Metsäalan kannattaa kohdata luontovaikuttajat ennakkoluulottomasti

28.03.2024 8.00

metsaasiantuntija-ja-metsanomistaja.jpg

Tänään ensi-iltansa saavassa Havumetsän lapset -dokumenttielokuvassa vieraillaan Metsä Groupin Kemin biotuotetehtaalla ja käydään keskustelua nuorten luontovaikuttajien ja Metsä Groupin edustajien välillä. Dokumenttielokuva seuraa nuoria luontovaikuttajia yli vuoden ajalta, ja siihen on taltioitu heidän ja Metsä Groupin välillä käytyä keskustelua.

Avoin kansalaiskeskustelu vaatii tuekseen turvallisen ympäristön. On tärkeää, että erilaiset mielipiteet nostetaan esiin lakia kunnioittamalla ja noudattamalla. Kapinahenkisyys luo mahdollisuuden muutokselle silloin, kun se toimii yhteiskunnan normien rajoissa ja jalostuu lopulta rakentavaksi sillaksi osapuolten välillä. Vuoropuhelu ja kumppanuudet ovat muutoksen ytimessä.

Metsä Groupin yhteiskuntasuhdejohtaja Tomi Salo korostaa luontovaikuttajien kuuntelemisen tärkeyttä.

”Taito kuunnella ja keskustella on tärkeää kaikille. Se on lähtökohta kehittyvälle keskustelulle ja kumppanuuksille, jotka voivat johtaa myös käytännön toimintaan. Luontovaikuttajien ääni tänään heijastaa suuremman joukon ääntä tulevaisuudessa. Juuri siksi tämä ääni on erityisen arvokas, kun haluamme vastata yhteiskunnan odotuksiin pitkällä tähtäimellä ja parantaa toimintaamme jatkuvasti”, Salo toteaa.

Elokuvan ohjannut Virpi Suutari pitää tärkeänä, että dokumenttiin saatiin metsäteollisuuden ja nuorten luontovaikuttajien vuoropuhelua.

”Suomalaisella metsäteollisuudella on merkittävä vastuu metsiemme käytöstä ja kohtalosta. Elokuvan kokonaisuuden kannalta oli hyvä, että Metsä Group otti aktivistit ja kuvausryhmän vieraaksi Kemin tehtaille kokonaiseksi päiväksi. Elokuvantekijänä en halua lisätä yhteiskunnallista vastakkainasettelua vaan valottaa metsäkysymystä eri näkökulmista ja antaa katsojalle tilaa oivaltaa itse”, Suutari toteaa.

Metsä Groupin omistaa yli 90 000 suomalaista metsänomistajaa. Tarjoamme heille uudistavan metsätalouden strategian mukaisesti palveluja, joiden tavoitteena on tuottaa taloudellista hyötyä metsistä ylisukupolvisesti samalla, kun metsäluonnon tila vahvistuu todennetusti. Sidosryhmien kanssa käytävä keskustelu ja yhteistyöhankkeet ovat toiminnassamme keskeisessä roolissa. Tärkeimpiä sidosryhmiämme ja yhteistyökumppaneitamme ovat mm. metsänomistajat, yrittäjät, nykyiset ja tulevat työntekijät, naapurusto, tutkijat, viranomaiset ja kansalaisjärjestöt. 

”Toiminnan kehittämisessä korostuu puheiden ja tekojen tasapaino. Metsissä teot toteutuvat metsänomistajille tarjottavina palveluina ja niiden kehitystyönä mm. ilmastokestävyyden parantamiseksi, puulajiston monipuolistamiseksi ja lahopuun lisäämiseksi”, Tomi Salo kertoo.

14.05.2024 16.11Metsä Group on myynyt Venäjän tytäryhtiönsä VLP -konsernille
14.05.2024 10.22Toyota-trukkien ja -hyötyajoneuvojen yhteinen tapahtuma 22.-23.5. Tampereella
14.05.2024 10.00SSAB:n Hämeenlinnan tehtaan hukkalämpö hyötykäyttöön Loimuan kaukolämpöverkossa
14.05.2024 8.00Lähde mukaan ilmoituksella seuraavaan Metsäalan Ammattilehteen - nyt kannattaa panostaa markkinointiin sillä metsäalalla investoidaan...
14.05.2024 7.40Valmet toimittaa paalitesterin Papresan paperitehtaalle Espanjaan
13.05.2024 19.00Raportti osoittaa: Suomen metsä- ja viheralan ammattilaisista on 62 % itseoppineita
13.05.2024 13.12Luken selvitys: ruoka-ala työllistää Suomessa 320 000 henkeä
13.05.2024 11.20Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamissa Monimetsä- ja MoniTeKo-hankkeissa pyritään lisäämään tietoisuutta luonnonhoidon keinoista ja niiden vaikutuksista
12.05.2024 11.00Tervetuloa Komatsu Forestin Rovaniemen palvelukeskuksen 10-vuotisjuhliin ja työnäytökseen perjantaina 17. toukokuuta
12.05.2024 9.11Teknologiateollisuuden heikko kysyntä ja tilauskertymä vaikeuttavat yhä talouskasvua

Siirry arkistoon »