Valtakunnallinen Metsäpalveluyrittäjyys kasvuun -hanke käynnistyy

11.02.2016 9.00

Metsäpalveluyrittäjyys kasvuun -hankkeen tavoitteena on tarjota metsäpalveluyrittäjille käytännönläheistä koulutusta ja eväitä oman yritystoiminnan kehittämiseen ja kasvattamiseen.

Hankkeessa etsitään ja kehitetään metsäpalveluyrittäjyyden kasvun lähteitä. Näitä kasvun lähteitä ovat esimerkiksi asiakaslähtöisen palvelukehityksen vauhdittaminen ja monipuolistaminen sekä metsäpalveluyritysten tunnettuuden, näkyvyyden ja verkostoitumisen lisääminen. Hanke toteutetaan vuosina 2016 ja 2017 Suomen metsäkeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen yhteistyönä.

Seminaareja ja kontaktipäiviä

Hankkeessa järjestetään päivän pituisia seminaareja Helsingistä Rovaniemelle yhteensä 30 kappaletta kahden vuoden aikana. Seminaarien aiheita ovat esimerkiksi palveluiden hinnoittelu, tarjousten laadinta ja palveluiden markkinointi. Lisäksi hankkeessa toteutetaan vuonna 2017 metsäpalveluyritysten ja asiakkaiden kontaktipäiviä yhteensä 13 kappaletta. Tilaisuuksissa metsäpalveluyrityksillä on mahdollisuus keskinäiseen verkostoitumiseen ja yhteistyön lisäämiseen sekä tietenkin myynnin kasvattamiseen ja asiakkaiden tapaamiseen. Tarkemmin hankkeen tapahtumista löytyy  www.metsakeskus.fi/
metsapalveluyrittajyys-kasvuun

Hankkeen tavoitteena on luoda hyvät yhteistyösuhteet eri alueiden kehittämisorganisaatioihin ja kehityshankkeisiin. Käynnissä olevat metsäpalveluyrittäjyyteen liittyvät alueelliset hankkeet voivat esimerkiksi olla mukana kontaktipäivillä ja koulutustilaisuuksissa.

Havaintometsillä edistetään yritysten tunnettuutta

Hanke kokoaa sekä maastoon että nettisivuille metsäpalveluyritysten toteuttamia työmaita referenssikohteiksi. Näillä havaintometsillä on tarkoitus edistää metsäpalveluyritysten tunnettuutta ja palveluiden esittelyä. Havaintometsät toimivat osaltaan myös palveluinnovaatioihin tutustumisena, sillä kohteista laitetaan tietoja valokuvien ja videoiden muodossa hankkeen verkkosivuille. Hankkeen aikana perustetaan havaintometsiä kaikkiaan noin 50 kohteelle. Tarkoituksena on, että verkosto on edustava ja maantieteellisesti kattava. Havaintometsät pyritään sijoittamaan maanteiden varsille ja kohde merkitään banderollilla, jossa voi olla esimerkiksi teksti: Metsäpalveluyrityksen toteuttama taimikonvarhaishoitokohde.

Varamiespalvelun tarve selvitetään

Hankkeessa selvitetään myös ”varamiespalvelun” tarvetta sekä metsäorganisaatioiden valmiutta hyödyntää metsäpalveluyritysten palveluita silloin, kun omat resurssit ja osaaminen eivät riitä. Selvityksen pohjalta laaditaan toimintamalleja varamiespalveluille ja pilotoidaan niitä.

Metsäpalveluyrittäjyys kasvuun -hankkeen tavoitteena on tuottaa suoraa hyötyä niin metsäpalveluyrittäjille kuin myös metsänomistajille. Metsäpalveluyrittäjyyden avulla turvataan tulevaisuudessakin laadukkaat ja kilpailukykyiset palvelut niin metsänomistajille kuin myös metsäalan eri toimijoille!

19.04.2024 17.00Kuorma-autoilla kuljetettujen tonnikilometrien määrä väheni vuonna 2023
19.04.2024 14.00TAVO Oy:stä Champion voiteluaineiden virallinen jälleenmyyjä
19.04.2024 9.00Energiapäivä Karvialla lauantaina 4. toukokuuta - esittelyssä laajasti alan kalustoa
18.04.2024 9.39Finnveran Rahoitus ja kasvu -katsaus: Valtiontukikilpailu on Suomelle myrkkyä
17.04.2024 11.11MAN laajentaa eTruck-valikoimaa kolmesta yli miljoonaan vaihtoehtoon
17.04.2024 10.05Työkoneiden vuokramarkkinan odotetaan supistuvan tänä vuonna - Kasvun povataan alkavan ensi vuonna
16.04.2024 13.00Nimitykset: Juha-Matti Raatikainen Witraktorin liiketoimintajohtajaksi
16.04.2024 11.35Metsäteollisuus ry: Historiallisen korkeat kantohinnat - kaikelle puulle hyvä kysyntä
16.04.2024 11.11Trelleborg ja Mitas -renkaiden hintoihin korotuksia toukokuun alusta lukien
16.04.2024 11.00Metsäbiotalouden tiedepaneeli: Erot metsävaroissa ja niiden laskennassa mutkistavat EU:n yhteistä metsä- ja ilmastopolitiikkaa

Siirry arkistoon »