024 14.00TAVO Oy:stä Champion voiteluaineiden virallinen jälleenmyyjä
19.04.2024 9.00Energiapäivä Karvialla lauantaina 4. toukokuuta - esittelyssä laajasti alan kalustoa
18.04.2024 9.39Finnveran Rahoitus ja kasvu -katsaus: Valtiontukikilpailu on Suomelle myrkkyä
17.04.2024 11.11MAN laajentaa eTruck-valikoimaa kolmesta yli miljoonaan vaihtoehtoon
17.04.2024 10.05Työkoneiden vuokramarkkinan odotetaan supistuvan tänä vuonna - Kasvun povataan alkavan ensi vuonna
16.04.2024 13.00Nimitykset: Juha-Matti Raatikainen Witraktorin liiketoimintajohtajaksi
16.04.2024 11.35Metsäteollisuus ry: Historiallisen korkeat kantohinnat - kaikelle puulle hyvä kysyntä
16.04.2024 11.11Trelleborg ja Mitas -renkaiden hintoihin korotuksia toukokuun alusta lukien

Siirry arkistoon »