Ravintolapäivä suojelualueilla toukokuun kolmantena lauantaina

21.05.2016 9.01

Toukokuun kolmantena lauantaina vietettävän Ravintolapäivän pop up-ravintolat vastaavat pienen, taloudellista hyötyä tavoittelemattoman yleisötapahtuman järjestämistä eivätkä vaadi erillistä lupaa tai yleensä edes tapahtumailmoitusta.

Jos on etukäteen todennäköistä, että kävijöitä tulee olemaan enemmän kuin 30, Metsähallitus suosittelee tapahtumailmoituksen tekemistä etukäteen (www.metsa.fi/tapahtumailmoitus).

Ravintolapäivänä toiminnan järjestämisessä saa käyttää Metsähallituksen rakennelmia ja polttopuita maksutta. Ravintolapäivän järjestämisessä on noudatettava mm. mahdollisia luonnonsuojelualueen liikkumisrajoituksia.

Metsähallitus pyytää Ravintolapäivän osallistujia noudattamaan seuraavia ohjeita:

1.    Toiminta tapahtuu virallisena Ravintolapäivänä toukokuun kolmantena lauantaina  ja ravintola on ilmoitettu Ravintolapäivän verkkosivuille: http://www.restaurantday.org/fi/
2.    Toimija on yksityinen toimija, toiminnalla ei tavoitella taloudellista hyötyä.
3.    Myyntipaikkojen tulee sijaita virallisten karttaan merkittyjen rakennelmien, kuten tulipaikkojen, katosten tai kotien välittömässä läheisyydessä.
4.    Myyntipaikat täytyy sijoittaa niin, ettei niistä aiheudu ylimääräistä kulumista tai haittaa luonnolle.
5.    Tiskaaminen vesistöissä on kiellettyä.
6.    Ravintolapäivä ei oikeuta poikkeamaan suojelualueiden rauhoitusmääräyksistä. Suojelualueiden rakenteille ei saa aiheutua vahinkoa.
7.    Myyjä vastaa Metsähallitukselle myyntipaikasta ja -toiminnasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.
8.    Ravintolapäivän myyntipiste ei saa aiheuttaa häiriötä muille retkeilijöille.
9.    Myyntipisteellä ei saa varata yleistä rakennelmaa itselleen.
10.    Suojelualueilla noudatetaan roskattoman retkeilyn periaatetta. Myyjä on velvollinen pitämään tapahtumapaikan ja sen lähiympäristön siistinä tapahtuman aikana sekä myyjän tulee viedä kaikki roskat ja muut jätteet omalla kustannuksellaan pois tapahtumapaikalta välittömästi tapahtuman jälkeen.
11.    Myyjän tulee suojata myyntipaikan alusta siten, ettei mahdollinen rasva ja öljy jää myyntipaikalle. Ruokaöljyt ja rasvat ovat jätettä, joiden keräys ja poiskuljetus tulee jokaisen myyjän itse hoitaa, ruoantähteitä yms. ei saa jättää luontoon.

- See more at: http://www.metsa.fi/ravintolapaiva#sthash.ViOPiq0V.dpuf
24.04.2024 10.22Metsä Group ilmoittaa laajentavansa järeysrunkohinnan käytön kaikkiin hakkuutapoihin
24.04.2024 9.20SSAB:n osavuosikatsaus: Erikoislujat teräkset vakaat muutoin heikoilla markkinoilla
24.04.2024 8.00Nordic Bioproducts Group avasi Lappeenrantaan tehtaan, joka tuottaa innovatiivisia biomateriaaleja uudella teknologialla
24.04.2024 7.00Gasum rakentaa kaasutankkausaseman Raumalle
23.04.2024 11.11Trelleborg esittelee viimeisimmät rengasinnovaatiot Intermat Construction Fair -messuilla Pariisissa, Ranskassa 24.-27. huhtikuuta
23.04.2024 9.10Ponssen osavuosikatsaus Q1/2024 - Vuoden ensimmäinen neljännes oli haastava
23.04.2024 8.51Maanmittauslaitoksen ilmakuvaus- ja laserkeilauskausi käynnistyi - Taivaalla viipyilevä kone kuvaa rakennukset ja tiet
22.04.2024 12.00Metsätuhot vuonna 2023 -raportti: Kirjanpainajan aiheuttama kuusikuolleisuus kolminkertaistunut
22.04.2024 9.55Traficomin katsastuksen vikatilastot julkaistu - miltei joka viides sähköauto hylättiin
22.04.2024 9.09Kohlerilta uusi HVO generaattori teollisuuskäyttöön

Siirry arkistoon »